Ξεκαρδιστικό: To Game of Thrones στα κρητικά! [video]


Το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα χιουμοριστικό βίντεο με έναν Κρητικό να διηγείται με μοναδικό τρόπο τις εξελίξεις στην πετυχημένη τηλεοπτική σειρά Game of Thrones.




Δείτε πιο κάτω…

Τους έπιασαν να το “κάνουν” στην παραλία, σαν να μην τρέχει τίποτα [video]



Το απόγευμα της Κυριακής στην Cortez Beach ήταν καυτό… Και όχι μόνο λόγω της υψηλής θερμοκρασίας! Ο 39χρονος Jose «Benny» Caballero και η 20χρονη φίλη του Elissa Alvarez, αποφάσισαν να μοιραστούν τις πιο… προσωπικές τους στιγμές με όλον τον κόσμο.
Έτσι έκαναν σεξ στην παραλία, τη στιγμή που δίπλα τους βρισκόταν μια γιαγιά με τα εγγόνια της!
Η μάρτυρας κατέγραψε το περιστατικό και μοιράστηκε το βίντεο στα social media που αμέσως πήραν «φωτιά».
Το ζευγάρι έκανε σeξ για 25 λεπτά, στη συνέχεια σταμάτησε για μια βουτιά και συνέχισε. Η Emily Hall αποφάσισε να καλέσει την αστυνομία, καθώς ήταν στην παραλία με την 4χρονη κόρη της.



Συνολικά 6 αυτόπτες μάρτυρες έκαναν καταγγελία κατά του γυμναστή και της νεαρής σερβιτόρας, που βρίσκονται υπό κράτηση.

«Ξαναχτύπησε» η Λουκά: «Επιτέθηκε» σε δημοσιογράφο – Δείτε τι είπε (vid)


Ένα νέο τηλεοπτικό χτύπημα έκανε η Ελένη Λουκά την ώρα που ο δημοσιογράφος μετέδιδε πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες κράτησης του Νίκου Μαζιώτη
Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Λάππας, το βράδυ της Δευτέρας βρέθηκε έξω από τον Κορυδαλλό, ώστε να μεταφέρει, μέσα από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ό, τι νεότερο σχετικά με τη νοσηλεία και την παραμονή του κατηγορούμενου για τρομοκρατία Νίκου Μαζιώτη στο νοσοκομείο των φυλακών.



Ωστόσο, τη στιγμή που μετέδιδε τις πληροφορίες, η Ελένη Λουκά όρμησε μπροστά στην κάμερα και φώναξε: «Βρισκόμαστε σε πόλεμο με τους Γερμανούς». Αμέσως η σύνδεση κόπηκε…

ΣΟΚ: Δείτε τι περιέχουν οι κοτομπουκιές!


Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα από τα αγαπημένα εδέσματα μικρών και μεγάλων.
Μπορεί να μην είναι και τόσο υγιεινό, λόγω του τηγανητού της υπόθεσης, όμως λίγοι μέχρι τώρα γνώριζαν πως οι αγαπημένες σε όλους μας κοτομπουκιές περιέχουν εκτός από… λίγο κοτόπουλο και 27 άλλα συστατικά, που αυτομάτως το καθιστούν «απαγορευμένο».
Η Αμερικανίδα δημοσιογράφος, Μόνικα Ενγκ, όπως σημειώνει το Bussiness Insider, υπέβαλε πρόσφατα έρευνα στην αρμόδια αμερικανική αρχή για να της αποκαλυφθεί η συνταγή που χρησιμοποιούν σχολεία του Σικάγο για τις κοτομπουκιές που προσφέρουν ως γεύμα στους μαθητές.
Όπως προέκυψε λοιπόν από την έρευνά της, οι κοτομπουκιές περιέχουν τουλάχιστον 28 συστατικά μεταξύ των οποίων:
συμπυκνωμένη πρωτεΐνη σόγιας,
απομονωμένη πρωτεΐνη σόγιας
μαύρη ζάχαρη
αλάτι
κρεμμύδι σε σκόνη
μαλτοδεξτρίνη
διοξείδιο του πυριτίου
κιτρικό οξύ
χλωριούχο κάλιο
φωσφορικό νάτριο
και… λίγο κοτόπουλο

Κουνώντας τα βλέφαρα επικοινωνεί ο Σουμάχερ




Πιθανή η επιστροφή του πρώην πιλότου στο σπίτι του

Πιθανότατα δεν θα είναι ποτέ όπως παλιά… Όμως ο Μίκαελ Σουμάχερ έχει καταφέρει να σημειώσει κάποια πρόοδο μετά τον τραυματισμό του και σίγουρα είναι θετικό για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Γερμανός πρώην πιλότος της Formula 1 που νοσηλεύεται από τον περασμένο Δεκέμβριο όταν τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι κάνοντας σκι, έχει καταφέρει να αναπτύξει μια μορφή επικοινωνίας με την οικογένειά του κουνώντας τα βλέφαρά του.


Μάλιστα η πρόοδός του κρίνεται τόσο ικανοποιητική, που είναι πιθανό να του επιτραπεί να επιστρέψει στο σπίτι του μέσα στο μήνα, αν κι εκεί θα είναι απαραίτητο να έχει ιατρική και νοσηλευτική βοήθεια.

Οι γιατροί στην κλινική της Ελβετίας, όπου βρίσκεται, υπολογίζουν πως σύντομα ο 45χρονος «Σούμι» θα είναι σε θέση να είναι σε όρθια στάση χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρονικό αμαξίδιο που θα ελέγχει ο ίδιος μέσα από το στόμα του.

Παράλληλα, κροατικά μέσα αναφέρουν πως δύο γιατροί έχουν αναπτύξει μια τεχνική με μικροτσίπ που επιτρέπει στον ασθενή να ανακτήσει μέρος της κίνησης και της ομιλίας του κι αυτή μπορεί να εφαρμοστεί στον Μίκαελ Σουμάχερ.

Σοκαριστικό ατύχημα στη Ρωσία [video]



Ο οδηγός του Nissan Pathfinder επιχειρεί να προσπεράσει νταλίκα χωρίς να υπολογίσει σωστα την απόσταση, με αποτέλεσμα η νταλίκα να χτυπήσει μετωπικά το ΚΙΑ που ερχόταν απο το αντίθετο ρεύμα σκοτώνοντας τον οδηγό που δεν είχε χρόνο να αντιδράσει




Δείτε το βίντεο…

Χαλκιδική: Η φωτογραφία που κάνει θραύση στα social media - Δείτε το νέο παγωτό που έχει γίνει θέμα συζήτησης (Φωτό)!






Αν κανείς δεν γνωρίζει τι γράφει το ταμπελάκι του παγωτού, είναι δύσκολο να μαντέψει σωστά την ονομασία του...ΠΑΟΚ λοιπόν, τώρα και σε παγωτό! Ο ιδιοκτήτης καταστήματος στη Χαλκιδική έφτιαξε παγωτό με την υπογραφή της ομάδας της Θεσσαλονίκης, το οποίο ξεχωρίζει ανάμεσα σε άλλες γεύσεις όπως κρέμα, σοκολάτα και τιραμισού.




Δείτε τη φωτογραφία που κοινοποίησε στο facebook πελάτης του καταστήματος και που έχει γίνει θέμα συζήτησης εντός και εκτός διαδικτύου...






ΦΩΤΟ από seleo.grΠηγή: seleo.gr

Οι εμπειρότερες μίλησαν! 7 μικρές πράξεις αγάπης που θα τον κάνουν σκλάβο σου για πάντα


To γεγονός ότι οι άντρες δεν έχουν πολύπλοκο και υπεραναλυτικό μυαλό (για αυτό δεν μπορούν να..


καταλάβουν πότε έβαψες ρίζα) πολλές φορές έχει και τα θετικά του. Οι άντρες πρέπει να το καταλάβεις σε αντίθεση με εσένα και εμένα είναι όντα ολιγαρκή. Η λίστα με τα όσα θέλουν από τη γυναίκα που θα της βάλουν στεφάνι περιορίζεται στο "εμφανίσιμη, νοικοκυρά και cool" (να μην αναφέρθουμε τώρα στη δική σου αντίστοιχη λίστα με τα όσα θες από τον κύριο Τέλειο). Και επιστρέφουμε στο θέμα...

Επειδή λοιπόν οι άντρες δεν ζητούν πολλά, αυτά που μπορείς να κάνεις σε εκείνον που αγαπάς είναι μικρές και απλές πράξεις, που χρειάζονται μόνο λίγο από τον χρόνο σου και πολύ από τη αγάπη σου.

Οι εμπειρότερες γυναίκες σε σχετική ερώτηση που τους κάναμε μας έδωσαν τα φώτα τους... Τα ακούσαμε με προσοχή, τα καταγράψαμε και στα παρουσιάζουμε.

1. Άσε του ένα σημείωμα στο μαξιλάρι του πριν ξυπνήσει. Το να ξυπνάς με τον ήχο του κινητού είναι μια "τρομακτική" καθημερινή εμπειρία. Το να ξυπνάς,όμως, με ένα γλυκό και τρυφερό σημείωμα από τον άνθρωπο που αγαπάς σου φτιάχνει όλη την ημέρα και κάτι παραπάνω. Ειδικά αν του γράψεις πως είναι ο καλύτερος άντρας στον κόσμο.

2.Εκμεταλλεύσου την τεχνολογία. Στείλε του μία φωτογραφία σας που δεν έχει δει και είστε μαζί σε μια τρυφερή στιγμή. Μπορείς να έχεις στο κινητό σου μερικές και να μην τους τις δείξεις, περιμένοντας να έχει μια χάλια ημέρα! Αν του γράψεις και πόσο όμορφος βγαίνει στον φακό τον σκλάβωσες! Αυτό δεν θες;

3. Κάνε του μασάζ. Δεν χρειάζεται να είσαι έχεις πτυχίο. Το μασάζ στο σώμα είναι σαν τις αγκαλιές. Είναι παντα ευπρόσδεκτες αν δεν το κάνεις με υπερβολική δύναμη. Κανείς άντρας δεν αντιστάθηκε ποτέ στα αγγίγματα.

4. Φτιάξε του καφέ το πρωί όταν μπει για μπάνιο. Ο καφές τις πρωινές ώρες είναι ένα μικρό θαύμα αλλά η προετοιμασία του φαντάζει μαρτύριο. Αν του τον έχεις έτοιμο όταν βγει από το πρωινό ντους (όπως έκανε η μαμά σου στον μπαμπά σου) θα σκεφτεί ότι είσαι στοργική... όπως πρέπει να είναι οι μαμάδες! Το έπιασες το νόημα;

5. Μπες στο δωμάτιο, δώσε του ένα φιλί και φύγε. Είναι ωραίο συναίσθημα για τον καλό σου να ξέρει ότι τον σκέφτεσαι ακόμη και όταν είσαι απασχολημένη. Κάντο οπωσδήποτε αν είστε στα πρώτα στάδια της συγκατοίκησης.

6. Τηλεφώνησε του στο γραφείο. Με το Facebook, το Gmail, το WhatsApp κανείς δεν τηλεφωνεί πια! Πόσο κρίμα. Τίποτα πιο όμορφο από το να ακούς τη φωνή του άλλου. Κάλεσέ τον, μίλα του για 2 – 3 λεπτά και κλείσε τη συζήτηση με ένα σ' αγαπώ ή κάτι γλυκό. Μόνο προσπάθησε να μην ακούσουν και οι συνάδελφοί σου τη φωνή γατούλας!

7. Χόρεψε μαζί του αυθόρμητα. Είστε στο σπίτι, ακούς μια μπαλάντα στο ράδιο ή από τη λίστα του στο You Tube. Άρπαξέ τον και χόρεψε τον σαν να είστε σε παιδικό πάρτι. Ρομαντικά, αργά και δες το χαμόγελο στο πρόσωπό του.

8. Αγόρασέ του ένα λουλούδι. Ναι, θα συμφωνήσουμε πως είναι κάπως περίεργο, αλλά κάνε το. Θα έχει πλάκα, θα γελάσει και θα σκεφτεί ότι τον θες πολύ για να κάνεις μια τέτοια χειρονομία!

Σκέτη ΚΟΛΑΣΗ!! ΔΕΙΤΕ τι "χαίρεται" διάσημος ποδοσφαιριστής!!

Ποια είναι η κυρία που παίζει...




μεγάλη μπάλα και εντυπωσιάζει στην παραλία με το μαγιό της; Δείτε χαμόγελο που έχει ο σύζυγος της, πασίγνωστος ποδοσφαιριστής!


Εντυπωσίασε με την εμφάνισή της η Λουντιβίν Σανιά, γυναίκα του Μπακαρί, ο οποίος άφησε την Άρσεναλ και την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στη Μάντσεστερ Σίτι.


Απολαύστε την σύζυγό του...












Τρομακτικό πλάσμα βρέθηκε στην κόκκινη θάλασσα (VIDEO)



Για άγνωστα πειράματα που αποκαλύπτονται και θα συγκλονίσουν τον κόσμο κάνουν λόγο ερευνητές και επιστήμονες

Σοκ προκαλεί το τρομακτικό πλάσμα που βρέθηκε στην Κόκκινη Θάλασσα. Οι επιστήμονες έσπευσαν να το εξετάσουν και μάλιστα ενεπλάκη και η μυστική υπηρεσία των Αμερικανών και άλλων χωρών.

Ερευνητές και επιστήμονες σε όλο τον κόσμο, κάνουν λόγο για μυστικά πειράματα που όταν αποκαλυφθούν θα συγκλονίσουν την ανθρωπότητα.

Δείτε το βίντεο και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

Πέντε ώρες παραπάνω την εβδομάδα ΔΩΡΕΑΝ θα εργάζονται οι δημόσιοι υπάλληλοι

Μνημονιακή επιταγή η διεύρυνση του ωραρίου των δημόσιων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου 2014


Κατόπιν μνημονιακών δεσμεύσεων αλλάζει και επίσημα το ωράριο εργασίας των δημόσιων υπαλλήλων των 40 ωρών και αυξάνεται σε 45 ώρες.

Η διεύρυνση του ωραρίου εργασίας θα αρχίσει από το πυρήνα των υπουργείων και θα επεκταθεί έως και το τέλος του χρόνου στους οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β΄ βαθμού (δήμοι και νομαρχίες), στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου κλπ.
Η αύξηση των εργατικών ωρών φυσικά δεν μεταφράζεται με κανέναν τρόπο σε αύξηση των αποδοχών ή των κάθε είδους επιδομάτων των εργαζομένων, ούτε αποτελεί υπερωριακή ή άλλης μορφής πρόσθετη εργασία.

Αντίθετα, η κυβέρνηση θα επικαλεστεί το άρθρο 29 του Yπαλληλικού Kώδικα, σύμφωνα με το οποίο οι υπάλληλοι οφείλουν να εργαστούν πέραν του ωραρίου εργασίας ακόμη και σε μη εργάσιμες ημέρες, εφόσον το επιβάλλουν έκτακτες και εξαιρετικές ανάγκες.

Το πρώτο βήμα για την επέκταση του ωραρίου στη χώρα μας έχει γίνει, πάντως, όπως προβλέπει το παράρτημα V2 του Μνημονίου ΙΙ (νόμος 4046/2012) στο κεφάλαιο «Διαρθρωτικές δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις».

Στο πλαίσιο ολοκλήρωσης του νέου χάρτη της δημόσιας διοίκησης, στάλθηκαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία 16 σχέδια προεδρικών διαταγμάτων που αφορούσαν στους νέους οργανισμούς αντίστοιχων υπουργείων.

Με τους νέους οργανισμούς ενδέχεται να συστήνονται, αλλά και να καταργούνται υφιστάμενες οργανικές θέσεις που πλεονάζουν.
Αμέσως μετά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως των προεδρικών διαταγμάτων αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για να καθοριστεί ποιο θα είναι το διευρυμένο ωράριο.

Πριν από τρία χρόνια περίπου, στις 26 Ιουλίου 2011, με απόφαση του τότε Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης αυξήθηκαν από 37,5 σε 40 οι ώρες εργασίας την εβδομάδα στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συγκλίνουσες είναι οι εκτιμήσεις των συναρμόδιων υπουργών ότι το ωράριο στον δημόσιο τομέα πρέπει είναι συνεχές, να αυξηθεί κατά πέντε ώρες και να ανέλθει στις 45 ώρες εργασίας την εβδομάδα – δηλαδή από τις 7.30 μέχρι 16.30, έτσι ώστε να απορροφηθούν οι υπερωρίες, αλλά και να εξυπηρετούνται καλύτερα οι πολίτες.

Στις υπηρεσίες υγείας και ασφάλειας το ωράριο θα παραταθεί ακόμη περισσότερες ώρες, πιθανόν μέχρι τις 7 μ.μ. με εσωτερικές ρυθμίσεις του προσωπικού.

Μια άλλη πρόταση, η οποία δεν φαίνεται να γίνεται αποδεκτή, είναι το πενθήμερο να μετατραπεί σε εξαήμερη απασχόληση. Δηλαδή να γίνει και το Σάββατο εργάσιμη ημέρα. Αυτή η πρόταση, όμως, αυξάνει το λειτουργικό κόστος των δημοσίων υπηρεσιών, ενώ θα συναντήσει και τις σφοδρές αντιδράσεις των συνδικαλιστών.

Η εφαρμογή του νέου ωραρίου θα αφορά τους μόνιμους υπαλλήλους και το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των υπηρεσιών του Δημοσίου και του Επίσης, θα ισχύσει και για τους μόνιμους υπαλλήλους και το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που απασχολούνται σε υπηρεσίες και φορείς οι οποίοι λειτουργούν σε 24ωρη βάση.

Η ξανθιά που έκανε ζημιά 1,1 εκατ. δολ. στο Μονακό



Έμοιαζε με σκηνικό από ταινία δράσης, αλλά ήταν πραγματικότητα. Όσοι είδαν τι κατέγραψε η κάμερα του κινητού ενός παρευρισκόμενου, δεν πίστευαν στα μάτια τους. Πόσο μάλλον όσοι ήταν εκεί και αντίκρισαν από κοντά τον πανικό που προκλήθηκε στο Μονακό, όταν μια ξανθιά κοπέλα προκάλεσε καραμπόλα.

Το πρόβλημα δεν ήταν η ταχύτητα – καθώς όλα συνέβησαν έξω από ξενοδοχείο όπου τα αμάξια κινούνταν σιγά- αλλά η απροσεξία της κυρίας, η οποία επέφερε ζημιά αξίας 1,1 εκατομμυρίων δολαρίων. Η… ατάραχη ξανθιά οδηγός μιας Bentley, αξίας 370.000 δολαρίων, χτύπησε μία Mercedes S Class, μία Ferrari, μία Porsche και άλλα πανάκριβα αυτοκίνητα.

Αμέσως μετά τα… μπα, κόσμος μαζεύτηκε τριγύρω, με τους τουρίστες να βγάζουν φωτογραφίες, την ίδια να προσπαθεί να καταλάβει πως το έκανε αυτό και έναν από τους τουρίστες να της ζητά να του ποζάρει.












Ο Πούτιν προειδοποιεί τη Δύση: Σταματήστε να μπλέκεστε στα εσωτερικά της Ρωσίας – Δεν δέχομαι τελεσίγραφα

Διαβάζοντας από σημειώσεις και καθισμένος στην κεφαλή ενός μακρόστενου τραπεζιού με τους αξιωματούχους καθισμένους στην κάθε πλευρά του, ο Πούτιν μίλησε για πρώτη φορά δημοσίως με τόση λεπτομέρεια αναφορικά με τα όσα έχουν συμβεί από την περασμένη Πέμπτη και την κατάρριψη του Boeing 777 της Malaysia.



Ουσιαστικά ο πρόεδρος της Ρωσίας απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τις δυτικές δυνάμεις καλώντας τις να μην αναμιγνύονται στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας του. Δήλωσε πως χρειάζεται να ληφθούν μέτρα για να ενισχυθούν οι στρατιωτικές δυνατότητες της χώρας του εξαιτίας κινήσεων του ΝΑΤΟ, καθώς και για να προστατευθεί η οικονομία από «εξωτερικές απειλές».

Αναφορικά με την κατάρριψη της πτήσης MH17 που παρέσυρε στον θάνατο 298 ανθρώπους ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε πως η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει την επιρροή της επί των αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία ώστε να επιτραπεί η διεξαγωγή μιας πλήρους έρευνας για τη συντριβή του αεροπλάνου, αλλά πρόσθεσε πως η Δύση πρέπει να ασκήσει πίεση στο Κίεβο ώστε το τελευταίο να τερματίσει τις εχθροπραξίες.

«Καλούμεθα να χρησιμοποιήσουμε την επιρροή μας επί των αυτονομιστών στη νοτιοανατολική Ουκρανία. Εμείς φυσικά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, αλλά αυτό δεν φτάνει», δήλωσε ο Πούτιν κατά την έναρξη της συνεδρίασης του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, με συμμετοχή αξιωματούχων της άμυνας και των δυνάμεων ασφαλείας.

Ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε σε μια επίθεση τεθωρακισμένων των ουκρανικών δυνάμεων εναντίον του Ντονέτσκ, της μεγάλης πόλης της βιομηχανικής περιοχής του Ντονμπάς όπου έχουν οχυρωθεί οι αντάρτες. «Πρέπει τελικά να καλέσουμε τις ουκρανικές αρχές να σεβαστούν τους στοιχειώδεις κανόνες της αξιοπρέπειας και να εφαρμόσουν μια κατάπαυση του πυρός έστω και μόνο για όσο χρόνο θα χρειαστεί η έρευνα», δήλωσε.

Σημειωτέον ότι ο λόγος του Πούτιν ήταν πολύ πιο έντονος απ ΄ότι κατά τις σύντομες τηλεοπτικές δηλώσεις που είχε κάνει την Δευτέρα για την κατάρριψη του αεροπλάνου όταν είχε φανεί λιγότερο σίγουρος απ” ό,τι συνήθως.

Ο Πούτιν επανέλαβε την πεποίθησή του ότι οι διαδηλώσεις που ανέτρεψαν τον υποστηριζόμενο από τη Ρωσία πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας υποκινήθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν από το εξωτερικό.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ακόμη πως, παρά τις δυτικές κυρώσεις, η Μόσχα θα σταθεί στο πλευρό των αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία τους οποίους περιέγραψε ως τμήμα μιας λαϊκής εξέγερσης εναντίον ενός παράνομου πραξικοπήματος.

«Στη Ρωσία τίθεται ένα σχεδόν τελεσίγραφο: “Αφήστε μας να καταστρέψουμε αυτό το τμήμα του πληθυσμού που συνδέεται εθνοτικά και ιστορικά με τη Ρωσία και δεν θα επιβάλουμε κυρώσεις εναντίον σας’», δήλωσε ο Πούτιν. «Αυτό είναι μια περίεργη και απαράδεκτη λογική».

Ωστόσο δεν απάντησε άμεσα στο ερώτημα αν η Ρωσία εξοπλίζει τους αντάρτες — έχει αρνηθεί τέτοιες κατηγορίες στο παρελθόν.

Νέα αεροπορική τραγωδία ΣΥΝΕΤΡΙΒΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΤΗΣ TRANSASIA AΙRWAYS ΣΤΗΝ ΤΑΪΒΑΝ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ 51 ΝΕΚΡΟΥΣ





Τουλάχιστον 51 επιβαίνοντες έχασαν τη ζωή τους όταν αεροπλάνο της TransAsia Airways επιχείρησε αναγκαστική προσγείωση, δύο συνεχόμενες φορές, σε κατοικημένη περιοχή της πόλης Μαγκόνγκ των νήσων Πενγκχού στην Ταϊβάν. Τη δεύτερη φορά το στίγμα του αεροσκάφους ATR-72 εξαφανίστηκε από τα ραντάρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη δεύτερη απόπειρα αναγκαστικής προσγείωσης, το αεροπλάνο προσέκρουσε σε δύο τουλάχιστον κατοικίες, προκαλώντας πυρκαγιά.

Όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, η πτήση GE222 εκτελούσε δρομολόγιο από την περιοχή Καοσιούνγκ με προορισμό τα νησιά Πενγκχού, μεταφέροντας περί τα 58 άτομα - 54 επιβάτες και 4 μέλη πληρώματος.

Πυροσβέστες αναφέρουν ότι το αεροσκάφος δεν έφτασε στο αεροδρόμιο της Μαγκόνγκ, όπου ήταν και ο προορισμός του και τα ίχνη του χάθηκαν από τα τοπικά ραντάρ λίγα λεπτά πριν τη συντριβή.

Στην περιοχή επικρατούν εξαιρετικά κακές καιρικές συνθήκες, με το πέρασμα του τυφώνα «Μάτμο» να σαρώνει την Ταϊβάν.


Xάρτης της περιοχής

























"Διαμαντής"… δύο μέτρων παρατηρούσε παιδιά να παίζουν στη Πρέβεζα [photos]

Λαχτάρισαν οι ιδιοκτήτες σπιτιού σε χωριό της Πρέβεζας αλλά και μικρά παιδιά, όταν ξαφνικά διαπίστωσαν ότι στην αυλή τους έκανε την εμφάνιση ένα φίδι δύο μέτρων...

Συγκεκριμένα την περασμένη εβδομάδα και ενώ βρίσκονταν στην αυλή του σπιτιού στο οποίο έπαιζαν και μικρά παιδιά, ο ιδιοκτήτης αντελήφθη ότι στην βρύση που υπήρχε εκεί «παραμόνευε» το φίδι που βλέπετε.

Εντύπωση βέβαια προκάλεσε το γεγονός ότι παρά την φασαρία, αυτό δεν είχε εξαφανιστεί, ενώ άγνωστο για πόση ώρα βρίσκονταν τυλιγμένο δίπλα από την βρύση στην οποία ανά πάσα στιγμή θα μπορούσαν να κάνουν χρήση τα παιδιά.

Για λίγη ώρα δημιουργήθηκε πανικός αφού άμεσο μέλημα ήταν η απομάκρυνση των παιδιών που έπαιζαν δύο μέτρα από το σημείο.

Παρά την αναστάτωση το φίδι, που στην συνέχεια μετρήθηκε και το μήκος του ξεπερνούσε τα δύο μέτρα, δεν έφυγε...

Όπως βλέπεται και στις φωτογραφίες πρόκειται για ένα ερπετό αρκετά μεγάλο, που σύμφωνα με μαρτυρίες δεν έχει συναντηθεί ξανά σε παρόμοιο μέγεθος…






Πηγή

Πασίγνωστος ηθοποιός δηλώνει: «Νιώθω ελεύθερος από τότε που δήλωσα ότι είναι ομοφuλόφιλος»


Tον Αύγουστο του 2013 αποκάλυψε δημόσια ότι είναι ομοφuλόφιλος και από τότε, όπως ο ίδιος δηλώνει νιώθει ελεύθερος! Ο λόγος για τον πρωταγωνιστή της σειράς ...«Prison Break», Wentworth Miller, ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξη του αποκάλυψε: «Πλέον νιώθω απελευθερωμένος. Μετά το «Prison Break» ένιωθα πως το δημόσιο προφίλ μου ήταν σε αντίθεση με αυτό που ένιωθα πραγματικά. Είχα κοντά μου τους δικούς μου ανθρώπους στον προσωπικό τομέα, αλλά στον επαγγελματικό είχα δημιουργήσει μια «φαντασία». Είχα δημιουργήσει να έχω τον αέρα του «Εγώ δεν είμαι αυτό το πράγμα»», είπε στο περιοδικό Details.


Τί κορμί χαίρεται ο Γιώργος Τσαλίκης! Αυτή είναι η κούκλα γυναίκα του!



Ο έpωταs του Γιώργου Τσαλίκη είναι γνωστός για την γυναίκα του.... Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram «ανέβασε» μια φωτογραφία της Δώρας και είδαμε πως έχει κορμάρα και πως την καμαρώνει…



Αγνώριστη! Δες την αλλαγή της Ράνιας Κωστάκη!



Η Ράνια Κωστάκη είναι μια καuτή παρουσία που αναστατώνει τον ανδρικό πληθυσμό! Η γνωστή ραδιοφωνική παραγωγός, που βρίσκεται στο πλάι του ...Γιώργου Λιανού και του Γρηγόρη Αρναούτογλου , δεν φοβάται να «χαλάσει» την εικόνα της κάνοντας αστεία με τους συναδέρφους της! Η ίδια λοπόν , μαζί με τον Γιώργο Λιανό , πόζαραν με μαύρα μακριά μαλλιά και η ραδιοφωνική παραγωγός στο Ιnstagram.



Τι κορμί! Προκαλεί «εγκεφαλικά» και στα 44 της! [φωτο+video]



Είναι 44 χρονών, είναι μανούλα και είναι σίγουρα στα καλύτερά της! Ο λόγος για την …
Jennifer Lopez που βομβαρδίζει το Instagram με φωτογραφίες της και βίντεο και δείχνει πως είναι το κορμί της δίχως κανένα ρετούς, δίχως καμία επεξεργασία! Η τραγουδίστρια έχει αποκτήσει το τελευταίο διάστημα κορμί «θανατηφόρο»!






Μετά από σωστή διατροφή, καθημερινή γυμναστική «έχτισε» το κορμί της και τώρα το χαίρεται! Είναι σέxy η Lopez και το δείχνει!

Όταν λέμε κυκλοφοριακό χάος, εννοούμε… αυτο!



Όταν οι κανόνες της κυκλοφορίας στο δρόμο εφαρμόζονται όπως πρέπει, στην πράξη η μετακίνηση στην πόλη είναι συνήθως πανεύκολη για τους οδηγούς, τους ποδηλάτες και τους πεζούς. Αλλά όταν αγνοούνται ή παραμελούνται, μπορεί μια απλή διαδρομή με το αυτοκίνητο να….


μετατρέψει το δρόμο σε χάος, να γίνει επικίνδυνη για όλους ή απλώς… μαγευτική για να την παρακολουθήσει κάποιος σε ένα βίντεο 3,5 λεπτών. Γιατί οι οδηγοί στην Κίνα κάθε άλλο παρά τηρούν τους κυκλοφοριακούς κανόνες. Άλλωστε η απερίσκεπτη οδική συμπεριφορά είναι κοινή σε όλη την Κίνα – ένα έθνος, που έχει από τα υψηλότερα ποσοστά ατυχημάτων με αυτοκίνητο στον κόσμο. Το βίντεο που ακολουθεί τραβήχτηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 2013 στην πόλη Taizhou.

Προστατευθείτε: Τα 12 φρούτα και λαχανικά που είναι γεμάτα φυτοφάρμακα


Γνωρίζετε ποια φρούτα και λαχανικά έχουν τα περισσότερα φυτοφάρμακα;..
Η οργάνωση «Environmental Working Group» δίνει τις απαντήσεις μέσω της αναφοράς της.

Στην όγδοη έκδοση του «Shopper's Guide to Pesticides in Produce» η οργάνωση φέρνει στο φως τη «βρώμικη δωδεκάδα» με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε χημικά και φυτοφάρμακα.

Προκειμένου να καταλήξουν στα τρόφιμα αυτά, οι ερευνητές της «EWG» προχώρησαν σε δοκιμές για να ταυτοποιήσουν τα υπολείμματα των φυτοφαρμάκων που εξέτασε το «USDA» και η «Food and Drug Administration», μεταξύ των ετών 2000 και 2010, από 45 τροφές.

Η λίστα των επιβαρυμένων τροφών αναλυτικά

1. Μήλα

2. Σέλινο

3. Πιπεριά

4. Ροδάκινα

5. Φράουλες

6. Νεκταρίνια

7. Σταφύλια

8. Σπανάκι

9. Μαρούλι

10. Αγγούρι

11. Μυρτίλο

12. Πατάτες

Είναι χαρακτηριστικό ότι για την αντιμετώπιση διαφόρων εντόμων, αγριόχορτων και άλλων παραγόντων που βλάπτουν τις καλλιέργειες χρησιμοποιούνται περίπου 400 χημικές ουσίες.

Ωστόσο, παρά την επικινδυνότητα, η EWG υποστηρίζει ότι τα οφέλη από την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών είναι μεγάλα, ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση.

onmed.gr

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

LIFESTYLE-GOSSIP

SPORTS

BLOGS

AUTO-MOTO

23 Ιουλ 2014

Ξεκαρδιστικό: To Game of Thrones στα κρητικά! [video]


Το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα χιουμοριστικό βίντεο με έναν Κρητικό να διηγείται με μοναδικό τρόπο τις εξελίξεις στην πετυχημένη τηλεοπτική σειρά Game of Thrones.




Δείτε πιο κάτω…

Τους έπιασαν να το “κάνουν” στην παραλία, σαν να μην τρέχει τίποτα [video]



Το απόγευμα της Κυριακής στην Cortez Beach ήταν καυτό… Και όχι μόνο λόγω της υψηλής θερμοκρασίας! Ο 39χρονος Jose «Benny» Caballero και η 20χρονη φίλη του Elissa Alvarez, αποφάσισαν να μοιραστούν τις πιο… προσωπικές τους στιγμές με όλον τον κόσμο.
Έτσι έκαναν σεξ στην παραλία, τη στιγμή που δίπλα τους βρισκόταν μια γιαγιά με τα εγγόνια της!
Η μάρτυρας κατέγραψε το περιστατικό και μοιράστηκε το βίντεο στα social media που αμέσως πήραν «φωτιά».
Το ζευγάρι έκανε σeξ για 25 λεπτά, στη συνέχεια σταμάτησε για μια βουτιά και συνέχισε. Η Emily Hall αποφάσισε να καλέσει την αστυνομία, καθώς ήταν στην παραλία με την 4χρονη κόρη της.



Συνολικά 6 αυτόπτες μάρτυρες έκαναν καταγγελία κατά του γυμναστή και της νεαρής σερβιτόρας, που βρίσκονται υπό κράτηση.

«Ξαναχτύπησε» η Λουκά: «Επιτέθηκε» σε δημοσιογράφο – Δείτε τι είπε (vid)


Ένα νέο τηλεοπτικό χτύπημα έκανε η Ελένη Λουκά την ώρα που ο δημοσιογράφος μετέδιδε πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες κράτησης του Νίκου Μαζιώτη
Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Λάππας, το βράδυ της Δευτέρας βρέθηκε έξω από τον Κορυδαλλό, ώστε να μεταφέρει, μέσα από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ό, τι νεότερο σχετικά με τη νοσηλεία και την παραμονή του κατηγορούμενου για τρομοκρατία Νίκου Μαζιώτη στο νοσοκομείο των φυλακών.



Ωστόσο, τη στιγμή που μετέδιδε τις πληροφορίες, η Ελένη Λουκά όρμησε μπροστά στην κάμερα και φώναξε: «Βρισκόμαστε σε πόλεμο με τους Γερμανούς». Αμέσως η σύνδεση κόπηκε…

ΣΟΚ: Δείτε τι περιέχουν οι κοτομπουκιές!


Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα από τα αγαπημένα εδέσματα μικρών και μεγάλων.
Μπορεί να μην είναι και τόσο υγιεινό, λόγω του τηγανητού της υπόθεσης, όμως λίγοι μέχρι τώρα γνώριζαν πως οι αγαπημένες σε όλους μας κοτομπουκιές περιέχουν εκτός από… λίγο κοτόπουλο και 27 άλλα συστατικά, που αυτομάτως το καθιστούν «απαγορευμένο».
Η Αμερικανίδα δημοσιογράφος, Μόνικα Ενγκ, όπως σημειώνει το Bussiness Insider, υπέβαλε πρόσφατα έρευνα στην αρμόδια αμερικανική αρχή για να της αποκαλυφθεί η συνταγή που χρησιμοποιούν σχολεία του Σικάγο για τις κοτομπουκιές που προσφέρουν ως γεύμα στους μαθητές.
Όπως προέκυψε λοιπόν από την έρευνά της, οι κοτομπουκιές περιέχουν τουλάχιστον 28 συστατικά μεταξύ των οποίων:
συμπυκνωμένη πρωτεΐνη σόγιας,
απομονωμένη πρωτεΐνη σόγιας
μαύρη ζάχαρη
αλάτι
κρεμμύδι σε σκόνη
μαλτοδεξτρίνη
διοξείδιο του πυριτίου
κιτρικό οξύ
χλωριούχο κάλιο
φωσφορικό νάτριο
και… λίγο κοτόπουλο

Κουνώντας τα βλέφαρα επικοινωνεί ο Σουμάχερ




Πιθανή η επιστροφή του πρώην πιλότου στο σπίτι του

Πιθανότατα δεν θα είναι ποτέ όπως παλιά… Όμως ο Μίκαελ Σουμάχερ έχει καταφέρει να σημειώσει κάποια πρόοδο μετά τον τραυματισμό του και σίγουρα είναι θετικό για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Γερμανός πρώην πιλότος της Formula 1 που νοσηλεύεται από τον περασμένο Δεκέμβριο όταν τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι κάνοντας σκι, έχει καταφέρει να αναπτύξει μια μορφή επικοινωνίας με την οικογένειά του κουνώντας τα βλέφαρά του.


Μάλιστα η πρόοδός του κρίνεται τόσο ικανοποιητική, που είναι πιθανό να του επιτραπεί να επιστρέψει στο σπίτι του μέσα στο μήνα, αν κι εκεί θα είναι απαραίτητο να έχει ιατρική και νοσηλευτική βοήθεια.

Οι γιατροί στην κλινική της Ελβετίας, όπου βρίσκεται, υπολογίζουν πως σύντομα ο 45χρονος «Σούμι» θα είναι σε θέση να είναι σε όρθια στάση χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρονικό αμαξίδιο που θα ελέγχει ο ίδιος μέσα από το στόμα του.

Παράλληλα, κροατικά μέσα αναφέρουν πως δύο γιατροί έχουν αναπτύξει μια τεχνική με μικροτσίπ που επιτρέπει στον ασθενή να ανακτήσει μέρος της κίνησης και της ομιλίας του κι αυτή μπορεί να εφαρμοστεί στον Μίκαελ Σουμάχερ.

Σοκαριστικό ατύχημα στη Ρωσία [video]



Ο οδηγός του Nissan Pathfinder επιχειρεί να προσπεράσει νταλίκα χωρίς να υπολογίσει σωστα την απόσταση, με αποτέλεσμα η νταλίκα να χτυπήσει μετωπικά το ΚΙΑ που ερχόταν απο το αντίθετο ρεύμα σκοτώνοντας τον οδηγό που δεν είχε χρόνο να αντιδράσει




Δείτε το βίντεο…

Χαλκιδική: Η φωτογραφία που κάνει θραύση στα social media - Δείτε το νέο παγωτό που έχει γίνει θέμα συζήτησης (Φωτό)!






Αν κανείς δεν γνωρίζει τι γράφει το ταμπελάκι του παγωτού, είναι δύσκολο να μαντέψει σωστά την ονομασία του...ΠΑΟΚ λοιπόν, τώρα και σε παγωτό! Ο ιδιοκτήτης καταστήματος στη Χαλκιδική έφτιαξε παγωτό με την υπογραφή της ομάδας της Θεσσαλονίκης, το οποίο ξεχωρίζει ανάμεσα σε άλλες γεύσεις όπως κρέμα, σοκολάτα και τιραμισού.




Δείτε τη φωτογραφία που κοινοποίησε στο facebook πελάτης του καταστήματος και που έχει γίνει θέμα συζήτησης εντός και εκτός διαδικτύου...






ΦΩΤΟ από seleo.grΠηγή: seleo.gr

Οι εμπειρότερες μίλησαν! 7 μικρές πράξεις αγάπης που θα τον κάνουν σκλάβο σου για πάντα


To γεγονός ότι οι άντρες δεν έχουν πολύπλοκο και υπεραναλυτικό μυαλό (για αυτό δεν μπορούν να..


καταλάβουν πότε έβαψες ρίζα) πολλές φορές έχει και τα θετικά του. Οι άντρες πρέπει να το καταλάβεις σε αντίθεση με εσένα και εμένα είναι όντα ολιγαρκή. Η λίστα με τα όσα θέλουν από τη γυναίκα που θα της βάλουν στεφάνι περιορίζεται στο "εμφανίσιμη, νοικοκυρά και cool" (να μην αναφέρθουμε τώρα στη δική σου αντίστοιχη λίστα με τα όσα θες από τον κύριο Τέλειο). Και επιστρέφουμε στο θέμα...

Επειδή λοιπόν οι άντρες δεν ζητούν πολλά, αυτά που μπορείς να κάνεις σε εκείνον που αγαπάς είναι μικρές και απλές πράξεις, που χρειάζονται μόνο λίγο από τον χρόνο σου και πολύ από τη αγάπη σου.

Οι εμπειρότερες γυναίκες σε σχετική ερώτηση που τους κάναμε μας έδωσαν τα φώτα τους... Τα ακούσαμε με προσοχή, τα καταγράψαμε και στα παρουσιάζουμε.

1. Άσε του ένα σημείωμα στο μαξιλάρι του πριν ξυπνήσει. Το να ξυπνάς με τον ήχο του κινητού είναι μια "τρομακτική" καθημερινή εμπειρία. Το να ξυπνάς,όμως, με ένα γλυκό και τρυφερό σημείωμα από τον άνθρωπο που αγαπάς σου φτιάχνει όλη την ημέρα και κάτι παραπάνω. Ειδικά αν του γράψεις πως είναι ο καλύτερος άντρας στον κόσμο.

2.Εκμεταλλεύσου την τεχνολογία. Στείλε του μία φωτογραφία σας που δεν έχει δει και είστε μαζί σε μια τρυφερή στιγμή. Μπορείς να έχεις στο κινητό σου μερικές και να μην τους τις δείξεις, περιμένοντας να έχει μια χάλια ημέρα! Αν του γράψεις και πόσο όμορφος βγαίνει στον φακό τον σκλάβωσες! Αυτό δεν θες;

3. Κάνε του μασάζ. Δεν χρειάζεται να είσαι έχεις πτυχίο. Το μασάζ στο σώμα είναι σαν τις αγκαλιές. Είναι παντα ευπρόσδεκτες αν δεν το κάνεις με υπερβολική δύναμη. Κανείς άντρας δεν αντιστάθηκε ποτέ στα αγγίγματα.

4. Φτιάξε του καφέ το πρωί όταν μπει για μπάνιο. Ο καφές τις πρωινές ώρες είναι ένα μικρό θαύμα αλλά η προετοιμασία του φαντάζει μαρτύριο. Αν του τον έχεις έτοιμο όταν βγει από το πρωινό ντους (όπως έκανε η μαμά σου στον μπαμπά σου) θα σκεφτεί ότι είσαι στοργική... όπως πρέπει να είναι οι μαμάδες! Το έπιασες το νόημα;

5. Μπες στο δωμάτιο, δώσε του ένα φιλί και φύγε. Είναι ωραίο συναίσθημα για τον καλό σου να ξέρει ότι τον σκέφτεσαι ακόμη και όταν είσαι απασχολημένη. Κάντο οπωσδήποτε αν είστε στα πρώτα στάδια της συγκατοίκησης.

6. Τηλεφώνησε του στο γραφείο. Με το Facebook, το Gmail, το WhatsApp κανείς δεν τηλεφωνεί πια! Πόσο κρίμα. Τίποτα πιο όμορφο από το να ακούς τη φωνή του άλλου. Κάλεσέ τον, μίλα του για 2 – 3 λεπτά και κλείσε τη συζήτηση με ένα σ' αγαπώ ή κάτι γλυκό. Μόνο προσπάθησε να μην ακούσουν και οι συνάδελφοί σου τη φωνή γατούλας!

7. Χόρεψε μαζί του αυθόρμητα. Είστε στο σπίτι, ακούς μια μπαλάντα στο ράδιο ή από τη λίστα του στο You Tube. Άρπαξέ τον και χόρεψε τον σαν να είστε σε παιδικό πάρτι. Ρομαντικά, αργά και δες το χαμόγελο στο πρόσωπό του.

8. Αγόρασέ του ένα λουλούδι. Ναι, θα συμφωνήσουμε πως είναι κάπως περίεργο, αλλά κάνε το. Θα έχει πλάκα, θα γελάσει και θα σκεφτεί ότι τον θες πολύ για να κάνεις μια τέτοια χειρονομία!

Σκέτη ΚΟΛΑΣΗ!! ΔΕΙΤΕ τι "χαίρεται" διάσημος ποδοσφαιριστής!!

Ποια είναι η κυρία που παίζει...




μεγάλη μπάλα και εντυπωσιάζει στην παραλία με το μαγιό της; Δείτε χαμόγελο που έχει ο σύζυγος της, πασίγνωστος ποδοσφαιριστής!


Εντυπωσίασε με την εμφάνισή της η Λουντιβίν Σανιά, γυναίκα του Μπακαρί, ο οποίος άφησε την Άρσεναλ και την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στη Μάντσεστερ Σίτι.


Απολαύστε την σύζυγό του...












Τρομακτικό πλάσμα βρέθηκε στην κόκκινη θάλασσα (VIDEO)



Για άγνωστα πειράματα που αποκαλύπτονται και θα συγκλονίσουν τον κόσμο κάνουν λόγο ερευνητές και επιστήμονες

Σοκ προκαλεί το τρομακτικό πλάσμα που βρέθηκε στην Κόκκινη Θάλασσα. Οι επιστήμονες έσπευσαν να το εξετάσουν και μάλιστα ενεπλάκη και η μυστική υπηρεσία των Αμερικανών και άλλων χωρών.

Ερευνητές και επιστήμονες σε όλο τον κόσμο, κάνουν λόγο για μυστικά πειράματα που όταν αποκαλυφθούν θα συγκλονίσουν την ανθρωπότητα.

Δείτε το βίντεο και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

Πέντε ώρες παραπάνω την εβδομάδα ΔΩΡΕΑΝ θα εργάζονται οι δημόσιοι υπάλληλοι

Μνημονιακή επιταγή η διεύρυνση του ωραρίου των δημόσιων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου 2014


Κατόπιν μνημονιακών δεσμεύσεων αλλάζει και επίσημα το ωράριο εργασίας των δημόσιων υπαλλήλων των 40 ωρών και αυξάνεται σε 45 ώρες.

Η διεύρυνση του ωραρίου εργασίας θα αρχίσει από το πυρήνα των υπουργείων και θα επεκταθεί έως και το τέλος του χρόνου στους οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β΄ βαθμού (δήμοι και νομαρχίες), στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου κλπ.
Η αύξηση των εργατικών ωρών φυσικά δεν μεταφράζεται με κανέναν τρόπο σε αύξηση των αποδοχών ή των κάθε είδους επιδομάτων των εργαζομένων, ούτε αποτελεί υπερωριακή ή άλλης μορφής πρόσθετη εργασία.

Αντίθετα, η κυβέρνηση θα επικαλεστεί το άρθρο 29 του Yπαλληλικού Kώδικα, σύμφωνα με το οποίο οι υπάλληλοι οφείλουν να εργαστούν πέραν του ωραρίου εργασίας ακόμη και σε μη εργάσιμες ημέρες, εφόσον το επιβάλλουν έκτακτες και εξαιρετικές ανάγκες.

Το πρώτο βήμα για την επέκταση του ωραρίου στη χώρα μας έχει γίνει, πάντως, όπως προβλέπει το παράρτημα V2 του Μνημονίου ΙΙ (νόμος 4046/2012) στο κεφάλαιο «Διαρθρωτικές δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις».

Στο πλαίσιο ολοκλήρωσης του νέου χάρτη της δημόσιας διοίκησης, στάλθηκαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία 16 σχέδια προεδρικών διαταγμάτων που αφορούσαν στους νέους οργανισμούς αντίστοιχων υπουργείων.

Με τους νέους οργανισμούς ενδέχεται να συστήνονται, αλλά και να καταργούνται υφιστάμενες οργανικές θέσεις που πλεονάζουν.
Αμέσως μετά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως των προεδρικών διαταγμάτων αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για να καθοριστεί ποιο θα είναι το διευρυμένο ωράριο.

Πριν από τρία χρόνια περίπου, στις 26 Ιουλίου 2011, με απόφαση του τότε Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης αυξήθηκαν από 37,5 σε 40 οι ώρες εργασίας την εβδομάδα στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συγκλίνουσες είναι οι εκτιμήσεις των συναρμόδιων υπουργών ότι το ωράριο στον δημόσιο τομέα πρέπει είναι συνεχές, να αυξηθεί κατά πέντε ώρες και να ανέλθει στις 45 ώρες εργασίας την εβδομάδα – δηλαδή από τις 7.30 μέχρι 16.30, έτσι ώστε να απορροφηθούν οι υπερωρίες, αλλά και να εξυπηρετούνται καλύτερα οι πολίτες.

Στις υπηρεσίες υγείας και ασφάλειας το ωράριο θα παραταθεί ακόμη περισσότερες ώρες, πιθανόν μέχρι τις 7 μ.μ. με εσωτερικές ρυθμίσεις του προσωπικού.

Μια άλλη πρόταση, η οποία δεν φαίνεται να γίνεται αποδεκτή, είναι το πενθήμερο να μετατραπεί σε εξαήμερη απασχόληση. Δηλαδή να γίνει και το Σάββατο εργάσιμη ημέρα. Αυτή η πρόταση, όμως, αυξάνει το λειτουργικό κόστος των δημοσίων υπηρεσιών, ενώ θα συναντήσει και τις σφοδρές αντιδράσεις των συνδικαλιστών.

Η εφαρμογή του νέου ωραρίου θα αφορά τους μόνιμους υπαλλήλους και το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των υπηρεσιών του Δημοσίου και του Επίσης, θα ισχύσει και για τους μόνιμους υπαλλήλους και το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που απασχολούνται σε υπηρεσίες και φορείς οι οποίοι λειτουργούν σε 24ωρη βάση.

Η ξανθιά που έκανε ζημιά 1,1 εκατ. δολ. στο Μονακό



Έμοιαζε με σκηνικό από ταινία δράσης, αλλά ήταν πραγματικότητα. Όσοι είδαν τι κατέγραψε η κάμερα του κινητού ενός παρευρισκόμενου, δεν πίστευαν στα μάτια τους. Πόσο μάλλον όσοι ήταν εκεί και αντίκρισαν από κοντά τον πανικό που προκλήθηκε στο Μονακό, όταν μια ξανθιά κοπέλα προκάλεσε καραμπόλα.

Το πρόβλημα δεν ήταν η ταχύτητα – καθώς όλα συνέβησαν έξω από ξενοδοχείο όπου τα αμάξια κινούνταν σιγά- αλλά η απροσεξία της κυρίας, η οποία επέφερε ζημιά αξίας 1,1 εκατομμυρίων δολαρίων. Η… ατάραχη ξανθιά οδηγός μιας Bentley, αξίας 370.000 δολαρίων, χτύπησε μία Mercedes S Class, μία Ferrari, μία Porsche και άλλα πανάκριβα αυτοκίνητα.

Αμέσως μετά τα… μπα, κόσμος μαζεύτηκε τριγύρω, με τους τουρίστες να βγάζουν φωτογραφίες, την ίδια να προσπαθεί να καταλάβει πως το έκανε αυτό και έναν από τους τουρίστες να της ζητά να του ποζάρει.












Ο Πούτιν προειδοποιεί τη Δύση: Σταματήστε να μπλέκεστε στα εσωτερικά της Ρωσίας – Δεν δέχομαι τελεσίγραφα

Διαβάζοντας από σημειώσεις και καθισμένος στην κεφαλή ενός μακρόστενου τραπεζιού με τους αξιωματούχους καθισμένους στην κάθε πλευρά του, ο Πούτιν μίλησε για πρώτη φορά δημοσίως με τόση λεπτομέρεια αναφορικά με τα όσα έχουν συμβεί από την περασμένη Πέμπτη και την κατάρριψη του Boeing 777 της Malaysia.



Ουσιαστικά ο πρόεδρος της Ρωσίας απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τις δυτικές δυνάμεις καλώντας τις να μην αναμιγνύονται στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας του. Δήλωσε πως χρειάζεται να ληφθούν μέτρα για να ενισχυθούν οι στρατιωτικές δυνατότητες της χώρας του εξαιτίας κινήσεων του ΝΑΤΟ, καθώς και για να προστατευθεί η οικονομία από «εξωτερικές απειλές».

Αναφορικά με την κατάρριψη της πτήσης MH17 που παρέσυρε στον θάνατο 298 ανθρώπους ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε πως η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει την επιρροή της επί των αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία ώστε να επιτραπεί η διεξαγωγή μιας πλήρους έρευνας για τη συντριβή του αεροπλάνου, αλλά πρόσθεσε πως η Δύση πρέπει να ασκήσει πίεση στο Κίεβο ώστε το τελευταίο να τερματίσει τις εχθροπραξίες.

«Καλούμεθα να χρησιμοποιήσουμε την επιρροή μας επί των αυτονομιστών στη νοτιοανατολική Ουκρανία. Εμείς φυσικά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, αλλά αυτό δεν φτάνει», δήλωσε ο Πούτιν κατά την έναρξη της συνεδρίασης του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, με συμμετοχή αξιωματούχων της άμυνας και των δυνάμεων ασφαλείας.

Ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε σε μια επίθεση τεθωρακισμένων των ουκρανικών δυνάμεων εναντίον του Ντονέτσκ, της μεγάλης πόλης της βιομηχανικής περιοχής του Ντονμπάς όπου έχουν οχυρωθεί οι αντάρτες. «Πρέπει τελικά να καλέσουμε τις ουκρανικές αρχές να σεβαστούν τους στοιχειώδεις κανόνες της αξιοπρέπειας και να εφαρμόσουν μια κατάπαυση του πυρός έστω και μόνο για όσο χρόνο θα χρειαστεί η έρευνα», δήλωσε.

Σημειωτέον ότι ο λόγος του Πούτιν ήταν πολύ πιο έντονος απ ΄ότι κατά τις σύντομες τηλεοπτικές δηλώσεις που είχε κάνει την Δευτέρα για την κατάρριψη του αεροπλάνου όταν είχε φανεί λιγότερο σίγουρος απ” ό,τι συνήθως.

Ο Πούτιν επανέλαβε την πεποίθησή του ότι οι διαδηλώσεις που ανέτρεψαν τον υποστηριζόμενο από τη Ρωσία πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας υποκινήθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν από το εξωτερικό.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ακόμη πως, παρά τις δυτικές κυρώσεις, η Μόσχα θα σταθεί στο πλευρό των αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία τους οποίους περιέγραψε ως τμήμα μιας λαϊκής εξέγερσης εναντίον ενός παράνομου πραξικοπήματος.

«Στη Ρωσία τίθεται ένα σχεδόν τελεσίγραφο: “Αφήστε μας να καταστρέψουμε αυτό το τμήμα του πληθυσμού που συνδέεται εθνοτικά και ιστορικά με τη Ρωσία και δεν θα επιβάλουμε κυρώσεις εναντίον σας’», δήλωσε ο Πούτιν. «Αυτό είναι μια περίεργη και απαράδεκτη λογική».

Ωστόσο δεν απάντησε άμεσα στο ερώτημα αν η Ρωσία εξοπλίζει τους αντάρτες — έχει αρνηθεί τέτοιες κατηγορίες στο παρελθόν.

Νέα αεροπορική τραγωδία ΣΥΝΕΤΡΙΒΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΤΗΣ TRANSASIA AΙRWAYS ΣΤΗΝ ΤΑΪΒΑΝ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ 51 ΝΕΚΡΟΥΣ





Τουλάχιστον 51 επιβαίνοντες έχασαν τη ζωή τους όταν αεροπλάνο της TransAsia Airways επιχείρησε αναγκαστική προσγείωση, δύο συνεχόμενες φορές, σε κατοικημένη περιοχή της πόλης Μαγκόνγκ των νήσων Πενγκχού στην Ταϊβάν. Τη δεύτερη φορά το στίγμα του αεροσκάφους ATR-72 εξαφανίστηκε από τα ραντάρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη δεύτερη απόπειρα αναγκαστικής προσγείωσης, το αεροπλάνο προσέκρουσε σε δύο τουλάχιστον κατοικίες, προκαλώντας πυρκαγιά.

Όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, η πτήση GE222 εκτελούσε δρομολόγιο από την περιοχή Καοσιούνγκ με προορισμό τα νησιά Πενγκχού, μεταφέροντας περί τα 58 άτομα - 54 επιβάτες και 4 μέλη πληρώματος.

Πυροσβέστες αναφέρουν ότι το αεροσκάφος δεν έφτασε στο αεροδρόμιο της Μαγκόνγκ, όπου ήταν και ο προορισμός του και τα ίχνη του χάθηκαν από τα τοπικά ραντάρ λίγα λεπτά πριν τη συντριβή.

Στην περιοχή επικρατούν εξαιρετικά κακές καιρικές συνθήκες, με το πέρασμα του τυφώνα «Μάτμο» να σαρώνει την Ταϊβάν.


Xάρτης της περιοχής

























"Διαμαντής"… δύο μέτρων παρατηρούσε παιδιά να παίζουν στη Πρέβεζα [photos]

Λαχτάρισαν οι ιδιοκτήτες σπιτιού σε χωριό της Πρέβεζας αλλά και μικρά παιδιά, όταν ξαφνικά διαπίστωσαν ότι στην αυλή τους έκανε την εμφάνιση ένα φίδι δύο μέτρων...

Συγκεκριμένα την περασμένη εβδομάδα και ενώ βρίσκονταν στην αυλή του σπιτιού στο οποίο έπαιζαν και μικρά παιδιά, ο ιδιοκτήτης αντελήφθη ότι στην βρύση που υπήρχε εκεί «παραμόνευε» το φίδι που βλέπετε.

Εντύπωση βέβαια προκάλεσε το γεγονός ότι παρά την φασαρία, αυτό δεν είχε εξαφανιστεί, ενώ άγνωστο για πόση ώρα βρίσκονταν τυλιγμένο δίπλα από την βρύση στην οποία ανά πάσα στιγμή θα μπορούσαν να κάνουν χρήση τα παιδιά.

Για λίγη ώρα δημιουργήθηκε πανικός αφού άμεσο μέλημα ήταν η απομάκρυνση των παιδιών που έπαιζαν δύο μέτρα από το σημείο.

Παρά την αναστάτωση το φίδι, που στην συνέχεια μετρήθηκε και το μήκος του ξεπερνούσε τα δύο μέτρα, δεν έφυγε...

Όπως βλέπεται και στις φωτογραφίες πρόκειται για ένα ερπετό αρκετά μεγάλο, που σύμφωνα με μαρτυρίες δεν έχει συναντηθεί ξανά σε παρόμοιο μέγεθος…






Πηγή

Πασίγνωστος ηθοποιός δηλώνει: «Νιώθω ελεύθερος από τότε που δήλωσα ότι είναι ομοφuλόφιλος»


Tον Αύγουστο του 2013 αποκάλυψε δημόσια ότι είναι ομοφuλόφιλος και από τότε, όπως ο ίδιος δηλώνει νιώθει ελεύθερος! Ο λόγος για τον πρωταγωνιστή της σειράς ...«Prison Break», Wentworth Miller, ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξη του αποκάλυψε: «Πλέον νιώθω απελευθερωμένος. Μετά το «Prison Break» ένιωθα πως το δημόσιο προφίλ μου ήταν σε αντίθεση με αυτό που ένιωθα πραγματικά. Είχα κοντά μου τους δικούς μου ανθρώπους στον προσωπικό τομέα, αλλά στον επαγγελματικό είχα δημιουργήσει μια «φαντασία». Είχα δημιουργήσει να έχω τον αέρα του «Εγώ δεν είμαι αυτό το πράγμα»», είπε στο περιοδικό Details.


Τί κορμί χαίρεται ο Γιώργος Τσαλίκης! Αυτή είναι η κούκλα γυναίκα του!



Ο έpωταs του Γιώργου Τσαλίκη είναι γνωστός για την γυναίκα του.... Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram «ανέβασε» μια φωτογραφία της Δώρας και είδαμε πως έχει κορμάρα και πως την καμαρώνει…



Αγνώριστη! Δες την αλλαγή της Ράνιας Κωστάκη!



Η Ράνια Κωστάκη είναι μια καuτή παρουσία που αναστατώνει τον ανδρικό πληθυσμό! Η γνωστή ραδιοφωνική παραγωγός, που βρίσκεται στο πλάι του ...Γιώργου Λιανού και του Γρηγόρη Αρναούτογλου , δεν φοβάται να «χαλάσει» την εικόνα της κάνοντας αστεία με τους συναδέρφους της! Η ίδια λοπόν , μαζί με τον Γιώργο Λιανό , πόζαραν με μαύρα μακριά μαλλιά και η ραδιοφωνική παραγωγός στο Ιnstagram.



Τι κορμί! Προκαλεί «εγκεφαλικά» και στα 44 της! [φωτο+video]



Είναι 44 χρονών, είναι μανούλα και είναι σίγουρα στα καλύτερά της! Ο λόγος για την …
Jennifer Lopez που βομβαρδίζει το Instagram με φωτογραφίες της και βίντεο και δείχνει πως είναι το κορμί της δίχως κανένα ρετούς, δίχως καμία επεξεργασία! Η τραγουδίστρια έχει αποκτήσει το τελευταίο διάστημα κορμί «θανατηφόρο»!






Μετά από σωστή διατροφή, καθημερινή γυμναστική «έχτισε» το κορμί της και τώρα το χαίρεται! Είναι σέxy η Lopez και το δείχνει!

Όταν λέμε κυκλοφοριακό χάος, εννοούμε… αυτο!



Όταν οι κανόνες της κυκλοφορίας στο δρόμο εφαρμόζονται όπως πρέπει, στην πράξη η μετακίνηση στην πόλη είναι συνήθως πανεύκολη για τους οδηγούς, τους ποδηλάτες και τους πεζούς. Αλλά όταν αγνοούνται ή παραμελούνται, μπορεί μια απλή διαδρομή με το αυτοκίνητο να….


μετατρέψει το δρόμο σε χάος, να γίνει επικίνδυνη για όλους ή απλώς… μαγευτική για να την παρακολουθήσει κάποιος σε ένα βίντεο 3,5 λεπτών. Γιατί οι οδηγοί στην Κίνα κάθε άλλο παρά τηρούν τους κυκλοφοριακούς κανόνες. Άλλωστε η απερίσκεπτη οδική συμπεριφορά είναι κοινή σε όλη την Κίνα – ένα έθνος, που έχει από τα υψηλότερα ποσοστά ατυχημάτων με αυτοκίνητο στον κόσμο. Το βίντεο που ακολουθεί τραβήχτηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 2013 στην πόλη Taizhou.

Προστατευθείτε: Τα 12 φρούτα και λαχανικά που είναι γεμάτα φυτοφάρμακα


Γνωρίζετε ποια φρούτα και λαχανικά έχουν τα περισσότερα φυτοφάρμακα;..
Η οργάνωση «Environmental Working Group» δίνει τις απαντήσεις μέσω της αναφοράς της.

Στην όγδοη έκδοση του «Shopper's Guide to Pesticides in Produce» η οργάνωση φέρνει στο φως τη «βρώμικη δωδεκάδα» με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε χημικά και φυτοφάρμακα.

Προκειμένου να καταλήξουν στα τρόφιμα αυτά, οι ερευνητές της «EWG» προχώρησαν σε δοκιμές για να ταυτοποιήσουν τα υπολείμματα των φυτοφαρμάκων που εξέτασε το «USDA» και η «Food and Drug Administration», μεταξύ των ετών 2000 και 2010, από 45 τροφές.

Η λίστα των επιβαρυμένων τροφών αναλυτικά

1. Μήλα

2. Σέλινο

3. Πιπεριά

4. Ροδάκινα

5. Φράουλες

6. Νεκταρίνια

7. Σταφύλια

8. Σπανάκι

9. Μαρούλι

10. Αγγούρι

11. Μυρτίλο

12. Πατάτες

Είναι χαρακτηριστικό ότι για την αντιμετώπιση διαφόρων εντόμων, αγριόχορτων και άλλων παραγόντων που βλάπτουν τις καλλιέργειες χρησιμοποιούνται περίπου 400 χημικές ουσίες.

Ωστόσο, παρά την επικινδυνότητα, η EWG υποστηρίζει ότι τα οφέλη από την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών είναι μεγάλα, ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση.

onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ