Κορίτσια με μέτρο! Τι μπορεί να πάθει μια γυναίκα αν κάνει συνέχεια σεξ;




Έρευνες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το πολύ σεξ (και όταν λέμε πολύ, εννοούμε πολύ) έχει...
κάποιες συνέπειες στον οργανισμό της γυναίκας.

Αρχικά δημιουργεί πρόβλημα «υπερφόρτωσης» του νευρικού της συστήματος. Η καθηγήτρια Jennifer Berman, από το πανεπιστήμιο του Οχάιο εξηγεί: « Η έντονη σεξουαλική διέγερση, η οποία γίνεται μόνιμη συχνά πυκνά, μπορεί να εντοπιστεί σε πολλά σημεία του γυναικείου σώματος. Ο εγκέφαλος δέχεται άπειρα σήματα με αποτέλεσμα να υπερφορτώνεται. Δίνει εντολή να απελευθερωθούν ορμόνες ενώ την ίδια στιγμή τα αιμοφόρα αγγεία διογκώνονται. Αυτό έχει σαν συνέπεια η γυναίκα να ζαλιστεί ή και να παρουσιάσει συμπτώματα ναυτίας.»

Κάτι τέτοιο συμβαίνει και στους άνδρες αλλά οι εκδηλώσεις του οργανισμού ομοιάζουν με εκείνες της γρίπης. Δηλαδή η έντονη σεξουαλική διέγερση (και η συνεχόμενη) συνήθως του ανεβάζουν τη θερμοκρασία του σώματος (πυρετός).


Οι γιατροί έχουν εντοπίσει το φαινόμενο αυτό και το έχουν ονομάσει «μετα- οργασμική» νόσο.

Αυστραλιανοί επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Μελβούρνης εντόπισαν επίσης ότι το πολύ σεξ προκαλεί κατάθλιψη στις γυναίκες, ή μια διάθεση θλίψης. Μια στις 3 γυναίκες σε έρευνα του πανεπιστημίου δήλωσε ότι μετά το σεξ νιώθει λυπημένη και θέλει να κλάψει. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι αυτό οφείλεται στις ορμόνες που απελευθερώνει ο εγκέφαλος κατά τη διάρκεια του σεξ, οι οποίες μόλις τελειώσει η πράξει χάνονται και δημιουργούν μια θλίψη.

«Όχι απόψε αγάπη μου έχω πονοκέφαλο» Η έκφραση - σύμβολο έχει μια βάση. Όπως αποκάλυψαν επιστήμονες από τον διεθνή οργανισμό για τον πονοκέφαλο και δημοσίευσαν στην ιατρική επιθεώρηση «British Journal of Medical Practitioners», το πολύ σεξ δημιουργεί ένα ξεχωριστό είδος πονοκεφάλου που ονομάζεται HAS (headaches associated with sexual activity). Η υπερβολική σεξουαλική δραστηριότητα δημιουργεί συχνά ημικρανίες, και μάλιστα έντονες, μετά το σεξ και τον οργασμό.



athensmagazine.gr

ΔΕΙΤΕ: Η νέα τρέλα στην Αθήνα λέγεται «δωμάτια απόδρασης» -Γιατί οι τουρίστες τα προτιμούν από την Ακρόπολη

Οι παραλίες μπορούν να περιμένουν...


Την Ακρόπολη μπορούν να την επισκεφθούν αργότερα. Η Πλάκα και το Μοναστηράκι είναι για πιο μετά. Προέχει μια επίσκεψη στα «Δωμάτια Απόδρασης». Αυτή είναι η νέα «τρέλα» στην Αθήνα την οποία προτείνει στους τουρίστες και το TripAdvisor.


Τι είναι, όμως, αυτά τα περίεργα δωμάτια; Όπως σημειώνει και η Καθημερινή, πέντε παίκτες κλειδώνονται σε ένα δωμάτιο. Μοναδική αποστολή τους να δραπετεύσουν από τον μυστηριώδη χώρο εκμεταλλευόμενοι όλα τα κρυμμένα στοιχεία που βρίσκονται διάσπαρτα. Αινίγματα, γρίφοι, κλειδιά και ένα χρονόμετρο που μετράει αντίστροφα, είναι ο νέος τρόπος διασκέδασης που ψηφίζουν τουρίστες και Αθηναίοι.




Παρά τους λίγους μήνες λειτουργίας τους, τα ζωντανά βιωματικά παιχνίδια απόδρασης είναι μια φρέσκια ψυχαγωγική δραστηριότητα, ιδιαίτερα δημοφιλής στο εξωτερικό, η οποία έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον τόσο του εγχώριου κοινού όσο και των τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα μας.

Στην Αθήνα

Ο πρώτος χώρος με «Δωμάτια Απόδρασης» που δημιουργήθηκε στην Αθήνα, το «AthensClue», στεγάστηκε σε μια παλιά, ατμοσφαιρική πολυκατοικία του 1930.


Πριν από μερικούς μήνες ο χώρος διατηρούσε την πρώτη θέση στη λίστα του TripAdvisor με τα κορυφαία αξιοθέατα της Αθήνας, ενώ σήμερα βρίσκεται στη δεύτερη θέση, πάνω από το μουσείο της Ακρόπολης (3η) και τον ναό του Ηφαίστου (4η). Στην πρώτη θέση της ταξιδιωτικής πρότασης με τα πιο ενδιαφέροντα σημεία που μπορεί να επισκεφθεί κανείς στην πόλη, βρίσκεται το «Adventure Rooms», παρόμοιος χώρος με «δωμάτια απόδρασης», παράρτημα διεθνούς αλυσίδας, που δημιουργήθηκε πρόσφατα στην ελληνική πρωτεύουσα.



Σύμφωνα με το TripAdvisor, τα βιωματικά παιχνίδια της πόλης μας αποτελούν σημαντικό πόλο έλξης τουριστών, καθώς πολλές φορές η διασκέδαση φαίνεται να υπερσκελίζει το αρχαιολογικό ενδιαφέρον.

Στη Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη, ακολουθώντας το παράδειγμα της πρωτεύουσας, έχει με τη σειρά της ανεβάσει τον πήχυ της ψυχαγωγίας με το «Mindtrap», το μεγαλύτερο ζωντανό παιχνίδι απόδρασης στην Ευρώπη, το οποίο βρήκε στέγη σε έναν χώρο 400 τ.μ., στην καρδιά της πόλης.



Τα Δωμάτια Απόδρασης (Escape Rooms) είναι χώροι με ζωντανά βιωματικά παιχνίδια, όπου οι παίκτες καλούνται να συγκεντρώσουν στοιχεία, αντικείμενα, κλειδιά, κωδικούς, γρίφους και να τα συνδυάσουν, ώστε να βρουν τη λύση ενός αινίγματος.


Η φαντασία, η συνεργασία και η ψυχραιμία είναι τα κλειδιά για να καταφέρουν οι συμμετέχοντες να διαλευκάνουν την υπόθεση και να δραπετεύσουν από το δωμάτιο μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Η συνεργασία με στόχο την αποτελεσματική λύση του μυστηρίου καθιστά το παιχνίδι ιδανικό για δραστηριότητες με στόχο την ανάπτυξη του ομαδικού πνεύματος ανάμεσα σε μέλη εταιρειών (team building), όπως αναφέρουν οι εμπνευστές του παιχνιδιού.



Μόδα από το εξωτερικό

Το εγχείρημα που «ζωντάνεψε» τις πιο απίθανες ιστορίες βιντεοπαιχνιδιών (videogames) αποτελεί πόλο έλξης τουριστών και στο εξωτερικό. Ουσιαστικά πρόκειται για τον πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο τομέα στον χώρο της ψυχαγωγίας παγκοσμίως. Ενδεικτικά, ζωντανά παιχνίδια απόδρασης είναι ιδιαιτέρως δημοφιλή σε Αγγλία, Αμερική, Ισπανία, Ιαπωνία, Κίνα, Ουγγαρία, Ολλανδία και Ρουμανία.



iefimerida.gr

Μάθε 10 μυστικά tips για να γίνεις χαλαρή μαμά




Το βιβλίο της συγγραφέα και μαμάς έξι παιδιών Laura Bennet...
«Didn’t I Feed You Yesterday?: A Mother’s Guide to Sanity in Stilettos»(Δεν σε Τάισα Χθες; Ένας Οδηγός για Ισορροπημένες Μαμάδες σε Ψηλά Τακούνια) θεωρήθηκε η βίβλος της χαλαρής μητρότητας. Η cool μαμά, μας δίνει τους δικούς της αντι-κανόνες της μητρότητας.

Η Laura Bennett δεν είναι μια υπερπροστατευτική μαμά, ούτε μια μαμά που προλαβαίνει κάθε επιθυμία των παιδιών της. Είναι μια συνηθισμένη μαμά έξι παιδιών, που έχει αναλάβει μια επικίνδυνη αποστολή: Να μεγαλώσει έξι παιδιά στη ζούγκλα του Μανχάταν, προσπαθώντας να συνδυάσει μητρότητα και δουλειά. Η συγγραφέας είναι αρχιτέκτονας στο επάγγελμα, έχει ήδη δημιουργήσει μια δική της σειρά από ρούχα και αξεσουάρ, ενώ παράλληλα είναι μία από τις παρουσιάστριες του fashion reality Project Runway. Είναι, δηλαδή, μια πολυάσχολη γυναίκα, που όμως δεν ξεχνάει ποτέ να φροντίσει τον εαυτό της.

Η Laura έχει μια θεωρία που λέγεται: «Η Θεωρία της Μάσκας Οξυγόνου». Όταν το αεροπλάνο έχει αναταράξεις και πέσουν οι μάσκες, πρώτα θα βάλετε τη μάσκα στον εαυτό σας και μετά στα παιδιά σας. Το ίδιο ισχύει και στη ζωή. Φροντίστε πρώτα τον εαυτό σας και μετά τα παιδιά. Αν δεν είναι μια μαμά καλά, δεν είναι ούτε και τα παιδιά της. Εννοείται πως κάποιες φορές τα έχει ταΐσει junk food, τα έχει αφήσει λερωμένα ή αδιάβαστα.



Η ίδια είναι θιασώτης του laissez faire parenting. Πρόκειται για μια νέα τάση ανατροφής παιδιών, που λειτουργεί ως αντίδοτο σε έναν άλλον τρόπο ανατροφής, το over parenting. Οι ειδικοί χαρακτηρίζουν τους γονείς που ασχολούνται σε υπερβολικό βαθμό με τα παιδιά τους ως over-parents. Πρόκειται ουσιαστικά για μια «παρενέργεια» που αφορά τους γονείς των τελευταίων γενιών, οι οποίοι, αποκτώντας από επιλογή ένα ή δύο παιδιά, διαθέτουν περισσότερο χρόνο και χρήμα για αυτά, έχοντας όμως ταυτόχρονα και πιο αυξημένες προσδοκίες.

Το «laissez faire parenting»

Είναι ένας πιο χαλαρός τρόπος προσέγγισης της ανατροφής των παιδιών, που αποφορτίζει την οικογενειακή ζωή και όλα τα μέλη της από παράλογες πιέσεις και άνευ ουσίας υποχρεώσεις. Βασικός στόχος είναι να επανέλθει η χαμένη ισορροπία στην οικογένεια, λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων και του έντονου τρόπου ζωής. Αυτό δεν σημαίνει ότι σε μια τέτοια οικογένεια δεν υπάρχει πρόγραμμα, όρια και κανόνες πειθαρχίας. Υπάρχει, όμως, μεγαλύτερη ευελιξία. Το laissez faire parenting ουσιαστικά επιτρέπει στα παιδιά να είναι παιδιά και στους γονείς να διαφοροποιούνται κάποιες φορές από αυτά. Αυτό σημαίνει ότι οι γονείς δίνουν στα παιδιά τους το χρόνο, το χώρο και τα περιθώρια να εξερευνήσουν τον κόσμο, και μόνα τους, χωρίς διαρκείς υποδείξεις και οργανωμένα πλαίσια. Δεν φορτώνουν υπερβολικά την καθημερινότητά τους με δραστηριότητες για το παιδί ή με το παιδί. Αντίθετα, κρατούν το πρόγραμμα υπό έλεγχο, ώστε να υπάρχει χρόνος για χαλάρωση και ξεκούραση ή απλά για να είναι όλη η οικογένεια μαζί, χωρίς να χρειάζεται απαραίτητα να κάνουν «κάτι». Διατηρώντας τα τρία απαραίτητα είδη χρόνου της οικογένειας: προσωπικός, ένας προς έναν, και όλοι μαζί. Η Laura Bennett υποστηρίζει ότι τα παιδιά το μόνο που δεν χρειάζονται είναι νευρωτικούς γονείς, που απαιτούν από εκείνα να είναι τέλεια.

Και μας δίνει τους δικούς της αντί-κανόνες ανατροφής:

Επιτρέψτε στα παιδιά να κάνουν λάθη και να διασκεδάσουν και όλα θα πάνε καλά: Το μόνο που έχετε να κάνετε εσείς είναι να μην ξεχνάτε να τα παίρνετε από το σχολείο.

Μέσα στο πανδαιμόνιο που υπάρχει σε ένα σπίτι με τόσα παιδιά, μην ξεχνάτε ποτέ να φροντίζετε τον εαυτό σας: Ντυθείτε όμορφα ή αλλιώς μείνετε σπίτι.

Μην χάνετε την ουσία: Τα πράγματα έχουν γίνει πολύπλοκα για τις νέες μαμάδες: Καθισματάκια αυτοκινήτου με ζώνες, τροφές με συντηρητικά, συστήματα ενδοεπικοινωνίας για το μωρό. Αν χαθείτε μέσα στον κυκεώνα των μικροπραγμάτων, δεν πρόκειται να απολαύσετε τη μητρότητα. Μην ξεχνάτε πως τα παιδιά μεγαλώνουν πολύ γρήγορα και μπορεί να «χάσετε» αυτό το υπέροχο μεγάλωμα, για αστεία άγχη.

Μη γίνεστε freak με την υγιεινή διατροφή: Τέσσερα υγιεινά γεύματα την εβδομάδα αρκούν. Τις υπόλοιπες ας φάτε πίτσα. Βάλτε λίγο χιούμορ στη ζωή σας: Είναι σημαντικό να αντιμετωπίζετε με αισιοδοξία τη ζωή και με αίσθηση του χιούμορ, ακόμα κι αν όλα πηγαίνουν στραβά.

Το να αφιερώνετε καθημερινά λίγο χρόνο στον εαυτό σας, δεν είναι ούτε εγωιστικό, ούτε θα πληγώσει τα παιδιά σας: Ίσα- ίσα που θα τους κάνει καλό να βλέπουν τη μαμά τους όμορφη και ευχαριστημένη.

Μη συγκρίνετε το παιδί σας με άλλα παιδιά σε θέματα ανάπτυξης και όχι μόνο: Είναι καλό να είστε ενημερωμένη για τα στάδια της ανάπτυξης του παιδιού, χωρίς όμως να αγχώνεστε. Να θυμάστε ότι κάθε παιδί έχει όχι μόνο το δικό του ρυθμό εξέλιξης, αλλά και το δικό του ταμπεραμέντο.

Δεν υπάρχουν οδηγίες χρήσεις για το πώς να μεγαλώσεις ένα παιδί: Το παιδί δεν είναι έπιπλο που συναρμολογείται. Τι, δηλαδή, αν δεν σου κάνει, το επισκευάζεις ή το πετάς;


Τα παιδιά μεγαλώνουν με τις οδηγίες της καρδιάς μας.

Γνωρίστε καλύτερα το παιδί σας: Μην εστιάζετε μόνο στη φροντίδα, στη διατροφή ή στη μελέτη. Το παιχνίδι με το παιδί, οι βόλτες στο πάρκο, ακόμα και το να δείτε μαζί τηλεόραση, βοηθούν κι εσάς να χαλαρώσετε αλλά παράλληλα σας δίνουν και την ευκαιρία να το γνωρίσετε καλύτερα. Ο ποιοτικός χρόνος που περνάτε με το παιδί κάνοντας κάτι ευχάριστο, βοηθά στο δέσιμο της σχέσης.

Αποδεχτείτε το παιδί σας: Είναι πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη και εξέλιξη του παιδιού σας η ειλικρινή αποδοχή από μέρους σας. Του δίνετε τον τρόπο να αγωνιστεί για να γίνει αυτό που θέλει και όχι αυτό που θέλετε εσείς. Ακόμα, όταν ένα άτομο ξέρει ότι το αποδέχονται, νιώθει ασφάλεια και αυτοπεποίθηση.

Η γέννηση ενός παιδιού είναι ένα δύσκολο πράγμα, αλλά μπροστά στην περιπέτεια που λέγεται μητρότητα, δεν είναι παρά ένας περίπατος στον ήλιο.

Ακολουθήστε μόνο τους δικούς σας κανόνες ανατροφής και μην ακούτε τον οποιονδήποτε: Γιατί να μπείτε στη διαδικασία να απολογηθείτε σε έναν άγνωστο για το αν θηλάζετε ή όχι;

Η μητρότητα είναι η δυσκολότερη δουλειά στον κόσμο: Και το μόνο «όπλο» για να την αντιμετωπίσεις είναι το χιούμορ.

Τα παιδιά μαθαίνουν από μόνα τους: Δεν χρειάζεται να τους δείξουμε πώς δουλεύει ένα παιχνίδι. Οι περισσότεροι γονείς που παίζουν με τα παιδιά τους, το κάνουν για τον εαυτό τους, επειδή αρέσει στους ίδιους το παιχνίδι. Αν δεν θέλετε να παίξετε, απλώς μην το κάνετε.

Το μυστικό της τέλειας μαμάς είναι ένα: Ότι δεν υπάρχει!

govastileto.gr

VIDEO: Η πισίνα των 2 εκατ. δολαρίων




Απίστευτο δημιούργημα!




newsbeast.gr


Γιατί ΔΕΝ πρέπει να μπαίνουμε στο προφίλ Facebook των πρώην μας




Μπαίνεις κάθε μέρα στο προφίλ του/της πρώην σου για να δεις τι κάνει;...

Συνέχισε έτσι, αν δεν θέλεις να τον/την ξεπεράσεις ποτέ. Αλλιώς, σταμάτα τώρα...

Έχεις χωρίσει. Δεν μιλάς στο τηλέφωνο με τον πρώην σου ούτε τον συναντάς στη δουλειά, στην ίδια παρέα, στο δρόμο. Ορκίζεσαι ότι δεν σε ενδιαφέρει καθόλου να τα ξαναβρείς μαζί του αλλά δεν τον έχεις διαγράψει από φίλο σου στο Faceboοk και επιπλέον μπαίνεις κάθε μέρα στο προφίλ του για να μάθεις τα νέα του.

Πέρα από την κοινή λογική, το λέει και η επιστήμη. Πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Brunel με επικεφαλής την Tara C. Marshall, ερεύνησε κατά πόσο οι χρήστες του Facebook κατάφεραν να προχωρήσουν ή όχι τη ζωή τους μετά το χωρισμό τους. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 464 άτομα, οι περισσότεροι φοιτητές (ποσοστό 60%) το 84% των οποίων ήταν γυναίκες. Αν και η γνώμη μας είναι ότι το δείγμα της έρευνας θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνει ίδιο αριθμό ερωτηθέντων και από τα δυο φύλα, αυτό δεν κάνει τα συμπεράσματα της Marshall λιγότερο σημαντικά.

Όπως ήταν αναμενόμενο, όσοι κοίταζαν συχνότερα το προφίλ του πρώην τους δυσκολεύονταν να ξεπεράσουν το χωρισμό.

Πέρα από την κοινή λογική, το λέει και η επιστήμη. Πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Brunel με επικεφαλής την Tara C. Marshall, ερεύνησε κατά πόσο οι χρήστες του Facebook κατάφεραν να προχωρήσουν ή όχι τη ζωή τους μετά το χωρισμό τους. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 464 άτομα, οι περισσότεροι φοιτητές (ποσοστό 60%) το 84% των οποίων ήταν γυναίκες. Αν και η γνώμη μας είναι ότι το δείγμα της έρευνας θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνει ίδιο αριθμό ερωτηθέντων και από τα δυο φύλα, αυτό δεν κάνει τα συμπεράσματα της Marshall λιγότερο σημαντικά.

Όπως ήταν αναμενόμενο, όσοι κοίταζαν συχνότερα το προφίλ του πρώην τους δυσκολεύονταν να ξεπεράσουν το χωρισμό.



Αλλά μην νομίζεις ότι το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι απλώς να τον διαγράψεις από φίλο σου. Σύμφωνα με τη Marshall, αυτό θα είχε εξίσου αρνητικές επιπτώσεις. Το να μην γνωρίζεις τι γίνεται στη ζωή του, μπορεί να κάνει τη φαντασία σου να οργιάζει, με θετικό ή αρνητικό τρόπο, κάτι που ούτως ή άλλως συμβαίνει αναπόφευκτα μετά από ένα χωρισμό.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να κρατήσεις μια χαλαρή επαφή μαζί του στο Facebook. Το να βλέπεις τα βαρετά status που ανεβάζει ή πόση δουλειά έχει μπορεί να σε κάνει να θυμηθείς γιατί χωρίσατε και να σε βοηθήσει να προχωρήσεις μπροστά. Αν πάλι η ζωή του είναι καλύτερη απ' ό,τι ήταν μαζί σου, γιατί θα πρέπει να το ξέρεις; Πώς θα σε βοηθήσει αυτό να τον ξεπεράσεις;


24ωρο

ΔΕΙΤΕ: Η Δωροθέα Μερκούρη 10 χρόνια πριν με τα παιδιά της μωρά!




Η Δωροθέα Μερκούρη είναι μία ευτυχισμένη μαμά και φροντίζει συχνά πυκνά να μας το επιβεβαιώνει μέσα από φωτογραφίες.
Η μελαχρινή καλλονή έχει δύο πανέμορφα κορίτσια που μπορεί να έχουν πάρει τα χρώματα του πατέρα τους, μοιάζουν όμως και στη μητέρα τους. Πριν από λίγες ώρες η διάσημη μανούλα, νοστάλγησε το παρελθόν, και ανέβασε μία φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο Ίνσταγκραμ, από το 2004 όταν ήταν με τον σύζυγό της στη Νέα Υόρκη.

Ντυμένη απλά με μίνι φούστα, κρατάει τη μικρή της κόρη στην αγκαλιά ενώ η μεγαλύτερη ποζάρει δίπλα της. «flashback the days in New York#2004» έγραψε κάτω από τη φωτογραφία και οι διαδικτυακοί της φίλοι έσπευσαν να γράψουν το σχόλιό τους που ήταν άκρως κολακευτικό.
Δείτε τη Δωροθέα Μερκούρη πριν 10 χρόνια:




Πηγή: http://www.mothersblog.gr

Και όμως τα άλογα «μιλάνε»!



Νέα μελέτη αποκάλυψε πως τα άλογα, όπως οι άνθρωποι, επικοινωνούν...

διαβάζοντας ο ένας το πρόσωπο του άλλου. Ωστόσο, αντίθετα με εμάς, ανταλλάσσουν σημαντικές πληροφορίες χρησιμοποιώντας τα αυτιά τους.

Σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σάσσεξ, όταν ένα άλογο εκφράζει ενδιαφέρον για κάτι, σηκώνει τα αυτιά του και τα κατευθύνει προς ότι τράβηξε την προσοχή του.

Η κίνηση αυτή είναι τόσο σημαντική, ώστε εάν τα αυτιά ενός αλόγου καλυφθούν, τότε δυσχεραίνεται σε μεγάλο βαθμό η επικοινωνία του με άλλα άλογα.

Η ερευνητική ομάδα πειραματίστηκε χρησιμοποιώντας τη φωτογραφία ενός αλόγου να κοιτάζει προς ένα δοχείο με τροφή. Στη συνέχεια τοποθέτησαν τη φωτογραφία σε αληθινές διαστάσεις ανάμεσα σε δύο δοχεία φαγητού και οδήγησαν ένα άλλο άλογο στο χώρο, παρατηρώντας σε ποιο από τα δύο δοχεία θα κατευθυνθεί.



Σχεδόν κάθε φορά το δεύτερο άλογο επέλεγε το δοχείο το οποίο κοίταζε το άλογο της φωτογραφίας. Ωστόσο, όταν η φωτογραφία επεξεργάστηκε ώστε να μη φαίνονται τα αυτιά και τα μάτια του αρχικού αλόγου, τα αποτελέσματα διαφοροποιήθηκαν αρκετά, σε βαθμό απλής τυχαίας επιλογής. Το αξιοσημείωτο στοιχείο για τους επιστήμονες ήταν το ότι η κάλυψη των αυτιών είχε το ίδιο αντίκτυπο με αυτή των ματιών.

«Προηγούμενες έρευνες είχαν επικεντρωθεί σε σημάδια που χρησιμοποιούν και οι άνθρωποι: τον προσανατολισμό του σώματος και του κεφαλιού και το βλέμμα των ματιών. Κανείς δεν είχε εξετάσει κάτι άλλο», δήλωσε το μέλος της ομάδας Τζένιφερ Γουάθαν. «Ωστόσο, βρήκαμε ότι η θέση των αυτιών ήταν ένα εξίσου κρίσιμο οπτικό σήμα στο οποίο τα άλλα άλογα ανταποκρίνονται», πρόσθεσε.
Τα άλογα σε χαλαρή κατάσταση έχουν τα αυτιά τους σε πεσμένη θέση, ενώ τα τεντώνουν πίσω όταν εκφράζουν θυμό. Σύμφωνα με την Γουάθαν, οι γάτες και τα σκυλιά διαθέτουν μεγαλύτερη ποικιλία κινήσεων, αλλά η καλύτερη κατανόηση του πώς επικοινωνούν τα άλογα θα μπορούσε να συμβάλει στη βελτίωση της φροντίδας και ευημερίας τους.


a-pistefto

Απίστευτο: Η 10χρονη που λατρεύουν οι… λύκοι -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ



Τους έχει ως κατοικίδια!



Η Alisa Selekh ανακάλυψε πριν από 5 χρόνια, όταν ήταν μόλις 5 χρονών ότι έχει ένα ιδιαίτερο χάρισμα. Μιμείται τα ουρλιαχτά των λύκων και τους προσκαλεί… για παιχνίδι.
Η μικρή έχει αναπτύξει μια παράξενη σχέση αγάπης με τα άγρια ζώα που τη λατρεύουν. Οι κάτοικοι του χωριού της στη Ρωσία έχουν συνηθίσει πλέον τις επισκέψεις των άγριων λύκων που μετατρέπονται σε κατοικίδια στο πλευρό της Alisa.
Η μικρή ζει στο χωριό Zacherev’ye μαζί με τους γονείς της όπου έχουν πλέον μόνιμα ως κατοικίδια, λύκους.






Δείτε τις φωτογραφίες







a-pistefto

Κι όμως! Αυτό που βλέπεις, δεν είναι αυτό που φαντάζεσαι! (φωτογραφίες)




Αυτή η φωτογραφία, κρύβει ένα... μυστικό. Αλήθεια, μπορείς να φανταστείς τι είναι αυτο; Δες τις φωτογραφίες και θα εκπλαγείς!


Υπάρχουν καλλιτέχνες που με τα έργα τους, ταξιδεύουν το νου. Υπάρχουν όμως και καλλιτέχνες που απλά... ζωγραφίζουν!

Αυτό συμβαίν ει και την περίπτωση του Gustavo Silva Nuñez, ενός υπερρεαλιστή ζωγράφου, που ότι μεταμορφώνει ότι πιάνει στα χέρια του.
Ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης είναι ειδικός στη δημιουργία σκηνών με άτομα να κολυμπάνε ή απλά να κάθονται στο νερό.
Ο Gustavo Silva Nuñez δίνει ζωή στα έργα του.
Απολαύστε μερικά από αυτά:












a-pistefto

Πως θα είναι διάσημοι αστέρες στα 80 τους ; Σοκαρίστηκες εικόνες.



Ποιος δεν έχει σκεφτεί το πώς θα είναι σε 15, σε 20 η σε 40 χρόνια ;Μερικοί σκέφτονται πως θα είναι όταν γεράσουν και άλλοι δεν τους νοιάζει καθόλου αφού με την βοήθεια της ιατρικής ξέρουν πως θα το καταπολεμήσουν.

Στο παρακάτω άρθρο θα δείτε πως θα είναι διάσημοι αστέρες όπως Angelina Jolie , Leonardo DiCaprio , Ashton Kutcher ...



















a-pistefto

ΔΕΙΤΕ: Γνωστή τηλεπερσόνα πέρυσι έχασε το μωρό της και φέτος διαγνώστηκε με καρκίνο!



Η ιστορία της προκαλεί κόμπο στο στομάχι...

Η μοίρα της Jen Arnold της παίζει άσχημα παιχνίδια από την μέρα που γεννήθηκε!

Έγινε διάσημη όμως στον πλανήτη όταν έδειξε θάρρος και προέβαλλε την ζωή της μέσα από reality show και έγινε η πρώτη σταρ με νανισμό!

Μάλιστα συγκίνησε με την απόφαση της ίδιας και του συζύγου της να υιοθετήσουν δύο παιδάκια που αντιμετωπίζουν την ίδια ασθένεια με εκείνη.

Σήμερα όμως καλείται να δώσει έναν αγώνα με τον καρκίνο. Τα φετινά Χριστούγεννα τα πέρασε, κάνοντας χημειοθεραπείες στο νοσοκομείο.



Ωστόσο, παρά τις δύσκολες στιγμές που περνά, θέλησε να μοιραστεί με τους διαδικτυακούς της φίλους γλυκές στιγμές της οικογένειάς της που βρισκόταν στο σπίτι ενώ εκείνη ήταν ξαπλωμένη σε κρεβάτι νοσοκομείου.

Μάλιστα ανέβασε και μία δική της φωτογραφία από το νοσοκομείο όπου είναι εμφανές πως της έχουν πέσει από τις χημειοθεραπείες τα μαλλιά.

Η ίδια διαγνώστηκε με καρκίνο της μήτρας σε στάδιο τρία όταν άρχισε να αιμορραγεί σε ταξίδι που έκανε στην Ινδία για να ολοκληρώσει τις διαδικασίες υιοθεσίας της κόρης της η οποία επίσης πάσχει από νανισμό.

Η Jen είχε μείνει έγκυος τον περασμένο Αύγουστο όμως η καρδιά του εμβρύου κάποια στιγμή έπαψε να λειτουργεί.

Η ίδια προσπαθεί να είναι όσο το δυνατόν πιο αισιόδοξη και φυσικά θέλει να γυρίσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα στο σπίτι της για να βρίσκεται κοντά στα αγαπημένα της πρόσωπα, τον σύζυγό της και τα δύο υιοθετημένα παιδάκια τους.


tromaktiko

3 εμπόδια που βάζουμε στον εαυτό μας και χάνουμε την απόλυτη υγεία...



Ένα μωρό έχει το δώρο της υγείας από τη φύση, ως κληρονομικό δικαίωμα...
Αυτή η τέλεια κατάσταση θα παραμείνει, εκτός εάν επέμβουμε. Ο τρόπος που ζεις σήμερα είτε προκαλεί φθορά στην υγεία σου ή τη βελτιώνει, και ο βέλτιστος τρόπος ζωής επιτρέπει στο σύστημα ανάρρωσης του σώματος να φτάσει την πλήρη δυναμική του.

Το κλειδί είναι η σύνδεση μυαλού και σώματος. Εν συντομία, όπως αναφέρει η κυρία Ελέανα Παπαχαραλάμπους CEO στο Πρότυπο Πολυιατρείο Πρόληψης Ορθοβιοτική, όλες οι σκέψεις σου και τα συναισθήματα έχουν συνέπειες στο σώμα.

Χημικά μηνύματα από τον εγκέφαλο μεταφέρονται σε κάθε κύτταρο του σώματος επιτρέποντας στο ήπαρ, την καρδιά, το πεπτικό και ανοσοποιητικό σύστημα να «κρυφακούει» κάθε νοητικό συμβάν. Όποτε παίρνεις μια απόφαση ή κάνεις μια επιλογή, επηρεάζεις τρισεκατομμύρια κύτταρα.




Υπάρχουν τρία βασικά στοιχεία που παρεμβαίνουν σε αυτή τη σύνδεση:

Εμπόδιο 1: Αποκλείω το σώμα μου και αγνοώ το πως νιώθει
Αυτό είναι το πιο συνηθισμένο εμπόδιο για την καλή υγεία, επειδή υπάρχει φυσική αποστροφή στον πόνο και τη δυσφορία. Βγάζουμε από το μυαλό μας τις μικρές αισθήσεις που μας ενοχλούν, και μόνο όταν τα συμπτώματα που αρχίσουν να εμφανίζονται δεν μπορούν πλέον να αγνοηθούν, παραδεχόμαστε ότι υπάρχει πρόβλημα. Ακόμα πιο σύνηθες, όταν έχουμε ένα πρόβλημα σχετικά με την εμφάνιση του σώματός μας, ακολουθούμε την τακτική της ελάχιστης αντίστασης: σταματάμε να κοιτάμε ή θρηνούμε το γεγονός ότι δεν είμαστε πλέον το ίδιο όπως στην ηλικία των 20.
Βελτίωσέ το: Άρχισε να αποκτάς τη συνήθεια να νιώθεις το σώμα σου. Να έχεις πλήρη επίγνωση της δυσφορίας, αλλά και να εκτιμήσεις την ευχαρίστηση της επαφής με το σώμα σου. Συντονίσου με το πως αισθάνεται το σώμα σου. Δώσε του την ευκαιρία να είναι χρήσιμο, ενεργό, με ζωντάνια και ουσία. Σε μια ηλιόλουστη ημέρα, ξάπλωσε στο γρασίδι και άνοιξε τον εαυτό σου προς τη θέρμη και άνεση του κόσμου. Έτσι θα πρέπει να νιώθεις την κάθε ημέρα και μόνο το δικό σου σώμα μπορεί να σου μεταφέρει αυτό το συναίσθημα.

Εμπόδιο 2: Ενδίδω στα συναισθήματά μου, κατηγορώ τους άλλους για αυτά και μοιρολατρώ για οτιδήποτε αρνητικό συμβαίνει στη ζωή μου.
Τα αρνητικά συναισθήματα είναι σαν τους μη ευπρόσδεκτους επισκέπτες. Ακριβώς επειδή εμφανίζονται στην πόρτα σου, δε σημαίνει ότι έχουν το δικαίωμα να μπουν. Καθώς τα συναισθήματα ανεβαίνουν και πέφτουν, συνενώνονται με το ποτάμι και ρέουν μακριά από εμάς. Ωστόσο, εάν τα χρησιμοποιήσουμε με λάθος τρόπο, μένουν προσκολλημένα. Στο τέλος, χτίζουμε μια αποθήκη δυστυχίας, και αυτό μετατρέπεται στο συναισθηματικό χρέος προς το παρελθόν. Τα χρέη είναι δύσκολα να αποπληρωθούν – είναι προτιμότερο να μη συσσωρευτούν εξαρχής.
Βελτίωσέ το: Μη φοβάσαι την αρνητικότητα – μπορείς να μάθεις να τη διαχειρίζεσαι. Ανέλαβε την ευθύνη για το πως νιώθεις. Η συναισθηματική ζωή είναι ένας από τους μεγαλύτερους θησαυρούς του ανθρώπου. Εάν αυτό δεν ισχύει για σένα, κοίτα στο παρελθόν σου, πίσω μέχρι την παιδική σου ηλικία. Αυτό πιθανόν να σου αποκαλύψει ότι σε έχουν διδάξει να είσαι συνεσταλμένος, ανήσυχος, επιφυλακτικός ή ακόμα και να φοβάσαι τα συναισθήματα. Ήταν συνώνυμα της έλλειψης ελέγχου ή της ντροπής όταν τα εξέφραζες. Συναισθηματικός έλεγχος δεν σημαίνει ολοκληρωτική καταπίεση ή κριτική για το πως νιώθεις. Σημαίνει ισορροπία. Ισορροπία σημαίνει να γνωρίζεις πως νιώθεις αλλά να μη ταλαντεύεσαι τόσο ώστε να επηρεάζεσαι από κάθε περιστασιακή φάση οργής, ανησυχίας ή πικρίας.

Εμπόδιο 3: Κάνω παρορμητικές επιλογές, αγνοώ τα λάθη μου και συνεχίζω να κάνω αυτό που δε δούλεψε την πρώτη φορά.
Όλες οι αισθήσεις, τα συναισθήματα και οι παρορμήσεις πρέπει να περάσουν από το άνω μέρος του εγκεφάλου. Το πρόβλημα είναι ότι οι κακές αποφάσεις εντυπώνονται στο μυαλό σαν βαθιές αυλακώσεις, οι οποίες με τη σειρά τους δημιουργούν συνήθειες, έντονες επιθυμίες και εθισμούς.
Βελτίωσέ το: Ξεκίνα να κάνεις ορθές επιλογές και να διορθώνεις τις κακές. Εάν το πάγκρεας έχει συνηθίσει να λαμβάνει μεγάλη δόση λευκής ζάχαρης, ή το ήπαρ σου έχει επίσης συνηθίσει σε μια δίαιτα υψηλή σε ζωικό λίπος, μια μόνη επιλογή δε θα κάνει τη διαφορά. Αφαιρώντας το λίπος από το παϊδάκι ή λέγοντας όχι στο επιδόρπιο είναι καλές επιλογές. Αντικατοπτρίζουν μικρές νίκες που θα πρέπει να επαναλαμβάνονται συνεχώς για να αλλάξεις τις εντυπώσεις στα κύτταρά σου.


Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να επιτεθείς στα χειρότερα λάθη σου, ειδικά όχι στην αρχή. Το μέρος του εγκεφάλου σου που παίρνει τις αποφάσεις είναι το ίδιο με αυτό που διαχειρίζεται όλες τις επιλογές. Η παρόρμηση να φας ένα δεύτερο κομμάτι πίτα, να διαφωνήσεις με το σύζυγό σου ή να αγοράσεις ένα σπίτι που δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις οικονομικά είναι επιλογές που περνούν από την ίδια πύλη, όπου με τη σειρά τους εξετάζονται, κρίνονται και ζυγίζονται. Έτσι, πετυχαίνοντας μικρότερες νίκες όπου είναι ευκολότερο μπορείς να ενδυναμώσεις το μονοπάτι προς τις αποφάσεις που είναι πιο δύσκολες
.

onmed

Οι 5 αισθήσεις φανερώνουν σοβαρά προβλήματα υγείας...



Δε χρειάζονται μαντικές ικανότητες για να προβλέψουμε την πορεία της υγείας μας, αλλά μόνο οι πέντε αισθήσεις μας...


Πολλές φορές δεν το συνειδητοποιούμε, αλλά δεκάδες παθήσεις και σοβαρές ασθένειες ξεκινούν να εκδηλώνονται με ανεπαίσθητες μεταβολές. Γνωρίζοντας ποια είναι τα σημάδια που πρέπει να προσέξουμε, μπορούμε να εντοπίσουμε το πρόβλημα νωρίς και να δράσουμε άμεσα.

1. Ακοή



Η μερική απώλεια ακοής συνδέεται με το διαβήτη. Τα άτομα που πάσχουν από το μεταβολικό σύνδρομο αντιμετωπίζουν διπλάσιο κίνδυνο να χάσουν εν μέρει την ακοή τους, σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Νιιγκάτα της Ιαπωνίας. Μάλιστα, οι διαβητικοί κάτω των 60 ετών είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν προβλήματα ακοής σε σύγκριση με τους ασθενείς μεγαλύτερης ηλικίας.


Τα προβλήματα αυτά οφείλονται στα αυξημένα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα, τα οποία είναι πιθανό να προκαλέσουν βλάβες στα αιμοφόρα αγγεία των αυτιών.

2. Όραση



Τα αιμοφόρα αγγεία του ματιού παρέχουν σημαντικές πληροφορίες για την κατάσταση του εγκεφάλου. Ερευνητές από το αμερικανικό Πανεπιστήμιο Ντιουκ διαπίστωσαν ότι τα άτομα που διαθέτουν πιο πλατιά αιμοφόρα αγγεία στα μάτια πέτυχαν χαμηλότερες βαθμολογίες στα τεστ IQ. Οι φλέβες των ματιών μοιάζουν ως προς το μέγεθος, τη δομή και τη λειτουργία τους με τα αιμοφόρα αγγεία του εγκεφάλου κι έτσι τα μάτια μπορεί να υποδείξουν τα πρώτα σημάδια νοητικής κατάπτωσης αρκετά χρόνια πριν την εκδήλωση της άνοιας. Ο οφθαλμίατρος είναι αυτός που μπορεί να εντοπίσει πιθανώς ανησυχητικές μεταβολές.

3. Όσφρηση



Η αδύναμη όσφρηση αποτελεί ένα από τα πρώιμα σημάδια του Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Νευρολογικών Διαταραχών (NINDS). Μελέτη που πραγματοποίησαν οι ερευνητές σε ποντίκια έδειξε ότι τα πειραματόζωα που διέθεταν μεγαλύτερες ποσότητες πρόδρομης αμυλοειδούς πρωτεΐνης, η οποία παίζει βασικό ρόλο την εξέλιξη του Αλτσχάιμερ, παρουσίαζαν εκτενέστερες βλάβες στα νευρικά κύτταρα της μύτης. Οι μεταβολές που παρατηρούνται στο οσφρητικό σύστημα λόγω του Αλτσχάιμερ είναι παρόμοιες με αυτές που συμβαίνουν στον εγκέφαλο, όμως στο οσφρητικό σύστημα εντοπίζονται νωρίτερα.

4. Γεύση



Η κακοσμία του στόματος αποτελεί ένδειξη ουλίτιδας ή περιοδοντίτιδας, παθήσεις που συνδέονται με τη στυτική δυσλειτουργία. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Μαλάτειας στη Τουρκία διαπίστωσαν ότι οι άνδρες 30 έως 40 ετών που εκδηλώνουν φλεγμονές στα ούλα αντιμετωπίζουν τριπλάσιο κίνδυνο να εμφανίσουν προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας. Η σχέση της στοματικής υγείας και των σεξουαλικών επιδόσεων εξηγείται πιθανότατα από την κατάσταση του αγγειακού συστήματος. Η στύση επιτυγχάνεται όταν ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται το σεξουαλικό ερέθισμα, επιφέροντας τη χαλάρωση των μυών των γεννητικών οργάνων και ενισχύοντας τη ροή του αίματος στους αντίστοιχους ιστούς.


Επειδή η περιοδοντίτιδα συνοδεύεται από μείωση της ελαστικότητας του ενδοθηλιακού τοιχώματος των αιμοφόρων αγγείων, είναι πιθανό να συνδέεται με τη στυτική δυσλειτουργία. Συνέπεια της περιοδοντίτιδας είναι η δυσλειτουργία του αγγειακού συστήματος στο σύνολό του, βασική αιτία της στυτικής δυσλειτουργίας.

5. Αφή και δέρμα



Η όψη της επιδερμίδας μπορεί να υποδείξει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας, σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Κοπεγχάγης. Τα συνηθέστερα σημάδια της γήρανσης – όπως τα γκρίζα μαλλιά, οι ρυτίδες αλλά και η συσσώρευση χοληστερόλης στα βλέφαρα – είναι ενδεικτικά του αυξημένου κινδύνου καρδιαγγειακών επιπλοκών.
onmed.gr

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ποζάρει με μαγιό και τρελαίνει το Instagram! [photo]

Το πώς διατηρεί το αψεγάδιαστο σώμα της η Βίκυ Χατζηβασιλείου το έχει αποκαλύψει εδώ και αρκετά χρόνια, καθώς είναι ...«οπαδός» της καλής διατροφής και της εντατικής άσκησης.

Η παρουσιάστρια «ανέβασε» στο Instagram την παρακάτω φωτογραφία, τρελαίνοντας τους θαυμαστές της!

Γιατί, αν και η φωτογραφία δεν ήταν ιδιαιτέρως αποκαλυπτική, ήταν ωστόσο αρκετή για να επιβεβαιώσει ότι η παρουσιάστρια διατηρείται σε άψογη φυσική κατάσταση και διαθέτει σώμα αθλήτριας!


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

LIFESTYLE-GOSSIP

SPORTS

BLOGS

AUTO-MOTO

23 Αυγ 2014

Κορίτσια με μέτρο! Τι μπορεί να πάθει μια γυναίκα αν κάνει συνέχεια σεξ;




Έρευνες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το πολύ σεξ (και όταν λέμε πολύ, εννοούμε πολύ) έχει...
κάποιες συνέπειες στον οργανισμό της γυναίκας.

Αρχικά δημιουργεί πρόβλημα «υπερφόρτωσης» του νευρικού της συστήματος. Η καθηγήτρια Jennifer Berman, από το πανεπιστήμιο του Οχάιο εξηγεί: « Η έντονη σεξουαλική διέγερση, η οποία γίνεται μόνιμη συχνά πυκνά, μπορεί να εντοπιστεί σε πολλά σημεία του γυναικείου σώματος. Ο εγκέφαλος δέχεται άπειρα σήματα με αποτέλεσμα να υπερφορτώνεται. Δίνει εντολή να απελευθερωθούν ορμόνες ενώ την ίδια στιγμή τα αιμοφόρα αγγεία διογκώνονται. Αυτό έχει σαν συνέπεια η γυναίκα να ζαλιστεί ή και να παρουσιάσει συμπτώματα ναυτίας.»

Κάτι τέτοιο συμβαίνει και στους άνδρες αλλά οι εκδηλώσεις του οργανισμού ομοιάζουν με εκείνες της γρίπης. Δηλαδή η έντονη σεξουαλική διέγερση (και η συνεχόμενη) συνήθως του ανεβάζουν τη θερμοκρασία του σώματος (πυρετός).


Οι γιατροί έχουν εντοπίσει το φαινόμενο αυτό και το έχουν ονομάσει «μετα- οργασμική» νόσο.

Αυστραλιανοί επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Μελβούρνης εντόπισαν επίσης ότι το πολύ σεξ προκαλεί κατάθλιψη στις γυναίκες, ή μια διάθεση θλίψης. Μια στις 3 γυναίκες σε έρευνα του πανεπιστημίου δήλωσε ότι μετά το σεξ νιώθει λυπημένη και θέλει να κλάψει. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι αυτό οφείλεται στις ορμόνες που απελευθερώνει ο εγκέφαλος κατά τη διάρκεια του σεξ, οι οποίες μόλις τελειώσει η πράξει χάνονται και δημιουργούν μια θλίψη.

«Όχι απόψε αγάπη μου έχω πονοκέφαλο» Η έκφραση - σύμβολο έχει μια βάση. Όπως αποκάλυψαν επιστήμονες από τον διεθνή οργανισμό για τον πονοκέφαλο και δημοσίευσαν στην ιατρική επιθεώρηση «British Journal of Medical Practitioners», το πολύ σεξ δημιουργεί ένα ξεχωριστό είδος πονοκεφάλου που ονομάζεται HAS (headaches associated with sexual activity). Η υπερβολική σεξουαλική δραστηριότητα δημιουργεί συχνά ημικρανίες, και μάλιστα έντονες, μετά το σεξ και τον οργασμό.



athensmagazine.gr

ΔΕΙΤΕ: Η νέα τρέλα στην Αθήνα λέγεται «δωμάτια απόδρασης» -Γιατί οι τουρίστες τα προτιμούν από την Ακρόπολη

Οι παραλίες μπορούν να περιμένουν...


Την Ακρόπολη μπορούν να την επισκεφθούν αργότερα. Η Πλάκα και το Μοναστηράκι είναι για πιο μετά. Προέχει μια επίσκεψη στα «Δωμάτια Απόδρασης». Αυτή είναι η νέα «τρέλα» στην Αθήνα την οποία προτείνει στους τουρίστες και το TripAdvisor.


Τι είναι, όμως, αυτά τα περίεργα δωμάτια; Όπως σημειώνει και η Καθημερινή, πέντε παίκτες κλειδώνονται σε ένα δωμάτιο. Μοναδική αποστολή τους να δραπετεύσουν από τον μυστηριώδη χώρο εκμεταλλευόμενοι όλα τα κρυμμένα στοιχεία που βρίσκονται διάσπαρτα. Αινίγματα, γρίφοι, κλειδιά και ένα χρονόμετρο που μετράει αντίστροφα, είναι ο νέος τρόπος διασκέδασης που ψηφίζουν τουρίστες και Αθηναίοι.




Παρά τους λίγους μήνες λειτουργίας τους, τα ζωντανά βιωματικά παιχνίδια απόδρασης είναι μια φρέσκια ψυχαγωγική δραστηριότητα, ιδιαίτερα δημοφιλής στο εξωτερικό, η οποία έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον τόσο του εγχώριου κοινού όσο και των τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα μας.

Στην Αθήνα

Ο πρώτος χώρος με «Δωμάτια Απόδρασης» που δημιουργήθηκε στην Αθήνα, το «AthensClue», στεγάστηκε σε μια παλιά, ατμοσφαιρική πολυκατοικία του 1930.


Πριν από μερικούς μήνες ο χώρος διατηρούσε την πρώτη θέση στη λίστα του TripAdvisor με τα κορυφαία αξιοθέατα της Αθήνας, ενώ σήμερα βρίσκεται στη δεύτερη θέση, πάνω από το μουσείο της Ακρόπολης (3η) και τον ναό του Ηφαίστου (4η). Στην πρώτη θέση της ταξιδιωτικής πρότασης με τα πιο ενδιαφέροντα σημεία που μπορεί να επισκεφθεί κανείς στην πόλη, βρίσκεται το «Adventure Rooms», παρόμοιος χώρος με «δωμάτια απόδρασης», παράρτημα διεθνούς αλυσίδας, που δημιουργήθηκε πρόσφατα στην ελληνική πρωτεύουσα.



Σύμφωνα με το TripAdvisor, τα βιωματικά παιχνίδια της πόλης μας αποτελούν σημαντικό πόλο έλξης τουριστών, καθώς πολλές φορές η διασκέδαση φαίνεται να υπερσκελίζει το αρχαιολογικό ενδιαφέρον.

Στη Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη, ακολουθώντας το παράδειγμα της πρωτεύουσας, έχει με τη σειρά της ανεβάσει τον πήχυ της ψυχαγωγίας με το «Mindtrap», το μεγαλύτερο ζωντανό παιχνίδι απόδρασης στην Ευρώπη, το οποίο βρήκε στέγη σε έναν χώρο 400 τ.μ., στην καρδιά της πόλης.



Τα Δωμάτια Απόδρασης (Escape Rooms) είναι χώροι με ζωντανά βιωματικά παιχνίδια, όπου οι παίκτες καλούνται να συγκεντρώσουν στοιχεία, αντικείμενα, κλειδιά, κωδικούς, γρίφους και να τα συνδυάσουν, ώστε να βρουν τη λύση ενός αινίγματος.


Η φαντασία, η συνεργασία και η ψυχραιμία είναι τα κλειδιά για να καταφέρουν οι συμμετέχοντες να διαλευκάνουν την υπόθεση και να δραπετεύσουν από το δωμάτιο μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Η συνεργασία με στόχο την αποτελεσματική λύση του μυστηρίου καθιστά το παιχνίδι ιδανικό για δραστηριότητες με στόχο την ανάπτυξη του ομαδικού πνεύματος ανάμεσα σε μέλη εταιρειών (team building), όπως αναφέρουν οι εμπνευστές του παιχνιδιού.



Μόδα από το εξωτερικό

Το εγχείρημα που «ζωντάνεψε» τις πιο απίθανες ιστορίες βιντεοπαιχνιδιών (videogames) αποτελεί πόλο έλξης τουριστών και στο εξωτερικό. Ουσιαστικά πρόκειται για τον πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο τομέα στον χώρο της ψυχαγωγίας παγκοσμίως. Ενδεικτικά, ζωντανά παιχνίδια απόδρασης είναι ιδιαιτέρως δημοφιλή σε Αγγλία, Αμερική, Ισπανία, Ιαπωνία, Κίνα, Ουγγαρία, Ολλανδία και Ρουμανία.



iefimerida.gr

Μάθε 10 μυστικά tips για να γίνεις χαλαρή μαμά




Το βιβλίο της συγγραφέα και μαμάς έξι παιδιών Laura Bennet...
«Didn’t I Feed You Yesterday?: A Mother’s Guide to Sanity in Stilettos»(Δεν σε Τάισα Χθες; Ένας Οδηγός για Ισορροπημένες Μαμάδες σε Ψηλά Τακούνια) θεωρήθηκε η βίβλος της χαλαρής μητρότητας. Η cool μαμά, μας δίνει τους δικούς της αντι-κανόνες της μητρότητας.

Η Laura Bennett δεν είναι μια υπερπροστατευτική μαμά, ούτε μια μαμά που προλαβαίνει κάθε επιθυμία των παιδιών της. Είναι μια συνηθισμένη μαμά έξι παιδιών, που έχει αναλάβει μια επικίνδυνη αποστολή: Να μεγαλώσει έξι παιδιά στη ζούγκλα του Μανχάταν, προσπαθώντας να συνδυάσει μητρότητα και δουλειά. Η συγγραφέας είναι αρχιτέκτονας στο επάγγελμα, έχει ήδη δημιουργήσει μια δική της σειρά από ρούχα και αξεσουάρ, ενώ παράλληλα είναι μία από τις παρουσιάστριες του fashion reality Project Runway. Είναι, δηλαδή, μια πολυάσχολη γυναίκα, που όμως δεν ξεχνάει ποτέ να φροντίσει τον εαυτό της.

Η Laura έχει μια θεωρία που λέγεται: «Η Θεωρία της Μάσκας Οξυγόνου». Όταν το αεροπλάνο έχει αναταράξεις και πέσουν οι μάσκες, πρώτα θα βάλετε τη μάσκα στον εαυτό σας και μετά στα παιδιά σας. Το ίδιο ισχύει και στη ζωή. Φροντίστε πρώτα τον εαυτό σας και μετά τα παιδιά. Αν δεν είναι μια μαμά καλά, δεν είναι ούτε και τα παιδιά της. Εννοείται πως κάποιες φορές τα έχει ταΐσει junk food, τα έχει αφήσει λερωμένα ή αδιάβαστα.



Η ίδια είναι θιασώτης του laissez faire parenting. Πρόκειται για μια νέα τάση ανατροφής παιδιών, που λειτουργεί ως αντίδοτο σε έναν άλλον τρόπο ανατροφής, το over parenting. Οι ειδικοί χαρακτηρίζουν τους γονείς που ασχολούνται σε υπερβολικό βαθμό με τα παιδιά τους ως over-parents. Πρόκειται ουσιαστικά για μια «παρενέργεια» που αφορά τους γονείς των τελευταίων γενιών, οι οποίοι, αποκτώντας από επιλογή ένα ή δύο παιδιά, διαθέτουν περισσότερο χρόνο και χρήμα για αυτά, έχοντας όμως ταυτόχρονα και πιο αυξημένες προσδοκίες.

Το «laissez faire parenting»

Είναι ένας πιο χαλαρός τρόπος προσέγγισης της ανατροφής των παιδιών, που αποφορτίζει την οικογενειακή ζωή και όλα τα μέλη της από παράλογες πιέσεις και άνευ ουσίας υποχρεώσεις. Βασικός στόχος είναι να επανέλθει η χαμένη ισορροπία στην οικογένεια, λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων και του έντονου τρόπου ζωής. Αυτό δεν σημαίνει ότι σε μια τέτοια οικογένεια δεν υπάρχει πρόγραμμα, όρια και κανόνες πειθαρχίας. Υπάρχει, όμως, μεγαλύτερη ευελιξία. Το laissez faire parenting ουσιαστικά επιτρέπει στα παιδιά να είναι παιδιά και στους γονείς να διαφοροποιούνται κάποιες φορές από αυτά. Αυτό σημαίνει ότι οι γονείς δίνουν στα παιδιά τους το χρόνο, το χώρο και τα περιθώρια να εξερευνήσουν τον κόσμο, και μόνα τους, χωρίς διαρκείς υποδείξεις και οργανωμένα πλαίσια. Δεν φορτώνουν υπερβολικά την καθημερινότητά τους με δραστηριότητες για το παιδί ή με το παιδί. Αντίθετα, κρατούν το πρόγραμμα υπό έλεγχο, ώστε να υπάρχει χρόνος για χαλάρωση και ξεκούραση ή απλά για να είναι όλη η οικογένεια μαζί, χωρίς να χρειάζεται απαραίτητα να κάνουν «κάτι». Διατηρώντας τα τρία απαραίτητα είδη χρόνου της οικογένειας: προσωπικός, ένας προς έναν, και όλοι μαζί. Η Laura Bennett υποστηρίζει ότι τα παιδιά το μόνο που δεν χρειάζονται είναι νευρωτικούς γονείς, που απαιτούν από εκείνα να είναι τέλεια.

Και μας δίνει τους δικούς της αντί-κανόνες ανατροφής:

Επιτρέψτε στα παιδιά να κάνουν λάθη και να διασκεδάσουν και όλα θα πάνε καλά: Το μόνο που έχετε να κάνετε εσείς είναι να μην ξεχνάτε να τα παίρνετε από το σχολείο.

Μέσα στο πανδαιμόνιο που υπάρχει σε ένα σπίτι με τόσα παιδιά, μην ξεχνάτε ποτέ να φροντίζετε τον εαυτό σας: Ντυθείτε όμορφα ή αλλιώς μείνετε σπίτι.

Μην χάνετε την ουσία: Τα πράγματα έχουν γίνει πολύπλοκα για τις νέες μαμάδες: Καθισματάκια αυτοκινήτου με ζώνες, τροφές με συντηρητικά, συστήματα ενδοεπικοινωνίας για το μωρό. Αν χαθείτε μέσα στον κυκεώνα των μικροπραγμάτων, δεν πρόκειται να απολαύσετε τη μητρότητα. Μην ξεχνάτε πως τα παιδιά μεγαλώνουν πολύ γρήγορα και μπορεί να «χάσετε» αυτό το υπέροχο μεγάλωμα, για αστεία άγχη.

Μη γίνεστε freak με την υγιεινή διατροφή: Τέσσερα υγιεινά γεύματα την εβδομάδα αρκούν. Τις υπόλοιπες ας φάτε πίτσα. Βάλτε λίγο χιούμορ στη ζωή σας: Είναι σημαντικό να αντιμετωπίζετε με αισιοδοξία τη ζωή και με αίσθηση του χιούμορ, ακόμα κι αν όλα πηγαίνουν στραβά.

Το να αφιερώνετε καθημερινά λίγο χρόνο στον εαυτό σας, δεν είναι ούτε εγωιστικό, ούτε θα πληγώσει τα παιδιά σας: Ίσα- ίσα που θα τους κάνει καλό να βλέπουν τη μαμά τους όμορφη και ευχαριστημένη.

Μη συγκρίνετε το παιδί σας με άλλα παιδιά σε θέματα ανάπτυξης και όχι μόνο: Είναι καλό να είστε ενημερωμένη για τα στάδια της ανάπτυξης του παιδιού, χωρίς όμως να αγχώνεστε. Να θυμάστε ότι κάθε παιδί έχει όχι μόνο το δικό του ρυθμό εξέλιξης, αλλά και το δικό του ταμπεραμέντο.

Δεν υπάρχουν οδηγίες χρήσεις για το πώς να μεγαλώσεις ένα παιδί: Το παιδί δεν είναι έπιπλο που συναρμολογείται. Τι, δηλαδή, αν δεν σου κάνει, το επισκευάζεις ή το πετάς;


Τα παιδιά μεγαλώνουν με τις οδηγίες της καρδιάς μας.

Γνωρίστε καλύτερα το παιδί σας: Μην εστιάζετε μόνο στη φροντίδα, στη διατροφή ή στη μελέτη. Το παιχνίδι με το παιδί, οι βόλτες στο πάρκο, ακόμα και το να δείτε μαζί τηλεόραση, βοηθούν κι εσάς να χαλαρώσετε αλλά παράλληλα σας δίνουν και την ευκαιρία να το γνωρίσετε καλύτερα. Ο ποιοτικός χρόνος που περνάτε με το παιδί κάνοντας κάτι ευχάριστο, βοηθά στο δέσιμο της σχέσης.

Αποδεχτείτε το παιδί σας: Είναι πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη και εξέλιξη του παιδιού σας η ειλικρινή αποδοχή από μέρους σας. Του δίνετε τον τρόπο να αγωνιστεί για να γίνει αυτό που θέλει και όχι αυτό που θέλετε εσείς. Ακόμα, όταν ένα άτομο ξέρει ότι το αποδέχονται, νιώθει ασφάλεια και αυτοπεποίθηση.

Η γέννηση ενός παιδιού είναι ένα δύσκολο πράγμα, αλλά μπροστά στην περιπέτεια που λέγεται μητρότητα, δεν είναι παρά ένας περίπατος στον ήλιο.

Ακολουθήστε μόνο τους δικούς σας κανόνες ανατροφής και μην ακούτε τον οποιονδήποτε: Γιατί να μπείτε στη διαδικασία να απολογηθείτε σε έναν άγνωστο για το αν θηλάζετε ή όχι;

Η μητρότητα είναι η δυσκολότερη δουλειά στον κόσμο: Και το μόνο «όπλο» για να την αντιμετωπίσεις είναι το χιούμορ.

Τα παιδιά μαθαίνουν από μόνα τους: Δεν χρειάζεται να τους δείξουμε πώς δουλεύει ένα παιχνίδι. Οι περισσότεροι γονείς που παίζουν με τα παιδιά τους, το κάνουν για τον εαυτό τους, επειδή αρέσει στους ίδιους το παιχνίδι. Αν δεν θέλετε να παίξετε, απλώς μην το κάνετε.

Το μυστικό της τέλειας μαμάς είναι ένα: Ότι δεν υπάρχει!

govastileto.gr

VIDEO: Η πισίνα των 2 εκατ. δολαρίων




Απίστευτο δημιούργημα!




newsbeast.gr


Γιατί ΔΕΝ πρέπει να μπαίνουμε στο προφίλ Facebook των πρώην μας




Μπαίνεις κάθε μέρα στο προφίλ του/της πρώην σου για να δεις τι κάνει;...

Συνέχισε έτσι, αν δεν θέλεις να τον/την ξεπεράσεις ποτέ. Αλλιώς, σταμάτα τώρα...

Έχεις χωρίσει. Δεν μιλάς στο τηλέφωνο με τον πρώην σου ούτε τον συναντάς στη δουλειά, στην ίδια παρέα, στο δρόμο. Ορκίζεσαι ότι δεν σε ενδιαφέρει καθόλου να τα ξαναβρείς μαζί του αλλά δεν τον έχεις διαγράψει από φίλο σου στο Faceboοk και επιπλέον μπαίνεις κάθε μέρα στο προφίλ του για να μάθεις τα νέα του.

Πέρα από την κοινή λογική, το λέει και η επιστήμη. Πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Brunel με επικεφαλής την Tara C. Marshall, ερεύνησε κατά πόσο οι χρήστες του Facebook κατάφεραν να προχωρήσουν ή όχι τη ζωή τους μετά το χωρισμό τους. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 464 άτομα, οι περισσότεροι φοιτητές (ποσοστό 60%) το 84% των οποίων ήταν γυναίκες. Αν και η γνώμη μας είναι ότι το δείγμα της έρευνας θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνει ίδιο αριθμό ερωτηθέντων και από τα δυο φύλα, αυτό δεν κάνει τα συμπεράσματα της Marshall λιγότερο σημαντικά.

Όπως ήταν αναμενόμενο, όσοι κοίταζαν συχνότερα το προφίλ του πρώην τους δυσκολεύονταν να ξεπεράσουν το χωρισμό.

Πέρα από την κοινή λογική, το λέει και η επιστήμη. Πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Brunel με επικεφαλής την Tara C. Marshall, ερεύνησε κατά πόσο οι χρήστες του Facebook κατάφεραν να προχωρήσουν ή όχι τη ζωή τους μετά το χωρισμό τους. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 464 άτομα, οι περισσότεροι φοιτητές (ποσοστό 60%) το 84% των οποίων ήταν γυναίκες. Αν και η γνώμη μας είναι ότι το δείγμα της έρευνας θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνει ίδιο αριθμό ερωτηθέντων και από τα δυο φύλα, αυτό δεν κάνει τα συμπεράσματα της Marshall λιγότερο σημαντικά.

Όπως ήταν αναμενόμενο, όσοι κοίταζαν συχνότερα το προφίλ του πρώην τους δυσκολεύονταν να ξεπεράσουν το χωρισμό.



Αλλά μην νομίζεις ότι το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι απλώς να τον διαγράψεις από φίλο σου. Σύμφωνα με τη Marshall, αυτό θα είχε εξίσου αρνητικές επιπτώσεις. Το να μην γνωρίζεις τι γίνεται στη ζωή του, μπορεί να κάνει τη φαντασία σου να οργιάζει, με θετικό ή αρνητικό τρόπο, κάτι που ούτως ή άλλως συμβαίνει αναπόφευκτα μετά από ένα χωρισμό.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να κρατήσεις μια χαλαρή επαφή μαζί του στο Facebook. Το να βλέπεις τα βαρετά status που ανεβάζει ή πόση δουλειά έχει μπορεί να σε κάνει να θυμηθείς γιατί χωρίσατε και να σε βοηθήσει να προχωρήσεις μπροστά. Αν πάλι η ζωή του είναι καλύτερη απ' ό,τι ήταν μαζί σου, γιατί θα πρέπει να το ξέρεις; Πώς θα σε βοηθήσει αυτό να τον ξεπεράσεις;


24ωρο

ΔΕΙΤΕ: Η Δωροθέα Μερκούρη 10 χρόνια πριν με τα παιδιά της μωρά!




Η Δωροθέα Μερκούρη είναι μία ευτυχισμένη μαμά και φροντίζει συχνά πυκνά να μας το επιβεβαιώνει μέσα από φωτογραφίες.
Η μελαχρινή καλλονή έχει δύο πανέμορφα κορίτσια που μπορεί να έχουν πάρει τα χρώματα του πατέρα τους, μοιάζουν όμως και στη μητέρα τους. Πριν από λίγες ώρες η διάσημη μανούλα, νοστάλγησε το παρελθόν, και ανέβασε μία φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο Ίνσταγκραμ, από το 2004 όταν ήταν με τον σύζυγό της στη Νέα Υόρκη.

Ντυμένη απλά με μίνι φούστα, κρατάει τη μικρή της κόρη στην αγκαλιά ενώ η μεγαλύτερη ποζάρει δίπλα της. «flashback the days in New York#2004» έγραψε κάτω από τη φωτογραφία και οι διαδικτυακοί της φίλοι έσπευσαν να γράψουν το σχόλιό τους που ήταν άκρως κολακευτικό.
Δείτε τη Δωροθέα Μερκούρη πριν 10 χρόνια:




Πηγή: http://www.mothersblog.gr

Και όμως τα άλογα «μιλάνε»!



Νέα μελέτη αποκάλυψε πως τα άλογα, όπως οι άνθρωποι, επικοινωνούν...

διαβάζοντας ο ένας το πρόσωπο του άλλου. Ωστόσο, αντίθετα με εμάς, ανταλλάσσουν σημαντικές πληροφορίες χρησιμοποιώντας τα αυτιά τους.

Σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σάσσεξ, όταν ένα άλογο εκφράζει ενδιαφέρον για κάτι, σηκώνει τα αυτιά του και τα κατευθύνει προς ότι τράβηξε την προσοχή του.

Η κίνηση αυτή είναι τόσο σημαντική, ώστε εάν τα αυτιά ενός αλόγου καλυφθούν, τότε δυσχεραίνεται σε μεγάλο βαθμό η επικοινωνία του με άλλα άλογα.

Η ερευνητική ομάδα πειραματίστηκε χρησιμοποιώντας τη φωτογραφία ενός αλόγου να κοιτάζει προς ένα δοχείο με τροφή. Στη συνέχεια τοποθέτησαν τη φωτογραφία σε αληθινές διαστάσεις ανάμεσα σε δύο δοχεία φαγητού και οδήγησαν ένα άλλο άλογο στο χώρο, παρατηρώντας σε ποιο από τα δύο δοχεία θα κατευθυνθεί.



Σχεδόν κάθε φορά το δεύτερο άλογο επέλεγε το δοχείο το οποίο κοίταζε το άλογο της φωτογραφίας. Ωστόσο, όταν η φωτογραφία επεξεργάστηκε ώστε να μη φαίνονται τα αυτιά και τα μάτια του αρχικού αλόγου, τα αποτελέσματα διαφοροποιήθηκαν αρκετά, σε βαθμό απλής τυχαίας επιλογής. Το αξιοσημείωτο στοιχείο για τους επιστήμονες ήταν το ότι η κάλυψη των αυτιών είχε το ίδιο αντίκτυπο με αυτή των ματιών.

«Προηγούμενες έρευνες είχαν επικεντρωθεί σε σημάδια που χρησιμοποιούν και οι άνθρωποι: τον προσανατολισμό του σώματος και του κεφαλιού και το βλέμμα των ματιών. Κανείς δεν είχε εξετάσει κάτι άλλο», δήλωσε το μέλος της ομάδας Τζένιφερ Γουάθαν. «Ωστόσο, βρήκαμε ότι η θέση των αυτιών ήταν ένα εξίσου κρίσιμο οπτικό σήμα στο οποίο τα άλλα άλογα ανταποκρίνονται», πρόσθεσε.
Τα άλογα σε χαλαρή κατάσταση έχουν τα αυτιά τους σε πεσμένη θέση, ενώ τα τεντώνουν πίσω όταν εκφράζουν θυμό. Σύμφωνα με την Γουάθαν, οι γάτες και τα σκυλιά διαθέτουν μεγαλύτερη ποικιλία κινήσεων, αλλά η καλύτερη κατανόηση του πώς επικοινωνούν τα άλογα θα μπορούσε να συμβάλει στη βελτίωση της φροντίδας και ευημερίας τους.


a-pistefto

Απίστευτο: Η 10χρονη που λατρεύουν οι… λύκοι -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ



Τους έχει ως κατοικίδια!



Η Alisa Selekh ανακάλυψε πριν από 5 χρόνια, όταν ήταν μόλις 5 χρονών ότι έχει ένα ιδιαίτερο χάρισμα. Μιμείται τα ουρλιαχτά των λύκων και τους προσκαλεί… για παιχνίδι.
Η μικρή έχει αναπτύξει μια παράξενη σχέση αγάπης με τα άγρια ζώα που τη λατρεύουν. Οι κάτοικοι του χωριού της στη Ρωσία έχουν συνηθίσει πλέον τις επισκέψεις των άγριων λύκων που μετατρέπονται σε κατοικίδια στο πλευρό της Alisa.
Η μικρή ζει στο χωριό Zacherev’ye μαζί με τους γονείς της όπου έχουν πλέον μόνιμα ως κατοικίδια, λύκους.






Δείτε τις φωτογραφίες







a-pistefto

Κι όμως! Αυτό που βλέπεις, δεν είναι αυτό που φαντάζεσαι! (φωτογραφίες)




Αυτή η φωτογραφία, κρύβει ένα... μυστικό. Αλήθεια, μπορείς να φανταστείς τι είναι αυτο; Δες τις φωτογραφίες και θα εκπλαγείς!


Υπάρχουν καλλιτέχνες που με τα έργα τους, ταξιδεύουν το νου. Υπάρχουν όμως και καλλιτέχνες που απλά... ζωγραφίζουν!

Αυτό συμβαίν ει και την περίπτωση του Gustavo Silva Nuñez, ενός υπερρεαλιστή ζωγράφου, που ότι μεταμορφώνει ότι πιάνει στα χέρια του.
Ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης είναι ειδικός στη δημιουργία σκηνών με άτομα να κολυμπάνε ή απλά να κάθονται στο νερό.
Ο Gustavo Silva Nuñez δίνει ζωή στα έργα του.
Απολαύστε μερικά από αυτά:












a-pistefto

Πως θα είναι διάσημοι αστέρες στα 80 τους ; Σοκαρίστηκες εικόνες.



Ποιος δεν έχει σκεφτεί το πώς θα είναι σε 15, σε 20 η σε 40 χρόνια ;Μερικοί σκέφτονται πως θα είναι όταν γεράσουν και άλλοι δεν τους νοιάζει καθόλου αφού με την βοήθεια της ιατρικής ξέρουν πως θα το καταπολεμήσουν.

Στο παρακάτω άρθρο θα δείτε πως θα είναι διάσημοι αστέρες όπως Angelina Jolie , Leonardo DiCaprio , Ashton Kutcher ...



















a-pistefto

ΔΕΙΤΕ: Γνωστή τηλεπερσόνα πέρυσι έχασε το μωρό της και φέτος διαγνώστηκε με καρκίνο!



Η ιστορία της προκαλεί κόμπο στο στομάχι...

Η μοίρα της Jen Arnold της παίζει άσχημα παιχνίδια από την μέρα που γεννήθηκε!

Έγινε διάσημη όμως στον πλανήτη όταν έδειξε θάρρος και προέβαλλε την ζωή της μέσα από reality show και έγινε η πρώτη σταρ με νανισμό!

Μάλιστα συγκίνησε με την απόφαση της ίδιας και του συζύγου της να υιοθετήσουν δύο παιδάκια που αντιμετωπίζουν την ίδια ασθένεια με εκείνη.

Σήμερα όμως καλείται να δώσει έναν αγώνα με τον καρκίνο. Τα φετινά Χριστούγεννα τα πέρασε, κάνοντας χημειοθεραπείες στο νοσοκομείο.



Ωστόσο, παρά τις δύσκολες στιγμές που περνά, θέλησε να μοιραστεί με τους διαδικτυακούς της φίλους γλυκές στιγμές της οικογένειάς της που βρισκόταν στο σπίτι ενώ εκείνη ήταν ξαπλωμένη σε κρεβάτι νοσοκομείου.

Μάλιστα ανέβασε και μία δική της φωτογραφία από το νοσοκομείο όπου είναι εμφανές πως της έχουν πέσει από τις χημειοθεραπείες τα μαλλιά.

Η ίδια διαγνώστηκε με καρκίνο της μήτρας σε στάδιο τρία όταν άρχισε να αιμορραγεί σε ταξίδι που έκανε στην Ινδία για να ολοκληρώσει τις διαδικασίες υιοθεσίας της κόρης της η οποία επίσης πάσχει από νανισμό.

Η Jen είχε μείνει έγκυος τον περασμένο Αύγουστο όμως η καρδιά του εμβρύου κάποια στιγμή έπαψε να λειτουργεί.

Η ίδια προσπαθεί να είναι όσο το δυνατόν πιο αισιόδοξη και φυσικά θέλει να γυρίσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα στο σπίτι της για να βρίσκεται κοντά στα αγαπημένα της πρόσωπα, τον σύζυγό της και τα δύο υιοθετημένα παιδάκια τους.


tromaktiko

3 εμπόδια που βάζουμε στον εαυτό μας και χάνουμε την απόλυτη υγεία...



Ένα μωρό έχει το δώρο της υγείας από τη φύση, ως κληρονομικό δικαίωμα...
Αυτή η τέλεια κατάσταση θα παραμείνει, εκτός εάν επέμβουμε. Ο τρόπος που ζεις σήμερα είτε προκαλεί φθορά στην υγεία σου ή τη βελτιώνει, και ο βέλτιστος τρόπος ζωής επιτρέπει στο σύστημα ανάρρωσης του σώματος να φτάσει την πλήρη δυναμική του.

Το κλειδί είναι η σύνδεση μυαλού και σώματος. Εν συντομία, όπως αναφέρει η κυρία Ελέανα Παπαχαραλάμπους CEO στο Πρότυπο Πολυιατρείο Πρόληψης Ορθοβιοτική, όλες οι σκέψεις σου και τα συναισθήματα έχουν συνέπειες στο σώμα.

Χημικά μηνύματα από τον εγκέφαλο μεταφέρονται σε κάθε κύτταρο του σώματος επιτρέποντας στο ήπαρ, την καρδιά, το πεπτικό και ανοσοποιητικό σύστημα να «κρυφακούει» κάθε νοητικό συμβάν. Όποτε παίρνεις μια απόφαση ή κάνεις μια επιλογή, επηρεάζεις τρισεκατομμύρια κύτταρα.




Υπάρχουν τρία βασικά στοιχεία που παρεμβαίνουν σε αυτή τη σύνδεση:

Εμπόδιο 1: Αποκλείω το σώμα μου και αγνοώ το πως νιώθει
Αυτό είναι το πιο συνηθισμένο εμπόδιο για την καλή υγεία, επειδή υπάρχει φυσική αποστροφή στον πόνο και τη δυσφορία. Βγάζουμε από το μυαλό μας τις μικρές αισθήσεις που μας ενοχλούν, και μόνο όταν τα συμπτώματα που αρχίσουν να εμφανίζονται δεν μπορούν πλέον να αγνοηθούν, παραδεχόμαστε ότι υπάρχει πρόβλημα. Ακόμα πιο σύνηθες, όταν έχουμε ένα πρόβλημα σχετικά με την εμφάνιση του σώματός μας, ακολουθούμε την τακτική της ελάχιστης αντίστασης: σταματάμε να κοιτάμε ή θρηνούμε το γεγονός ότι δεν είμαστε πλέον το ίδιο όπως στην ηλικία των 20.
Βελτίωσέ το: Άρχισε να αποκτάς τη συνήθεια να νιώθεις το σώμα σου. Να έχεις πλήρη επίγνωση της δυσφορίας, αλλά και να εκτιμήσεις την ευχαρίστηση της επαφής με το σώμα σου. Συντονίσου με το πως αισθάνεται το σώμα σου. Δώσε του την ευκαιρία να είναι χρήσιμο, ενεργό, με ζωντάνια και ουσία. Σε μια ηλιόλουστη ημέρα, ξάπλωσε στο γρασίδι και άνοιξε τον εαυτό σου προς τη θέρμη και άνεση του κόσμου. Έτσι θα πρέπει να νιώθεις την κάθε ημέρα και μόνο το δικό σου σώμα μπορεί να σου μεταφέρει αυτό το συναίσθημα.

Εμπόδιο 2: Ενδίδω στα συναισθήματά μου, κατηγορώ τους άλλους για αυτά και μοιρολατρώ για οτιδήποτε αρνητικό συμβαίνει στη ζωή μου.
Τα αρνητικά συναισθήματα είναι σαν τους μη ευπρόσδεκτους επισκέπτες. Ακριβώς επειδή εμφανίζονται στην πόρτα σου, δε σημαίνει ότι έχουν το δικαίωμα να μπουν. Καθώς τα συναισθήματα ανεβαίνουν και πέφτουν, συνενώνονται με το ποτάμι και ρέουν μακριά από εμάς. Ωστόσο, εάν τα χρησιμοποιήσουμε με λάθος τρόπο, μένουν προσκολλημένα. Στο τέλος, χτίζουμε μια αποθήκη δυστυχίας, και αυτό μετατρέπεται στο συναισθηματικό χρέος προς το παρελθόν. Τα χρέη είναι δύσκολα να αποπληρωθούν – είναι προτιμότερο να μη συσσωρευτούν εξαρχής.
Βελτίωσέ το: Μη φοβάσαι την αρνητικότητα – μπορείς να μάθεις να τη διαχειρίζεσαι. Ανέλαβε την ευθύνη για το πως νιώθεις. Η συναισθηματική ζωή είναι ένας από τους μεγαλύτερους θησαυρούς του ανθρώπου. Εάν αυτό δεν ισχύει για σένα, κοίτα στο παρελθόν σου, πίσω μέχρι την παιδική σου ηλικία. Αυτό πιθανόν να σου αποκαλύψει ότι σε έχουν διδάξει να είσαι συνεσταλμένος, ανήσυχος, επιφυλακτικός ή ακόμα και να φοβάσαι τα συναισθήματα. Ήταν συνώνυμα της έλλειψης ελέγχου ή της ντροπής όταν τα εξέφραζες. Συναισθηματικός έλεγχος δεν σημαίνει ολοκληρωτική καταπίεση ή κριτική για το πως νιώθεις. Σημαίνει ισορροπία. Ισορροπία σημαίνει να γνωρίζεις πως νιώθεις αλλά να μη ταλαντεύεσαι τόσο ώστε να επηρεάζεσαι από κάθε περιστασιακή φάση οργής, ανησυχίας ή πικρίας.

Εμπόδιο 3: Κάνω παρορμητικές επιλογές, αγνοώ τα λάθη μου και συνεχίζω να κάνω αυτό που δε δούλεψε την πρώτη φορά.
Όλες οι αισθήσεις, τα συναισθήματα και οι παρορμήσεις πρέπει να περάσουν από το άνω μέρος του εγκεφάλου. Το πρόβλημα είναι ότι οι κακές αποφάσεις εντυπώνονται στο μυαλό σαν βαθιές αυλακώσεις, οι οποίες με τη σειρά τους δημιουργούν συνήθειες, έντονες επιθυμίες και εθισμούς.
Βελτίωσέ το: Ξεκίνα να κάνεις ορθές επιλογές και να διορθώνεις τις κακές. Εάν το πάγκρεας έχει συνηθίσει να λαμβάνει μεγάλη δόση λευκής ζάχαρης, ή το ήπαρ σου έχει επίσης συνηθίσει σε μια δίαιτα υψηλή σε ζωικό λίπος, μια μόνη επιλογή δε θα κάνει τη διαφορά. Αφαιρώντας το λίπος από το παϊδάκι ή λέγοντας όχι στο επιδόρπιο είναι καλές επιλογές. Αντικατοπτρίζουν μικρές νίκες που θα πρέπει να επαναλαμβάνονται συνεχώς για να αλλάξεις τις εντυπώσεις στα κύτταρά σου.


Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να επιτεθείς στα χειρότερα λάθη σου, ειδικά όχι στην αρχή. Το μέρος του εγκεφάλου σου που παίρνει τις αποφάσεις είναι το ίδιο με αυτό που διαχειρίζεται όλες τις επιλογές. Η παρόρμηση να φας ένα δεύτερο κομμάτι πίτα, να διαφωνήσεις με το σύζυγό σου ή να αγοράσεις ένα σπίτι που δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις οικονομικά είναι επιλογές που περνούν από την ίδια πύλη, όπου με τη σειρά τους εξετάζονται, κρίνονται και ζυγίζονται. Έτσι, πετυχαίνοντας μικρότερες νίκες όπου είναι ευκολότερο μπορείς να ενδυναμώσεις το μονοπάτι προς τις αποφάσεις που είναι πιο δύσκολες
.

onmed

Οι 5 αισθήσεις φανερώνουν σοβαρά προβλήματα υγείας...



Δε χρειάζονται μαντικές ικανότητες για να προβλέψουμε την πορεία της υγείας μας, αλλά μόνο οι πέντε αισθήσεις μας...


Πολλές φορές δεν το συνειδητοποιούμε, αλλά δεκάδες παθήσεις και σοβαρές ασθένειες ξεκινούν να εκδηλώνονται με ανεπαίσθητες μεταβολές. Γνωρίζοντας ποια είναι τα σημάδια που πρέπει να προσέξουμε, μπορούμε να εντοπίσουμε το πρόβλημα νωρίς και να δράσουμε άμεσα.

1. Ακοή



Η μερική απώλεια ακοής συνδέεται με το διαβήτη. Τα άτομα που πάσχουν από το μεταβολικό σύνδρομο αντιμετωπίζουν διπλάσιο κίνδυνο να χάσουν εν μέρει την ακοή τους, σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Νιιγκάτα της Ιαπωνίας. Μάλιστα, οι διαβητικοί κάτω των 60 ετών είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν προβλήματα ακοής σε σύγκριση με τους ασθενείς μεγαλύτερης ηλικίας.


Τα προβλήματα αυτά οφείλονται στα αυξημένα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα, τα οποία είναι πιθανό να προκαλέσουν βλάβες στα αιμοφόρα αγγεία των αυτιών.

2. Όραση



Τα αιμοφόρα αγγεία του ματιού παρέχουν σημαντικές πληροφορίες για την κατάσταση του εγκεφάλου. Ερευνητές από το αμερικανικό Πανεπιστήμιο Ντιουκ διαπίστωσαν ότι τα άτομα που διαθέτουν πιο πλατιά αιμοφόρα αγγεία στα μάτια πέτυχαν χαμηλότερες βαθμολογίες στα τεστ IQ. Οι φλέβες των ματιών μοιάζουν ως προς το μέγεθος, τη δομή και τη λειτουργία τους με τα αιμοφόρα αγγεία του εγκεφάλου κι έτσι τα μάτια μπορεί να υποδείξουν τα πρώτα σημάδια νοητικής κατάπτωσης αρκετά χρόνια πριν την εκδήλωση της άνοιας. Ο οφθαλμίατρος είναι αυτός που μπορεί να εντοπίσει πιθανώς ανησυχητικές μεταβολές.

3. Όσφρηση



Η αδύναμη όσφρηση αποτελεί ένα από τα πρώιμα σημάδια του Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Νευρολογικών Διαταραχών (NINDS). Μελέτη που πραγματοποίησαν οι ερευνητές σε ποντίκια έδειξε ότι τα πειραματόζωα που διέθεταν μεγαλύτερες ποσότητες πρόδρομης αμυλοειδούς πρωτεΐνης, η οποία παίζει βασικό ρόλο την εξέλιξη του Αλτσχάιμερ, παρουσίαζαν εκτενέστερες βλάβες στα νευρικά κύτταρα της μύτης. Οι μεταβολές που παρατηρούνται στο οσφρητικό σύστημα λόγω του Αλτσχάιμερ είναι παρόμοιες με αυτές που συμβαίνουν στον εγκέφαλο, όμως στο οσφρητικό σύστημα εντοπίζονται νωρίτερα.

4. Γεύση



Η κακοσμία του στόματος αποτελεί ένδειξη ουλίτιδας ή περιοδοντίτιδας, παθήσεις που συνδέονται με τη στυτική δυσλειτουργία. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Μαλάτειας στη Τουρκία διαπίστωσαν ότι οι άνδρες 30 έως 40 ετών που εκδηλώνουν φλεγμονές στα ούλα αντιμετωπίζουν τριπλάσιο κίνδυνο να εμφανίσουν προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας. Η σχέση της στοματικής υγείας και των σεξουαλικών επιδόσεων εξηγείται πιθανότατα από την κατάσταση του αγγειακού συστήματος. Η στύση επιτυγχάνεται όταν ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται το σεξουαλικό ερέθισμα, επιφέροντας τη χαλάρωση των μυών των γεννητικών οργάνων και ενισχύοντας τη ροή του αίματος στους αντίστοιχους ιστούς.


Επειδή η περιοδοντίτιδα συνοδεύεται από μείωση της ελαστικότητας του ενδοθηλιακού τοιχώματος των αιμοφόρων αγγείων, είναι πιθανό να συνδέεται με τη στυτική δυσλειτουργία. Συνέπεια της περιοδοντίτιδας είναι η δυσλειτουργία του αγγειακού συστήματος στο σύνολό του, βασική αιτία της στυτικής δυσλειτουργίας.

5. Αφή και δέρμα



Η όψη της επιδερμίδας μπορεί να υποδείξει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας, σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Κοπεγχάγης. Τα συνηθέστερα σημάδια της γήρανσης – όπως τα γκρίζα μαλλιά, οι ρυτίδες αλλά και η συσσώρευση χοληστερόλης στα βλέφαρα – είναι ενδεικτικά του αυξημένου κινδύνου καρδιαγγειακών επιπλοκών.
onmed.gr

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ποζάρει με μαγιό και τρελαίνει το Instagram! [photo]

Το πώς διατηρεί το αψεγάδιαστο σώμα της η Βίκυ Χατζηβασιλείου το έχει αποκαλύψει εδώ και αρκετά χρόνια, καθώς είναι ...«οπαδός» της καλής διατροφής και της εντατικής άσκησης.

Η παρουσιάστρια «ανέβασε» στο Instagram την παρακάτω φωτογραφία, τρελαίνοντας τους θαυμαστές της!

Γιατί, αν και η φωτογραφία δεν ήταν ιδιαιτέρως αποκαλυπτική, ήταν ωστόσο αρκετή για να επιβεβαιώσει ότι η παρουσιάστρια διατηρείται σε άψογη φυσική κατάσταση και διαθέτει σώμα αθλήτριας!


ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ