Η φρικτή ζωή της Βανέσα Μέι



Σοκάρει η τελευταία συνέντευξη της Βανέσα Μέι, της βιρτουόζου του βιολιού που έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι εκπροσωπώντας την Ταϊλάνδη. Η Μέι αποκάλυψε ότι έχει πάνω από δέκα χρόνια να μιλήσει στη μητέρα της και ξαφνιάστηκε όταν είδε ότι της έστειλε ένα SMS για να της ευχηθεί καλή επιτυχία.



Σοκαριστικός είναι ο λόγος για τον οποίο η διάσημη βιολονίστα δεν μιλάει με την μητέρα της. Η 35χρονη Βανέσα Μέι μίλησε για την εφιαλτική παιδική ηλικία της. Υποστήριξε ότι η μητέρα της τη χτυπούσε και την ανάγκαζε να την προσκυνά για να ζητήσει συγχώρεση! Κι όλα αυτά για το …βιολί.
Η Πάμελα Ταν Νίκολσον, η μητέρα της ήταν τόσο αυταρχική, που επέτρεψε στην Μέι να βγει από το σπίτι μόνη της μόνο όταν έκλεισε τα 20 χρόνια της. «Είχα βρεθεί μπροστά σε χιλιάδες ανθρώπους στη σκηνή και σε εκατομμύρια τηλεθεατές, αλλά δεν ήξερα πώς να περάσω απέναντι το δρόμο», λέει σήμερα γελώντας.
«Δεν έστρωνα ποτέ το κρεβάτι μου, δεν έφτιαχνα το πρωινό μου, δεν περπατούσα μόνη μου στο δρόμο. Όλα ήταν έτσι σχεδιασμένα ώστε να επικεντρωθώ στην καριέρα μου στο βιολί. Μπορεί κάποιος να με πει είτε κακομαθημένη, είτε παγιδευμένη».
Αυτό όμως ήταν το λιγότερο, αφού όπως είπε στη συνέντευξη η μητέρα της τη χτυπούσε και μάλιστα συχνά στο πρόσωπο και την υποχρέωνε να γονατίζει μπροστά της ενώ της τραβούσε τα αφτιά προκειμένου να τη συγχωρέσει.
Η Βανέσα Μέι από τα 21 της αποφάσισε να μην ξαναμιλήσει στη μητέρα της και να την «απολύσει» από μάνατζερ. Το μήνυμα που της έστειλε στους Ολυμπιακούς αγώνες ήταν η πρώτη επικοινωνία τους από τότε.






Πάγωσαν στα Σκόπια με τον τάφο στην Αμφίπολη:Τι γράφουν σοκαρισμένοι;



«Αυτό, το οποίο θα βρεθεί στην Αμφίπολη, θα επιβεβαιώσει για πάντα τον ελληνικό χαρακτήρα της Μακεδονίας...

Αυτή είναι η άποψη των Ελλήνων επιστημόνων, οι οποίοι δεν παύουν να συνδέουν τον τάφο της Αμφίπολης με τις ελληνο-σκοπιανές σχέσεις», σημειώνει χαρακτηριστικά η σκοπιανή Sitel και συνεχίζει:

Η ελληνική εφημερίδα Καθημερινή, γράφει ότι τα ευρήματα θα επιβεβαιώσουν την επίσημη θέση της Ελλάδας, που αντιτίθεται στην υπερβολή του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι και στις προσπάθειες που κάνει για μια τεχνητή μακεδονική συνείδηση.

Η εφημερίδα, μάλιστα, προβαίνει σε σχόλια μιας φανταστικής ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά, κατά την προσεχή σύνοδο κορυφής του NATO. «Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την προσωπική χαρά και ευχαρίστησή μου, που δημιουργείται από την σημαντική πρόσφατη ανακάλυψη του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αμφίπολη, μια ξεχωριστή ανακάλυψη στον τομέα της διεθνούς αρχαιολογίας», θα πει στην φανταστική ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς, όπως σημειώνει το σλαβικό κείμενο των Σκοπίων.


Μάλιστα – συνεχίζει το δημοσίευμα- η ελληνική εφημερίδα με αντι-σκοπιανό ύφος προσθέτει ότι οι σλαβικές αρχές «έχουν χτίσει ολόκληρο πολιτικό επιχείρημα πάνω σε ένα μύθο ότι η χώρα τους, τα Σκόπια, είναι η χώρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου».

Το ελληνικό άρθρο αναφέρει ότι τα σλαβικά μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, εκθειάζουν, σκόπιμα, τη βελτίωση της υποδομής του αυτοκινητόδρομου «που φέρει το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου» σε μια προσπάθεια για την αντιμετώπιση των πρόσφατων ευρημάτων στην Αμφίπολη, σημειώνει η τηλεόραση Sitel σε σχόλιο της.
Tromaktiko

Τραγικός θάνατος: Έπεσε μπροστά στο τρένο που οδηγούσε η πρώην του...



Ο 36χρονος Gary Wells ήταν συντετριμμένος μετά τον χωρισμό του με την 29χρονη Diane MacDonald...


Η κοπέλα του ζήτησε να χωρίσουν τον περασμένο Ιούλιο και ο άνδρας από την Σκωτία το είχε πάρει πολύ άσχημα, αναφέρει η Daily Mail.

Τελικά ο άνδρας αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του, με τον πιο τραγικό τρόπο. Έπεσε στις σιδηροδρομικές ράγες, τη στιγμή που πλησίαζε το τρένο το οποίο οδηγούσε η πρώην του, η οποία ήταν η πρώτη γυναίκα οδηγός της συγκεκριμένης γραμμής.



Η 29χρονη δεν μπόρεσε να σταματήσει το τρένο και χτύπησε τον άνδρα, ο οποίος βρήκε ακαριαίο θάνατο.

Το δυστύχημα συνέβη στο Inverlochy, κοντά στο Fort William, το πρωί της Τρίτης.
Η κοπέλα ήταν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση.



sidirodromiakanea

Αυτή η γυναίκα μεταμόρφωσε το άχρηστο γκαράζ της σε ονειρικό σπίτι.


Όταν οι περισσότεροι άνθρωποι φαντάζονται το σπίτι των ονείρων τους μεγάλο, πολυτελές που θα κοστίζει χιλιάδες ευρώ.


Δείτε πως αυτή η γυναίκα έφτιαξε το σπίτι των ονείρων της στο παλιό άχρηστο γκαράζ της.




Έτσι ήταν το γκαράζ στην αρχική του μορφή….

Έτσι ήταν το γκαράζ στην τελική του μορφή….













a-pistefto

Μαγιονέζα η θαυματουργή -Το ήξερες ότι κάνει όλα αυτά;




Κάπου στο πίσω μέρος του ψυγείου σου, βρίσκεται ένα κουτάκι μαγιονέζας. Πάρ'την στα χέρια, κοίταξέ την καλά και αναθεώρησε τις χρήσεις της.
Λένε ότι η σημερινή μαγιονέζα, προέκυψε από μία τυχαία ανάμειξη υλικών. Το 1756 ο σεφτου Δούκα Ρισελιέ, θέλοντας να ετοιμάσει το δείπνο της γιορτής για την κατάκτηση του κάστρου Mahonnaise, θέλησε να φτιάξει μία σάλτσα με βάση τους κρόκους και την κρέμα γάλακτος. Αντί κρέμας, χρησιμοποίησε ελαιόλαδο με αποτέλεσμα την πρώτη μορφή της μαγιονέζας. Για κάποιους άλλους μελετητές, η λέξη μαγιονέζα έχει σαν ρίζα την λέξη moyeu, μία λέξη που χρησιμοποιούνταν για τον κρόκο.
Ό,τι από αυτά και να ισχύει, το σίγουρο είναι ότι η μαγιονέζα, δεν είναι μόνο για την κουζίνα. Xάρη στην υψηλή περιεκτικότητά της σε λάδι, η πλήρης σε λιπαρά μαγιονέζα, μπορεί να σου φανεί πιο χρήσιμη από ότι φανταζόσουν.

1. Μαλακτικό για τα μαλλιά
Γνωρίζατε ότι η μαγιονέζα περιέχει συστατικά που θα χαρίσει ενυδάτωση στα μαλλιά σας και θα τα κάνει να λάμψουν;
Δοκιμάστε το εξής:
Πάρτε τη μαγιονέζα και κάντε μασάζ στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας, όπως θα κάνατε και με ένα κανονικό conditioner. Στη συνέχεια βάλτε ένα σκουφάκι για το μπάνιο, περιμένετε μερικά λεπτά και λουστείτε.

2. Μάσκα προσώπου
Για μια σπιτική και χαλαρωτική μάσκα προσώπου με μια μαγιονέζα θα χρειαστείτε μερικά κουταλάκια της και ολόκληρα αυγά.
Δοκιμάστε το εξής:
Αναμείξτε δύο κουταλιές της σούπας μαγιονέζας με ένα αυγό. Απλώστε απαλά το μείγμα στο πρόσωπο σας και αφήστε το να δράσει για περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια σκουπίστε την και ξεπλυθείτε με κρύο νερό. Το πρόσωπο σας θα είναι καθαρό και λείο.
3. Γερά νύχια
Η περιορισμένη σε θρεπτικά συστατικά διατροφή μας και η κούραση πολλές φορές εξασθενεί τον οργανισμό, το ίδιο και τα νύχια μας τα οποία γίνονται ιδιαίτερα εύθραυστα. Η λύση για το πρόβλημά σας και δεν είναι άλλη από τη μαγιονέζα, μιας και θα κάνει τα νύχια σας ανθεκτικά και δυνατά.
Δοκιμάστε το εξής:
Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να απλώσετε μια μικρή ποσότητα σε κάθε νύχι και να την τρίψετε. Στη συνέχεια αφήστε τη να δράσει για 10 λεπτά και ξεπλύνετε τα χέρια σας.

4. Κάψιμο από τον ήλιο; Ήρθε η ώρα της ανακούφισης
Η συγκεκριμένη χρήση της είναι για καλοκαίρι, όμως καλό είναι να την μάθετε από τώρα. Μια γενναία ποσότητα μαγιονέζας θα σας ανακουφίσει από τον πόνο και θα ενυδατώσει το δέρμα σας.
Δοκιμάστε το εξής:
Για να θεραπεύσετε το ξηρό, καμένο δέρμα, απλώστε μια γενναία ποσότητα μαγιονέζας στις παθούσες περιοχές.

5. Η μαγιονέζα μπορεί να λειτουργήσει σαν ένα πολύ καλό καθαριστικό.
Καλά, δεν λέμε να αντικαταστήσετε τα καθαριστικά σας με μαγιονέζα, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις, είναι θαυματουργή.
Δοκιμάστε το εξής:
Αν έχετε λοιπόν πιάνο σπίτι σας και τα πλήκτρα του έχουν κιτρινίσει ελαφρώς, βάλτε προσεκτικά λίγη μαγιονέζα πάνω τους, περιμένετε μερικά λεπτά και στη συνέχεια τρίψτε με ένα καθαρό πανί.

6. Τσίχλα στα μαλλιά;
Κανένα πρόβλημα. Η μαγιονέζα θα κάνει και πάλι το θαύμα της.
Δοκιμάστε το εξής:
Αρχικά, αφήστε κάτω το ψαλίδι! Πάρτε λίγη μαγιονέζα και κάντε μασάζ στο σημείο όπου έχει κολλήσει η τσίχλα. Στη συνέχεια, με υπομονή, αφαιρέστε το "μείγμα" που δημιουργήθηκε.
7. Τέλος τα αυτοκόλλητα από τον προφυλακτήρα (και όχι μόνο)
Για κάποια πράγματα, δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο.
Δοκιμάστε το εξής:
Ένα στρώμα μαγιονέζας που εφαρμόζεται επάνω από ένα αυτοκόλλητο θα μαλακώσει το χαρτί και θα διαλύσει την κόλλα μετά από λίγα λεπτά. Δοκιμάστε το.



8. Αντίο νεκρά κύτταρα
Θέλετε να μαλακώσετε και να διώξετε τα νεκρά κύτταρα από τους αγκώνες και τα πόδια σας;
Δοκιμάστε το εξής:
Τρίψτε λίγη μαγιονέζα πάνω στον ξηρό, τραχύ ιστό, αφήστε τη να δράσει για 10 λεπτά και στη συνέχεια απομακρύνετε την σκουπίζοντας την με ένα υγρό πανί.

9. Ψείρες του κεφαλιού Vs μαγιονέζα
Πολλοί δερματολόγοι πλέον συνιστούν την χρήση της μαγιονέζας για να σκοτώσει και να απομακρύνει τις ψείρες από το κεφάλι των παιδιών, αντί των τοξικών συνταγογραφούμενων φαρμάκων. Εξάλλου, οι ψείρες έχουν αρχίσει να αποκτούν αντοχές και να αντιστέκονται σε τέτοιες χημικές θεραπείες.
Δοκιμάστε το εξής:
Για να διώξετε τις ψείρες με την μαγιονέζα, κάντε μασάζ με μια γενναία ποσότητα στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας πριν από τον βραδινό ύπνο. Βάλτε ένα σκουφάκι μπάνιου, έτσι ώστε να μεγιστοποιήσετε την δράση και κοιμηθείτε. Το πρωί λουστείτε και χρησιμοποιήστε μια αραιή τσατσάρα για να αφαιρέσετε όσες ψείρες και κόνιδες έχουν απομείνει. Για να εξαλείψετε τελείως τη μόλυνση, επαναλάβετε τη θεραπεία σε μια εβδομάδα.

10. Σκουπίστε τα σημάδια του νερού
Πολλές φορές, αφήνουμε πάνω στα ξύλινα τραπέζια τα ποτήρια με το νερό κι εκείνα με τη σειρά τους, αφήνουν τα κλασσικά "δαχτυλίδια" στην επιφάνειά τους.
Δοκιμάστε το εξής:
Τρίψτε την περιοχή με λίγη μαγιονέζα και αφήστε για λίγα λεπτά πριν την αφαιρέσετε με ένα πανί (away!). Για έναν... πεισματάρη λεκέ, αφήστε τη μαγιονέζα για περίπου μια ώρα.

briefingnews

Γνωρίστε τους Vulgarati – Η νέα γενιά που επιδεικνύει τα πλούτη της με τον πιο χυδαίο τρόπο




Χρυσά αυτοκίνητα, σούπερ γιοτ και κοσμήματα που τυφλώνουν με τη λάμψη τους. Η νέα γενιά των υπερ-πλούσιων δεν έχει καθόλου class. Η Telegraph τους “κολλά” το παρατσούκλι “Vulgarati”, από τη χυδαία (vulgar) επίδειξη του πλούτου τους.
Πρώτη στη λίστα δεν θα μπορούσε παρά να είναι η Kim Kardashian και οι αδερφές της, αλλά σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, η Αμερικανίδα τηλεπερσόνα έχει πλέον ισχυρό ανταγωνισμό. Πρόκειται για τις αδερφές Tamara και Petra Ecclestone, κόρες του δισεκατομμυριούχου αφεντικού της Formula 1, Bernie.
Ο σύζυγος της Petra Ecclestone, ο 28χρονος επιχειρηματίας James Stunt, προκάλεσε σάλο όταν εμφανίστηκε σε γκαλερί του Λονδίνου με έναν ολόκληρο στόλο από πανάκριβα αυτοκίνητα. Η συνοδεία του αποτελούνταν από μία Rolls-Royce, δύο Ranger Rover και μία Lamborghini.
Τα αναγκαία “αξεσουάρ” και οι πιο προκλητικές συνήθειες των Vulgarati; Μία χρυσή Bugatti Veyron Grand Sport αξίας 1,7 εκατ. δολαρίων (κατά προτίμηση, διπλο-παρκαρισμένη έξω από το Harrods), USB sticks καλυμμένα με διαμάντια και πάρτι σε ιδιωτικά νησιά με την Rihanna να τραγουδά για την αλλαγή του χρόνου.


“Δεν έχει νόημα να διασκεδάζεις σαν μία γνήσια Vulgarista εάν οι κοινοί άνθρωποι δεν ξέρουν τι χάνουν”, εξηγεί η Telegraph. Η νέα γενιά των Vulgarati είναι διεθνής, αγαπά τις μάρκες και παρότι θέλει πάντα να ταξιδεύει με ιδιωτικά τζετ, φροντίζει ώστε όλος ο κόσμος να γίνει μάρτυρας της δημόσιας επίδειξης κατανάλωσης που θα κάνει μόλις φτάσει στον προορισμό της.
Έτσι, αυτό το μήνα, κατά τη διάρκεια αυτού που ονομάζεται “Ramadan Rush”, πλούσιες οικογένειες από τη Μέση Ανατολή βρέθηκαν και πάλι στο Λονδίνο, για να ξεχυθούν στα μαγαζιά. Έξω από τα πιο ακριβά μαγαζιά του Knightsbridge, του Mayfair και της Bond Street, τα πανάκριβα παρκαρισμένα αυτοκίνητα μαρτυρούσαν το ύψος των ποσών που χρεώνονταν σε χρυσές πιστωτικές κάρτες μέσα σε αυτά. Μια Porsche καλυμμένη με καθρέπτη ήταν παρκαρισμένη πλάι σε μια Ferrari έντονου μπλε χρώματος και μία ασημί Lamborghini Aventador.
Μάλιστα, η Telegraph περιλαμβάνει στην κατηγορία των Vulgarati ακόμα και το ζεύγος Blair, που όπως λέει, είναι πρόθυμοι να κάνουν διακοπές με όποιον τους δίνει διανομή (αρκεί αυτή να είναι πολυτελής, όπως η πανάκριβη βίλα του Ιταλού επιχειρηματία Massimo Carello, στις ακτές της Σικελίας).


4news.gr

Τι μπορείτε να πάθετε από τις γρήγορες δίαιτες...



Γρήγορο αδυνάτισμα. Ο διακαής πόθος κάθε γυναίκας...
Συνήθως πριν τις εξορμήσεις στην παραλία με μπικίνι ή ολόσωμο, επιθυμούν να χάσουν τα περιττά κιλά του χειμώνα , αν είναι δυνατόν μέσα σε λίγα 24ωρα, υποβάλλοντας τον εαυτό τους σε ακραίες και στερητικές δίαιτες. Η απόφαση του γαλλικού δικαστηρίου, που έκρινε ένοχο τον Πιέρ Ντουκάν για χιλιάδες θανάτους , προκάλεσε έντονη ανησυχία σε όλο το γυναικείο πληθυσμό του πλανήτη επώνυμες και μη.

Όταν πριν από δύο χρόνια , η Κάρολ Μίντλετον , ανακοίνωσε , ότι έχασε δύο κιλά σε τέσσερις μέρες, χάρη στην δίαιτα του Ντουκάν , εκτόξευσε στα ύψη τις πωλήσεις του βιβλίο του αδυνατίσματος Dukan Diet στη Βρετανία.
Έκτοτε ..νερό στο όνομα της περίφημης δίαιτας πίνουν και πολλοί ακόμη διάσημοι, όπως το τοπ μόντελ Ζιζέλ Μπούντχεν και η τραγουδίστρια Τζένιφερ Λόπεζ.
Την ίδια στιγμή , η δίαιτα κέρδιζε εκατομμύρια φανατικούς οπαδούς κυρίως γυναίκες σε όλο το κόσμο.

Η τεράστια όμως απήχηση της δίαιτας Ντουκάν οφείλονταν στο γεγονός ότι εκτός από την γρήγορη απώλεια κιλών δεν υπήρχαν περιορισμοί στις ποσότητες φαγητού .



Μπορεί οι διαιτολόγοι να προειδοποιούν για τους κινδύνους που κρύβουν οι γρήγορες δίαιτες αλλά “ μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος”.
Όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί σε θέματα διατροφής “ η υψηλή περιεκτικότητά της συγκεκριμένης δίαιτας σε πρωτεϊνες μπορεί να προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες που μπορεί να οδηγήσει σε «διαταραχή της ισορροπίας θρεπτικών συστατικών στον οργανισμό» εξαιτίας της περιεκτικότητας της σε πολύ αλάτι και λιγοστή βιταμίνη C.”
Ο δρ Ντουκάν ωστόσο εξακολουθούσε να ισχυρίζεται, ότι η δίαιτά του ήταν ασφαλής και “όποιος την ακολουθούσε κατά γράμμα έβλεπε θεαματικά αποτελέσματα”.

3,5 κιλά λιγότερα μέσα σε 5 μόλις μέρες.

Η δίαιτα περιλαμβάνει τέσσερα στάδια :
Το πρώτο ονομάζεται «ολομέτωπη επίθεση» κατά την οποία πρέπει το άτομο να τρώει μόνο πρωτεϊνες. Με άλλα λόγια, επιτρέπονται μόνο κρέας, ψάρι, αυγά και γαλακτοκομικά με 0% λιπαρά, για χρονικό διάστημα που κυμαίνεται από 1 έως10 ημέρες, αναλόγως με τα κιλά που θέλει να χάσει.
Αυτό το πρώτο στάδιο είναι τέτοιο σοκ για τον οργανισμό, ώστε πολλοί βλέπουν τη ζυγαριά τους να δείχνει έως 3,5 κιλά λιγότερα μέσα σε 5 μόλις μέρες.

Στο δεύτερο στάδιο, οι μέρες της απόλυτης πρωτεϊνοφαγίας εναλλάσσονται μαζί με ατέλειωτες ποσότητες σαλάτας και λαχανικών.



Το τρίτο στάδιο εισέρχεται η σταθεροποίηση και εισάγονται στη διατροφή προοδευτικά φρούτα, ψωμί, τυρί και άλλοι υδατάνθρακες (όπως τα ζυμαρικά) στη διατροφή.
Το τέταρτο και τελευταίο στάδιο ονομάζεται «σταθεροποίηση» όλων των χαμένων κιλών . Τρως και πίνεις ό,τι θες , δίχως ενοχές με την προϋπόθεση να τηρεί τον τελευταίο κανόνα της δίαιτας: μία μέρα την εβδομάδα, κατά προτίμηση Πέμπτη, να τρώει μόνο πρωτεϊνες (κρέας, ψάρι και γαλακτοκομικά λίγων λιπαρών). Πόσο διαρκεί αυτό το στάδιο; Εφ’ όρου ζωής.

“Δεν είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη”

«Ουσιαστικά είναι “συνταγή καταστροφής”», υποστήριζε η διαιτολόγος δρ Κάρεν Κόνγκρο, διευθύντρια του ΠρογράμματοςΕυεξίας στο Νοσοκομειακό Κέντρο του Μπρούκλιν, στη Νέα Υόρκη. «Το να το ακολουθήσει κανείς για λίγο καιρό, πιθανώς δεν δημιουργεί πρόβλημα, αλλά μακροπρόθεσμα είναι ανθυγιεινό. Περιέχει πολλά λίπη, δεν περιορίζει το αλάτι, έχει πολύ λίγα φρούτα, υδατάνθρακες και όσπρια, που πρέπει να αποτελούν τον κορμό της υγιεινής διατροφής».
Μαζί της συμφωνούσαν η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας στην Διατροφή, το Περιβάλλον & την Εργασίας (ANSES) και η Βρετανική Διαιτητική Εταιρεία, που ήδη εξέδωσαν προειδοποιήσεις πως η μακροχρόνια ακολούθηση της συγκεκριμένης διατροφής είναι επιζήμια για την καρδιολογική υγεία.

Από την πλευρά της, η δρ Κόνι Ντίκαμν, διευθύντρια του Τμήματος Διατροφής στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, στο Σαιντ Λούις, αφού ανέφερε πως αισθάνεται δικαιωμένη μετά την απόφαση του γαλλικού δικαστηρίου” τόνισε ότι η δίαιτα Dukan αποτελούσε μια μορφή δίαιτας Άτκινς, η οποία ναι μεν μοιάζει πιο υγιεινή και λιγότερο βαρετή, αλλά «έχει ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά, οι οποίες την καθιστούν κακή επιλογή για μια υγιεινή απώλεια
βάρους. Και κατέληξε προτείνοντας: «Μια πολύ πιο υγιεινή επιλογή, θα ήταν να διαλέγει κανείς μικρές ποσότητες από ψωμί, ζυμαρικά και δημητριακά ολικής αλέσεως, με λαχανικά και φρούτα, και άπαχες πρωτεϊνες όπως το ψάρι, τα πουλερικά ή το άπαχο κρέας,
συν λίγων λιπαρών γαλακτοκομικά προϊόντα και περιορισμό των θερμίδων από πρόσθετα λίπη και ζάχαρη».
tromaktiko

11 ασυνήθιστα τυριά






Λίγα τρόφιμα λατρεύονται όσο το τυρί

Υπάρχουν τόσα είδη που είναι σχεδόν αδύνατον κάποιος να μην έχει κάποιο αγαπημένο, μέσα στις άπειρες ποικιλίες όμως υπάρχουν και κάποια είδη που ίσως να μη γνωρίζετε και ήρθε η ώρα να μάθετε.

Casu Marzu (Ιταλία)

Το Casu Marzu απολαμβάνεται μόνο από ένα συγκεκριμένο πληθυσμό και αυτό γιατί σερβίρεται με ζωντανά σκουλήκια. Έχει μια βάση οπαδών στη Σαρδηνία, όπου οι εκτροφείς προβάτων έφτιαχναν επί αιώνες τυρί πεκορίνο και το άφηναν να σαπίσει και να προσελκύσει μύγες. Όταν τα αυγά τους εκκολαφθούν η μετατροπή λαμβάνει χώρα και το τυρί γίνεται το Casu Marzu το οποίο αφού καταναλωθεί αφήνει μια επίγευση που διαρκεί για ώρες.

Milbenkase (Γερμανία)

Και ενώ οι Ιταλοί νόμιζαν ότι ήταν μοναδικοί με το Casu Marzu, έρχονται οι Γερμανοί με το Milbenkase στο οποίο συνεισφέρει μια ποικιλία ακάρεων. Παράγεται στο Wurchwitz από κουάρκ που βρίσκεται ανάμεσα σε ακάρεα σκόνης, με λίγη σίκαλη για επικάλυψη. Τα ακάρεα εκκρίνουν ένα ένζυμο για να ωριμάσει το τυρί το οποίο σταδιακά από κίτρινο γίνεται κόκκινο-καφέ και μαύρο, οπότε και καταναλώνεται μαζί με τα ακάρεα. Πικρό και πικάντικο, θεωρείται ότι αυτό το τυρί έχει θεραπευτικές ιδιότητες για την αλλεργία στη σκόνη.



Τυρί από γιακ (Θιβέτ)

Πρόκειται για ένα τόσο σκληρό τυρί που μπορεί μέχρι και να σπάσει τα δόντια σας, αν και συναντάται και σε πιο μαλακές ποικιλίες. Φτιάχνεται τυλίγοντας το πηγμένο γάλα γιακ σε πανί και πιέζοντάς το για να απαλλαγούμε από το νερό. Όταν στεγνώσει κόβεται σε κομμάτια και αφήνεται να ξεραθεί πάνω από μια φωτιά με ξύλα.

Τυρί airag (Κεντρική Ασία)

Το τυρί airag ή τυρί από γάλα αλόγου είναι αρκετά συνηθισμένο στην Κεντρική Ασία όπου τα άλογα είναι ακόμη αναπόσπαστο μέρος ζωής σε πολλά μέρη.


Για την παραγωγή του μια φοράδα αρμέγεται κατά τη διάρκεια του τοκετού και το γάλα αφήνεται να ζυμωθεί. Μπορεί να καταναλωθεί φρέσκο ή αποξηραμένο.

Τυρί από γάλα καμήλας (Αιθιοπία, Μαυριτανία, Σουδάν και κοινότητες των Βεδουίνων)

Οι κτηνοτρόφοι των νομαδικών κοινοτήτων σε όλη την Αφρική αρμέγουν τις καμήλες τους για αιώνες. Δεν είναι μόνο μια εναλλακτική βιώσιμη λύση για τις αγελάδες σε ξηρά κλίματα αλλά το γάλα τους περιέχει περισσότερο λίπος και πρωτεΐνες. Ωστόσο η παρασκευή τυριού από γάλα καμήλας είναι μια δύσκολη διαδικασία ώστε οι βοσκοί χρησιμοποιούν κομμάτια από το στομάχι του ζώου για να πήξει το γάλα και να δημιουργήσει τυρόπηγμα.



Τυρί από ανθρώπινο γάλα (Νέα Υόρκη)

Όταν η κατάψυξη του σεφ της Νέας Υόρκης Daniel Angerer γέμισε από το μητρικό γάλα της συζύγου του, αποφάσισε να πειραματιστεί με αυτό αντί να το πετάξει. Δημοσίευσε τη διαδικασία με φωτογραφίες του γάλακτος με τεύτλα, αφυδατωμένα μανιτάρια πορτσίνι και κρεμμύδι chutney. Και αν νιώθετε ήδη μια ναυτία, να σας διαβεβαιώσουμε ότι δεν πουλήθηκε ποτέ σε εστιατόριο.

Αμερικανικό τυρί

Τεχνικά, το αμερικανικό τυρί δεν είναι καν πραγματικό τυρί. Περιλαμβάνει γάλα, ορό γάλακτος, λιπαρές ουσίες του γάλακτος, αλάτι, ζελατίνη, γάλα σε σκόνη, αποξηραμένο πορτοκάλι, τεχνητές γεύσεις και λάδι. Το περίεργο κατασκεύασμα είναι αναμεμειγμένο με ένα επεξεργασμένο τυρί για να σχηματίσει λείες και κρεμώδεις φέτες που λιώνουν εύκολα και λατρεύονται στις ΗΠΑ.

Τυρί από λειχήνες (Καναδάς)

Όταν μια μικρή εταιρεία στο Κεμπέκ ανακάλυψε ότι κάποτε οι Ινουίτ έτρωγαν λειχήνες που έχουν υποστεί ζύμωση στο στομάχι των καριμπού και που είχαν γεύση μπλε τυριού, αποφάσισαν να το δοκιμάσουν και οι ίδιοι. Χρησιμοποιώντας κατσικίσιο γάλα και λειχήνες, δημιούργησαν ένα καλούπι από το ψήσιμο και το βράσιμο των λειχήνων και το άφησαν να ζυμωθεί. Αυτό το τυρί βρίσκεται ακόμη σε πειραματικό στάδιο.

Τυρί από γάλα ελαφιού (Νέα Ζηλανδία)

Το γάλα ταράνδου παράγεται σε κοινότητες στη Φινλανδία εδώ και χρόνια και τώρα ήρθε η ώρα το τυρί από το ταπεινό κόκκινο ελάφι να γίνει σήμα κατατεθέν της Νέας Ζηλανδίας. Πρόκειται για το αποτέλεσμα συνδυασμένης δουλειάς επιστημόνων και τυροκόμων και είναι το πρώτο τυρί που βγάζει η χώρα.



Τυρί από Αλπακά και Λάμα (κοινότητες των Άνδεων)

Η ζωή στο Altiplano είναι σκληρή και θα ήταν ακόμη πιο δύσκολη χωρίς τα αλπακά και τα λάμα που παρέχουν κοπριά, δέρμα, μαλλί και γάλα. Είναι λίγο δύσκολο να αρμεχτούν, αλλά το γάλα τους μπορεί να γίνει ένα μακράς διάρκειας τυρί που είναι αλμυρό, πλούσιο και βαρύ στην υφή.

Τυρί γαϊδάρου (Σερβία)

Στο Πάρκο Ζασαβίτσα 50 χιλιόμετρα έξω από το Βελιγράδι μπορείτε να δοκιμάσετε αυθεντικό γάλα γαϊδάρου.


Αν και υγιές (περιέχει 60 φορές περισσότερη βιταμίνη C από το αγελαδινό γάλα) τα γαϊδούρια παράγουν μόνο 200 ml την ημέρα, ενώ για τη δημιουργία ενός κιλού τυρί χρειάζονται περίπου 25 λίτρα. Αυτό σημαίνει ότι αυτό το τυρί είναι περιορισμένο και δαπανηρό.clickatlife

Πώς να διαχειριστώ τον θυμό μου;



Ο θυμός αποτελεί ένα απόλυτα φυσιολογικό, υγιές ανθρώπινο συναίσθημα που όλοι βιώνουμε ανά στιγμές...
Όταν όμως δεν μπορούμε να διαχειριστούμε αποτελεσματικά τον θυμό μας, «επιτρέποντάς» του να εξελιχθεί σε οργή, τότε μπορεί να προκαλέσουμε σοβαρά προβλήματα στην λειτουργικότητά μας, στον χώρο εργασίας μας, στο κοινωνικό μας πλαίσιο, στην προσωπική μας ζωή, στην υγεία μας.



Είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε πως δεν υπάρχει κακό συναίσθημα, αφού όλα τα συναισθήματα εξυπηρετούν κάποια ανάγκη μας και μας δίνουν αντίστοιχα σημαντικά μηνύματα.



Υπάρχει όμως κακή- αναποτελεσματική διαχείριση των συναισθημάτων μας, που μπορεί να εκφραστούν χωρίς φίλτρο, ανεπεξέργαστα, «βίαια». Πράγματι, ο θυμός σαν συναίσθημα εμπεριέχει αυτή την σημαντική δυσκολία, την επιτακτική ανάγκη της εκφόρτισής του ώστε να βιώσει το άτομο την λύτρωση, ανάγκη που πυροδοτεί την παρόρμηση και την ανεπεξέργαστη έκφραση του θυμού.



Ο θυμός ως απάντηση σε:

Έντονο, ανεξέλεγκτο άγχος
Φόβο, ανασφάλεια, απειλή
Εμπλοκή σε μια συνθήκη όπου δεν έχουμε κανέναν έλεγχο
Συναισθήματα ματαίωσης και απογοήτευσης
Μνήμες άλυτων συναισθηματικά γεγονότων
Άδικη μεταχείριση/ προδοσία/ αχαριστία/ εκμετάλλευση
Άτομα/ καταστάσεις που δεν ικανοποιούν τις ανάγκες μας
Βαθύτερο φόβο απόρριψης και θέματα χαμηλής αυτοεκτίμησης


Πώς να διαχειριστείτε αποτελεσματικά τον θυμό σας:


Εντοπίστε τι σας θυμώνει!
Μετά από μια σύγκρουση σκεφτείτε τι σας ώθησε στα άκρα, χρησιμοποιήστε εκείνες τις στιγμές για να μάθετε καλύτερα τον εαυτό σας!


Βρείτε λέξεις- κλειδιά- «σωτήριες» εκφράσεις και κάντε time- out!
Αφού έχετε αναγνωρίσει τι σας θυμώνει, τώρα μπορείτε να «προλάβετε» την έκρηξη ζητώντας από τον συνομιλητή σας να κάνετε ένα διάλειμμα! Μπορείτε ακόμη , εάν για παράδειγμα είστε ζευγάρι, να υιοθετήσετε μια συγκεκριμένη λέξη/ φράση που θα χρησιμοποιείτε όταν θα φορτίζεστε, και θα σηματοδοτεί την λήξη της κουβέντας, για εκείνη την στιγμή.



Επικοινωνείστε την απογοήτευσή σας την κατάλληλη χρονική στιγμή, στον κατάλληλο χώρο!
Φυσικά, μετά από το διάλειμμα θα χρειαστεί να επανέλθετε ώστε να διερευνήσετε τι ακριβώς πήγε στραβά στην προσπάθεια να επικοινωνήσετε, τι σας θύμωσε ή αντίστοιχα τι θύμωσε τον συνομιλητή σας. Επιλέξτε προσεκτικά τον χρόνο και τον χώρο που θα γίνει η συζήτηση, διασφαλίζοντας ένα ήρεμο- μη στρεσογόνο πλαίσιο επικοινωνίας.


Κάντε χρήση τεχνικών χαλάρωσης (βαθιές αναπνοές).
Σε στιγμές έντονης φόρτισης, μπορείτε να βοηθήσετε τον ίδιο σας τον εαυτό παίρνοντας βαθιές αναπνοές, βοηθώντας το σώμα σας να χαλαρώσει.




Μην αποθηκεύετε την οργή σας (παθητική επιθετικότητα)!
Και φυσικά, μην αποθηκεύετε τον θυμό σας, αφού είναι βέβαιο πως, ακόμη κι αν δεν εκφραστεί μέσα από μια ανεξέλεγκτη σύγκρουση, θα προσπαθήσει να βγει από μέσα σας μέσα από ειρωνεία, κριτική, απόρριψη, ματαίωση του άλλου στην καθημερινότητα, μέσα από μια παθητικά επιθετική στάση δηλαδή που μολύνει τις ανθρώπινες σχέσεις.





Να θυμάστε πως ο θυμός είναι συναίσθημα που δεν χρειάζεται να παγώνουμε, αλλά να βιώνουμε στην πορεία της ζωής μας, ώστε να αντιλαμβανόμαστε καλύτερα τον εαυτό μας και τους άλλους. Η επιθετικότητα όμως είναι συμπεριφορά και ως εκ τούτου είναι επιλογή μας εάν θα την υιοθετήσουμε ή εάν θα μάθουμε να την διαχειριζόμαστε
!

faysbook

Έρευνα αποκαλύπτει για ποιό λόγο οι ηλικιωμένοι δεν κοιμούνται πολύ



Είναι γεγονός πως οι ηλικιωμένοι άνθρωποι δυσκολεύονται να κοιμηθούν τις αντίστοιχες ώρες με εκείνες, που έπεφταν για ύπνο, όταν ήταν νεότεροι...

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτό οφείλεται στο γεγονός πως χάνουν το «διακόπτη» του ύπνου τους!

Ερευνητές από το τμήμα Ιατρικής του Χάρβαρντ εντόπισαν μια ομάδα κυττάρων στον εγκέφαλο, τα οποία μπλοκάρουν τις συνειδητές σκέψεις, επιτρέποντας στο άτομο να κοιμάται.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η Daily Mail, οι επιστήμονες πιστεύουν πως αυτοί οι ανασταλτικοί νευρώνες διαβρώνονται σταδιακά, όσο γερνά κανείς, οδηγώντας σε περισσότερα προβλήματα ύπνου αργότερα στη ζωή.



Οι Αμερικανοί ερευνητές ισχυρίζονται ότι η ίδια διαδικασία παρατηρείται σε ανθρώπους που πάσχουν από Αλτσχάιμερ και οι οποίοι είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς στις διαταραχές ύπνου και στη σύγχυση του χρόνου κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Ένας 70άρης κοιμάται, κατά μέσο όρο, μία ώρα λιγότερο κάθε βράδυ σε σχέση με έναν 20άρη» είπε ο καθηγητής Clifford Saper και συνέχισε: «Η απώλεια αυτών των νευρώνων με τη διαδικασία της γήρανσης και εξαιτίας της νόσου του Αλτσχάιμερ, μπορεί να αποτελεί ένα πολύ σημαντικό λόγο, για τον οποίο πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν διαταραχές στον ύπνο».




exedra

Ice Bucket Challenge: Εγχώρια μπουγέλα... [photos]




Οχι που δεν θα έμπαιναν στον… χορό του Ice Bucket Challenge οι εγχώριοι celebrities. Μετά τους ξένους σταρ που επιδίδονται σ” αυτή τη δοκιμασία για να ενισχυθεί οικονομικά το ίδρυμα ALS, που ψάχνει θεραπεία για την ομώνυμη ασθένεια (αμυοτροφική πλάγια σκλήρυνση), στον αγώνα μπήκαν και οι… δικοί μας.






Η Μαίρη Συνατσάκη και η Ντορέττα Παπαδημητρίου… έπαιξαν πανηγυρικά μπουγιέλο, ενώ προκάλεσαν τον Δημήτρη Ουγγαρέζο κι εκείνος τους έκανε τη χάρη, αφού φίλοι τους του έριξαν μια λεκάνη νερό και κατόπιν παγάκια.








aplita.gr

Αυτοί είναι οι δύο 18χρονοι που κατηγορούνται για το διπλό φονικό στη Μάνη: Πως η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του Παναγιώτη Μήτσου; photos]

Προθεσμία να απολογηθούν την προσεχή Δευτέρα ζήτησαν κι έλαβαν από τον Ανακριτή Καλαμάτας στον οποίο οδηγήθηκαν αργά σήμερα οι δύο 18χρονοι από τον Κάμπο Αβίας, που συνελήφθησαν και
κατηγορούνται για τη διπλή δολοφονία των δύο φίλων στη Δυτική Μάνη... που εξιχνιάστηκε άμεσα από την Ασφάλεια Καλαμάτας, με τη συνδρομή της διεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής.

Φώς στα πώς και τα γιατί της άγριας δολοφονίας του 26χρονου Κωνσταντίνου Σγούρου και του 25χρονου Γιάννη Κομμάτη επιχείρησαν να δώσουν οι αστυνομικοί που ανέκριναν για ώρες τους δύο 18χρονους νεαρούς που φέρονται ως οι δράστες του διπλού φονικού.

Και οι δύο 18χρονοι φίλοι -ο Παναγιώτης Μήτσος και ο Νίκος Μοσχανδρέου ασχολούνταν με το bodybuilding και μάλιστα αυτή τους η ασχολία ήταν αυτή που τους έφερε κοντά στα δύο θύματα. Ο ένας από τους δύο είναι γόνος γνωστής οικογένειας της Μεσσηνίας με «ηχηρό» επώνυμο.


Ο Παναγιώτης Μήτσος μεγάλωσε στην ευρύτερη περιοχή αλλά κατοικεί στην Καλαμάτα ενώ ο δεύτερος, ο Νίκος Μοσχανδρέου είναι μόνιμος κάτοικος Κάμπου Αβίας.

Όπως προκύπτει από τις φωτογραφίες που έχουν δημοσιεύσει σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης οι δύο 18χρονοι είχαν ιδιαίτερη αγάπη για τη γυμναστική επιδεικνύοντας τα αποτέλεσματά της. Σύχναζαν, μάλιστα, και στο ίδιο γυμναστήριο ενώ ήταν και συμμαθητές στο λύκειο της Καλαμάτας από το το οποίο αποφοίτησαν μόλις φέτος.



Ενδιαφέρον αλλά και γνώσεις είχαν και για τα όπλα. Ο ένας εξ αυτών μάλιστα είχε δημοσιεύσει φωτογραφία με καραμπίνες για τις οποίες στο διάλογο που τις συνοδεύει εκφράζει την άποψή του σχετικά με τη διατρητική ικανότητά τους.

Η φωτογραφία είναι απο το προσωπικό του προφιλ στο facebook

Ο Παναγιώτης Μήτσος, ο οποίος ήταν και ο πρώτος που προσήχθη ως ύποπτος από τους αστυνομικούς ήταν και αθλητής του κικ μπόξινγκ με συμμετοχές σε αγώνες.

Η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του Παναγιώτη Μήτσου από τις σημειώσεις που βρήκε στο σπίτι του και στις οποίες γινόταν αναφορά στο όνομα του δολοφονηθέντος Κωνσταντίνου Σγούρου από τον οποίο οι δύο 18χρονοι είχαν ζητήσει να τους προμηθεύσει αναβολικά. Η μη παράδοση του πακέτου για το οποίο οι δύο 18χρονοι, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν δώσει το ποσό των 800 ευρώ αποτέλεσε την αιτία του διπλού φονικού. Στους αστυνομικούς οι δύο νεαροί φέρονται να ανέφεραν ως αφορμή για να ανοίξουν πυρ με την κυνηγετική καραμπίνα ένα… χαστούκι.

Πώς τους παρέσυραν σε ερημικό σημείο, 18 χλμ έξω από την Καλαμάτα

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δύο δράστες ομολόγησαν με λεπτομέρειες τις πράξεις τους και αποκάλυψαν ότι πίσω από τις δολοφονίες, βρίσκονται οικονομικές διαφορές που είχαν με τα θύματα.

Όλα ξεκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης όταν τα θύματα συναντήθηκαν κοντά στη Μικρή Μαντίνεια Μεσσηνίας με τους δράστες, για να διευθετήσουν τις οικονομικές διαφορές που είχαν και που σχετίζονταν με τα αναβολικά φάρμακα που ένας από τους δύο δράστες είχε αγοράσει από ένα από τα θύματα.

Οι δράστες έφτασαν στο σημείο της συνάντησης με αγροτικό όχημα, το οποίο άνηκε στον πατέρα ενός εκ των δύο.

Όμως, στη συνέχεια, με το πρόσχημα ότι ήθελαν να δείξουν στα θύματα ένα γρήγορο αυτοκίνητο το ποίο ήταν προς πώληση, οι δράστες οδήγησαν τα θύματα σε ερημική τοποθεσία, 18 χλμ έξω από την Καλαμάτα.

Εκεί, ένας από τους δράστες πυροβόλησε τα θύματα με κυνηγετικό όπλο, ενώ έπειτα από τους φόνους, μετέφεραν τη μηχανή των νεκρών σε χώρο στάθμευσης ξενοδοχείου την Καλαμάτα.

Το φονικό όπλο



Οι δράστες, που και αυτοί είναι σωματώδεις, κατάφεραν να εξουδετερώσουν τους δυο bodybuilder και ο ένας από αυτούς πήρε το δίκαννο της μητέρας του που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο με το οποίο πήγε στο ραντεβού και τους πυροβόλησε εν ψυχρώ, δίνοντάς τους μάλιστα εξ επαφής τις χαριστικές βολές!

Σύμφωνα με όσα διαπίστωσε ο ιατροδικαστής, οι δυο άτυχοι νεαροί βασανίστηκαν άγρια πριν δολοφονηθούν με απανωτούς πυροβολισμούς και αφού είχαν αναγκαστεί πρώτα να γονατίσουν!


Πηγή

Κι δεν της το είχαμε! Κατερίνα Καινούργιου: «Έχω βγει με έναν που γνώρισα στο facebook και…»

Για το πώς το facebook μπορεί να επηρεάσει την ζωή ενός ζευγαριού, μίλησαν σήμερα στην εκπομπή «Καλοκαίρι Παντού» και η Κατερίνα Καινούργιου έκανε…αποκαλύψεις!

«Εγώ παιδιά, δεν θέλω ο φίλος μου να έχει facebook. Και δεν έχει! Και να είχε, θα το του έκλεινα. Εγώ όταν είχα πρωτοκάνει facebook είχα μια εμμονή και ήμουν όλη την ώρα online. Έχω φλερτάρει και έχω βγει, μάλιστα, με έναν που γνώρισα στο facebook. Είχαμε κοινούς γνωστούς, ρώτησα ποιος είναι και έτσι βγήκαμε. Ρώτησα τη φίλη μου, βρήκαμε τους κοινούς γνωστούς, βγήκαμε, δεν έγινε κάτι άλλο. Εντάξει, δεν τον ήξερα, αλλά τον ήξερε η φίλη μου. Πάντως οι κοινοί φίλοι στο facebook παίζουν ρόλο. Αν ο άλλος είναι παντελώς άσχετος, δεν βγαίνεις», είπε χαρακτηριστικά!

14 κακές συνήθειες, που σας στερούν την ενέργεια




Αν και συνηθίζουμε να αποδίδουμε την έλλειψη ενέργειας στην έλλειψη ύπνου και επαρκούς ξεκούρασης, υπάρχουν πολλές... καθημερινές συνήθειες που ευθύνονται για την αδυναμία μας «να πάρουμε τα πόδια μας» σε καθημερινή βάση. Ανακαλύψτε τι από τα παρακάτω κάνετε και διαπιστώστε οι ίδιοι γιατί ενώ κοιμάστε καλά και τρέφεστε σωστά, δεν έχετε την ενέργεια που περιμένατε. Δεν κάνετε τη γυμναστική σας όταν είστε κουρασμένοι Κάθε φορά που με δικαιολογία την οικονομία ενέργειας, καθώς είστε ήδη κουρασμένοι, αποφεύγετε να κάνετε τις ασκήσεις σας, κάνετε περισσότερο κακό παρά καλό στον εαυτό σας. Όσο περισσότερο γυμνάζεστε τόση περισσότερη ενέργεια έχετε, καθώς ενισχύετε τη δύναμη και τις αντοχές σας,

βοηθάτε το καρδιαγγεικό σύστημα να λειτουργεί καλύτερα και το οξυγόνο να φτάνει σε κάθε γωνιά και ιστό του σώματος. Την επόμενη φορά που απλά θέλετε να αράξετε, κάντε τουλάχιστον μια βόλτα με τα πόδια και θα δείτε ότι θα νιώσετε καλύτερα. Δεν πίνετε αρκετό νερό Ακόμα και η υπόνοια αφυδάτωσης ρίχνει κατακόρυφα την ενέργειά σας. Η αφυδάτωση μειώνει τον όγκο του αίματος στον οργανισμό, κάνοντας το πιο παχύρευστο. Συνεπώς, η καρδιά δεν λειτουργεί στο μέγιστο των δυνατοτήτων της και δεν προωθεί σε όλο το σώμα με την ίδια ταχύτητα το οξυγόνο και τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζονται οι ιστοί και τα ζωτικά όργανα. Έχετε έλλειψη σιδήρου Τα χαμηλά επίπεδα σιδήρου σας προκαλούν αδυναμία, εκνευρισμό και δυσκολία στη συγκέντρωση.


Η δε κούραση που νιώθετε είναι αποτέλεσμα των χαμηλών επιπέδων οξυγόνου που φτάνουν σε μύες και κύτταρα. Ενισχύστε τη διατροφή σας με σίδηρο, τρώγοντας μοσχάρι, φασόλια, αυγά και πράσινα λαχανικά και συνδυάστε τα με τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, για καλύτερη απορρόφηση. Είστε τελειομανείς Ο αγώνας για το τέλειο, σας ωθεί να δουλεύετε για ένα project πολύ περισσότερο και με μεγαλύτερη ένταση. Οι στόχοι σας είναι τόσο υψηλοί, που τελικά είναι ακατόρθωτοι και δεν καταλήγετε ποτέ να νιώσετε την ικανοποίηση της εκπλήρωσής τους. Ακόμα και αν έχετε υψηλούς στόχους, βάλτε πρόγραμμα στη δουλειά σας και θα διαπιστώσετε οι ίδιοι πως οι υπερωρίες που δουλεύατε, δεν βοηθούσαν ουσιαστικά την πρόοδό σας. Είστε υπερβολικοί Εάν τρέμετε το τηλεφώνημα του αφεντικού, πριν καν γίνει, ή φοβάστε να βγείτε μια βόλτα με το ποδήλατο επειδή τρομοκρατείστε ότι θα πάθετε κάποιο ατύχημα, τότε πρέπει να εστιάσετε την προσοχή σας στη διαχείριση της καταστροφολογίας που σας χαρακτηρίζει. Το άγχος του φόβου και ακόμα και η σκέψη του χειρότερου πιθανού σεναρίου είναι ικανά να σας παραλύσουν και να σας εξουθενώσουν πνευματικά. Σε τέτοιες στιγμές πανικού, πάρτε μερικές βαθιές ανάσες, αναλογιστείτε τις ρεαλιστικές πιθανότητες να συμβεί όντως το χειρότερο και βρείτε ένα τρόπο να ηρεμήσετε τον εαυτό σας, είτε μέσω διαλογισμού, είτε μιλώντας με έναν φίλο. Δεν τρώτε το πρωινό σας Το φαγητό που τρώτε, δίνει την ενέργεια στο σώμα σας που χρειάζεται για να λειτουργήσει και δεδομένου ότι ενέργεια καταναλώνετε ακόμα και όταν κοιμάστε, για τις βασικές λειτουργίες του οργανισμού, το πρωί που σηκώνεστε πρέπει να ανατροφοδοτήσετε το σύστημα για να συνεχίσει ακάθεκτο. Είναι λοιπόν λογικό κι επόμενο, όταν δεν τρώτε το πρωινό σας, να νιώθετε δυσκίνητοι και νωθροί κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας. Ξεκινήστε την ημέρα σας δίνοντας μια γερή ώθηση στο μεταβολισμό σας, τρώγοντας πρωτεΐνη, ολική άλεση και υγιή λιπαρά. Τρώτε κυρίως fast-food Το φαγητό που σας προφέρει το φαστφουντάδικο της γειτονιάς και λατρεύετε να τρώτε είναι γεμάτο με ζάχαρη και απλούς υδατάνθρακες, υψηλού γλυκαιμικού δείκτη, ο οποίος με τη σειρά του ευθύνεται για την απότομη αύξηση του ζαχάρου στο αίμα. Οι απότομες αλλαγές στα επίπεδα του ζαχάρου στο αίμα, ευθύνονται για το αίσθημα της κούρασης, γι’ αυτό είναι σημαντικό με τη διατροφή σας να διατηρείτε το ζάχαρο στο αίμα σε σταθερά επίπεδα. Φροντίζετε καθαρή πρωτεΐνη και ολικής άλεσης προϊόντα να είναι κομμάτι κάθε γεύματος. Λέτε πάντα «ναι» Όταν είστε διαρκώς διαθέσιμοι για τους άλλους, είναι αναμενόμενο σε σύντομο χρονικό διάστημα να ξεμείνετε από ενέργεια στην προσπάθειά σας να τους ικανοποιήσετε όλους. Εξασκηθείτε μόνοι σας στο να λέτε «όχι» φωναχτά στο αυτοκίνητό σας ή οπουδήποτε αλλού και θα είστε περισσότερο έτοιμοι την επόμενη φορά να αρνηθείτε τη διαθεσιμότητά σας σε κάποιον. Είστε ανοικοκύρευτοι Ένα πηγμένο γραφείο, γεμάτο με σημειώσεις, χαρτιά, φακέλους και ένα σωρό άλλα πράγματα, δυσκολεύει την εργασία σας αποσπώντας σας, ακόμα και εν αγνοία σας, από τις υποχρεώσεις σας. Διαπιστώστε οι ίδιοι πόσο πιο συγκεντρωμένοι εργάζεστε σε ένα τακτοποιημένο και καθαρό γραφείο. Τακτοποιείτε στο τέλος κάθε μέρας το γραφείο σας και θα δείτε πόσο ευκολότερα θα ξεκινάτε την επόμενη μέρα, τις υποχρεώσεις σας. Δουλεύετε και στις διακοπές σας Ακόμα και ένα απλό τσεκάρισμα του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου, όσο βρίσκεστε στην παραλία σας εμποδίζει να ξεκουραστείτε ουσιαστικά και χάνετε έτσι, έστω και μερικώς, το νόημα των διακοπών. Μην θεωρείτε πολυτέλεια τις διακοπές, καθώς είναι απαραίτητες για την ξεκούρασή σας και ακόμα και την αύξηση της αποδοτικότητάς σας, όταν επιστρέφετε στο

γραφείο ανανεωμένοι από αυτές. Πίνετε ένα ποτήρι κρασί πριν πέσετε για ύπνο Η συνήθεια που θεωρούμε ότι μας χαλαρώνει κάθε βράδυ, έχει πολλές φορές διαφορετικά αποτελέσματα. Το αλκοόλ αρχικά μεν χαλαρώνει, αλλά εν τέλει σαμποτάρει την ποιότητα του ύπνου σας. Πιο συγκεκριμένα, αφού μεταβολιστεί το αλκοόλ, ανεβάζει απότομα τα επίπεδα της αδρεναλίνης στον οργανισμό, γι’ αυτό και πολλές φορές διακόπτεται ο ύπνος σας, τη νύχτα που έπεται τα δυο ποτηράκια κρασί. Αν θέλετε να πιείτε, φροντίστε να είναι 3-4 ώρες πριν πέσετε για ύπνο. Τσεκάρετε τα email σας από το κρεβάτι Το έντονο φως του tablet, smartphone ή του laptop είναι ικανό να αποσυντονίσει τον κιρκάδιο ρυθμό σας, ρίχνοντας τα επίπεδα της μελατονίνης, ορμόνης που παίζει σημαντικό ρόλο, στη ρύθμιση του ύπνου και των κύκλων του. Η ευαισθησία στη φωτεινή οθόνη αλλάζει από άτομο σε άτομο, αλλά σε κάθε περίπτωση καλό είναι να αποφεύγετε τη χρήση της τεχνολογίας μια με δυο ώρες, πριν πέσετε για ύπνο. Η καφεΐνη είναι η βασική πηγή ενέργειάς σας Ο πρωινός καφές, δεν κάνει φυσικά κακό, παρά πολύ καλό. Για την ακρίβεια, μπορείτε να πίνετε μέχρι 3 κούπες καφέ την ημέρα.


Αυτό που κάνει κακό είναι η κατάχρηση της καφεΐνης, καθώς επιδρά άμεσα στην ποιότητα και ποσότητα του ύπνου σας. Η καφεΐνη μπλοκάρει την απελευθέρωση της αδενοσίνης, της οποία η συσσώρευση σας οδηγεί στο νυχτερινό σας ύπνο. Σχετική έρευνα έχει δείξει πως η κατανάλωση καφέ, ακόμα και έξι ώρες πριν πέσετε στο κρεβάτι, έχει επιδράσεις στον ύπνο σας. Ξενυχτάτε τα σαββατοκύριακα Περιμένετε όλη την εβδομάδα το σαββατοκύριακό για να διασκεδάσετε και να ξενυχτήσετε, αλλά αυτή σας η συνήθεια πυροδοτεί μια σειρά μάλλον αρνητικών συμβάντων. Εν ολίγοις, κοιμάστε αργά το βράδυ του Σαββάτου, με αποτέλεσμα να ξυπνάτε επίσης αργά το πρωί της Κυριακής, διαταράσσοντας έτσι το βραδινό ύπνο της Κυριακής και δεδομένου ότι τη Δευτέρα ξυπνάτε νωρίς, ξεκινάει μια εβδομάδα με έλλειψη ύπνου. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα ξενυχτήσετε, γιατί δεν σας προτείνουμε να μείνετε μέσα Σαββατόβραδο, προσπαθήστε την Κυριακή να ξυπνήσετε σχετικά νωρίς και να αναπληρώσετε τον χαμένο ύπνο με μια μεσημεριανή σιέστα. Η 20λεπτη σιέστα δεν θα επηρεάσει τον ύπνο σας το βράδυ και θα ξυπνήσετε με την απαραίτητη ενέργεια τη Δευτέρα, για τη δουλειά και την καινούρια εβδομάδα. clickatlife.gr

Πάνω από 600 άνθρωποι ταξίδεψαν στην Ελβετία για να... πεθάνουν



«Tουρίστες αυτοκτονίας»Άνθρωποι από 23 έως 97 ετών πήγαν στην χώρα για να οργανώσουν τον ίδιο τους το θάνατο.Περισσότεροι από 600 άνθρωποι ταξίδεψαν στην Ελβετία για να πεθάνουν, ανάμεσα στο 2008 και το 2012 με τους αριθμούς την συγκεκριμένη περίοδο να έχουν διπλασιαστεί, συγκριτικά με το παρελθόν, αναφέρουν οι ερευνητές.

Πολλοί από τους ανθρώπους αυτούς προέρχονται από χώρες που έχουν αυστηρούς νόμους, οι οποίοι απαγορεύουν τον υποβοηθούμενο εκούσιο θάνατο, αναφέρει η δρ Saskia Gauthier του Ινστιτούτου της Νομικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης.



«Ενώ η υποβοηθούμενη αυτοκτονία (ευθανασία) είναι αυστηρά περιορισμένη σε πολλές χώρες, δεν είναι ρυθμισμένη με σαφήνεια στον ελβετικό νόμο. Αυτή η ανισορροπία οδηγεί σε εισροή ανθρώπων που ονομάζονται "τουρίστες αυτοκτονίας", οι οποίοι έρχονται στην Ελβετία για να πεθάνουν», γράφει χαρακτηριστικά η Gauthier στην Εφημερίδα Ιατρικής Δεοντολογίας (Journal of Medical Ethics).

Η Gauthier ανέφερε 611 αναγνωρισμένες περιπτώσεις ανθρώπων ηλικίας από 23 έως 97 ετών που έφτασαν στην Ελβετία για να οργανώσουν τον ίδιο τους το θάνατο, με τη βοήθεια κάποιων γκρουπ που πρεσβεύουν το «δικαίωμα στο θάνατο», όπως είναι η Dignitas...


anatakti.gr

ρωταγωνίστρια στο πλευρό του μπαμπά της η 15χρονη κόρη του Τζόνι Ντεπ!




Το μήλο… έπεσε κάτω από τη μηλιά!

​Με μπαμπά και μαμά καλλιτέχνες, δεν είναι περίεργο που η 15χρονη κόρη του Τζόνι Ντεπ και της Βανέσα Παραντί θέλει να ασχοληθεί με την υποκριτική.



Η Λίλι Ρόουζ (που είναι «φτυστή» η μητέρα της), θα κάνει το ντεμπούτο της στη μεγάλη οθόνη, και μάλιστα… σε πρωταγωνιστικό ρόλο!





Σύμφωνα με το «The Hollywood Reporter», η έφηβη κόρη του ηθοποιού, έκανε casting και επιλέχθηκε από τον σκηνοθέτη Κέβιν Σμίθ, για να παίξει στην νέα του ταινία «Yoga Hosers», στην οποία θα πρωταγωνιστεί επίσης η κόρη του (σκηνοθέτη), με την οποία η Λίλι Ρόουζ είναι φίλες από το σχολείο.


Αυτή δεν θα είναι η πρώτη εμφάνιση της Λίλι Ρόουζ στη μεγάλη οθόνη, μιας και στο παρελθόν έχει κάνει διάφορα περάσματα, θα είναι σίγουρα όμως η μεγαλύτερη.


star.gr

Στο σφυρί η πολυτελής βίλα του Ρόμπιν Γουίλιαμς για 30 εκατ. δολάρια [εικόνες]




Εδώ και χρόνια προσπαθούσε να πουλήσει την πολυτελή έπαυλή του στην κοιλάδα της Νάπα ο Ρόμπιν Γουίλιαμς. Φωτογραφίες της πολυτελούς βίλας, την οποία ο ηθοποιός έχτισε το 2003, ήρθαν ξανά στο φως και δίνουν στους θαυμαστές του τη δυνατότατα να δουν πως ζούσε ο ηθοποιός, πριν βάλει...τέλος στη ζωή του.
Ο Γουίλιαμς είχε επιμεληθεί την κατασκευή και τη διακόσμηση της έπαυλης, της βίλας των ονείρων του, συνολικής έκτασης 650 εκταρίων, με έξι υπνοδωμάτια και πέντε μπάνια.

Αν και ο ηθοποιός λάτρευε τη βίλα, προσπαθούσε να την πουλήσει, καθώς αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στο μεγάλο κόστος της συντήρησής της, έπειτα και από τα δύο διαζύγια που είχε πάρει και τα οποία του είχαν κοστίσει τη μισή του περιουσία.

Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις που ο ηθοποιός είχε κάνει σε συνέντευξή του στο αμερικανικό περιοδικό Parade, τον Σεπτέμβριο του 2013.

«Η ιδέα του να έχω μια σταθερή δουλειά είναι ιδιαίτερα ελκυστική», είχε πει ο Williams, προσθέτοντας: «Έχω άλλες δύο επιλογές: να βγω στο δρόμο και να κάνω stand-up comedy ή να κάνω μικρές, ανεξάρτητες ταινίες, δουλεύοντας για τον ελάχιστο μισθό».

Μάλιστα, είχε αποκαλύψει στο περιοδικό ότι είχε πολλούς λογαριασμούς τους οποίους έπρεπε να πληρώσει, ότι η ζωή του είχε αλλάξει δραματικά και πως έπρεπε να πουλήσει το σπίτι του στη Νάπα, γιατί δεν μπορούσε να το συντηρεί πια.








































Ο ηθοποιός διέθετε και σπίτι στο Σαν Φρανσίσκο, μέσα στο οποίο αυτοκτόνησε:



Αποτελούσε ένα από τα αξιοθέατα της πόλης και πολλοί τουρίστες φωτογραφίζονταν στην πρόσοψή του:


exofitsio

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

LIFESTYLE-GOSSIP

SPORTS

BLOGS

AUTO-MOTO

24 Αυγ 2014

Η φρικτή ζωή της Βανέσα Μέι



Σοκάρει η τελευταία συνέντευξη της Βανέσα Μέι, της βιρτουόζου του βιολιού που έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι εκπροσωπώντας την Ταϊλάνδη. Η Μέι αποκάλυψε ότι έχει πάνω από δέκα χρόνια να μιλήσει στη μητέρα της και ξαφνιάστηκε όταν είδε ότι της έστειλε ένα SMS για να της ευχηθεί καλή επιτυχία.



Σοκαριστικός είναι ο λόγος για τον οποίο η διάσημη βιολονίστα δεν μιλάει με την μητέρα της. Η 35χρονη Βανέσα Μέι μίλησε για την εφιαλτική παιδική ηλικία της. Υποστήριξε ότι η μητέρα της τη χτυπούσε και την ανάγκαζε να την προσκυνά για να ζητήσει συγχώρεση! Κι όλα αυτά για το …βιολί.
Η Πάμελα Ταν Νίκολσον, η μητέρα της ήταν τόσο αυταρχική, που επέτρεψε στην Μέι να βγει από το σπίτι μόνη της μόνο όταν έκλεισε τα 20 χρόνια της. «Είχα βρεθεί μπροστά σε χιλιάδες ανθρώπους στη σκηνή και σε εκατομμύρια τηλεθεατές, αλλά δεν ήξερα πώς να περάσω απέναντι το δρόμο», λέει σήμερα γελώντας.
«Δεν έστρωνα ποτέ το κρεβάτι μου, δεν έφτιαχνα το πρωινό μου, δεν περπατούσα μόνη μου στο δρόμο. Όλα ήταν έτσι σχεδιασμένα ώστε να επικεντρωθώ στην καριέρα μου στο βιολί. Μπορεί κάποιος να με πει είτε κακομαθημένη, είτε παγιδευμένη».
Αυτό όμως ήταν το λιγότερο, αφού όπως είπε στη συνέντευξη η μητέρα της τη χτυπούσε και μάλιστα συχνά στο πρόσωπο και την υποχρέωνε να γονατίζει μπροστά της ενώ της τραβούσε τα αφτιά προκειμένου να τη συγχωρέσει.
Η Βανέσα Μέι από τα 21 της αποφάσισε να μην ξαναμιλήσει στη μητέρα της και να την «απολύσει» από μάνατζερ. Το μήνυμα που της έστειλε στους Ολυμπιακούς αγώνες ήταν η πρώτη επικοινωνία τους από τότε.






Πάγωσαν στα Σκόπια με τον τάφο στην Αμφίπολη:Τι γράφουν σοκαρισμένοι;



«Αυτό, το οποίο θα βρεθεί στην Αμφίπολη, θα επιβεβαιώσει για πάντα τον ελληνικό χαρακτήρα της Μακεδονίας...

Αυτή είναι η άποψη των Ελλήνων επιστημόνων, οι οποίοι δεν παύουν να συνδέουν τον τάφο της Αμφίπολης με τις ελληνο-σκοπιανές σχέσεις», σημειώνει χαρακτηριστικά η σκοπιανή Sitel και συνεχίζει:

Η ελληνική εφημερίδα Καθημερινή, γράφει ότι τα ευρήματα θα επιβεβαιώσουν την επίσημη θέση της Ελλάδας, που αντιτίθεται στην υπερβολή του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι και στις προσπάθειες που κάνει για μια τεχνητή μακεδονική συνείδηση.

Η εφημερίδα, μάλιστα, προβαίνει σε σχόλια μιας φανταστικής ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά, κατά την προσεχή σύνοδο κορυφής του NATO. «Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την προσωπική χαρά και ευχαρίστησή μου, που δημιουργείται από την σημαντική πρόσφατη ανακάλυψη του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αμφίπολη, μια ξεχωριστή ανακάλυψη στον τομέα της διεθνούς αρχαιολογίας», θα πει στην φανταστική ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς, όπως σημειώνει το σλαβικό κείμενο των Σκοπίων.


Μάλιστα – συνεχίζει το δημοσίευμα- η ελληνική εφημερίδα με αντι-σκοπιανό ύφος προσθέτει ότι οι σλαβικές αρχές «έχουν χτίσει ολόκληρο πολιτικό επιχείρημα πάνω σε ένα μύθο ότι η χώρα τους, τα Σκόπια, είναι η χώρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου».

Το ελληνικό άρθρο αναφέρει ότι τα σλαβικά μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, εκθειάζουν, σκόπιμα, τη βελτίωση της υποδομής του αυτοκινητόδρομου «που φέρει το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου» σε μια προσπάθεια για την αντιμετώπιση των πρόσφατων ευρημάτων στην Αμφίπολη, σημειώνει η τηλεόραση Sitel σε σχόλιο της.
Tromaktiko

Τραγικός θάνατος: Έπεσε μπροστά στο τρένο που οδηγούσε η πρώην του...



Ο 36χρονος Gary Wells ήταν συντετριμμένος μετά τον χωρισμό του με την 29χρονη Diane MacDonald...


Η κοπέλα του ζήτησε να χωρίσουν τον περασμένο Ιούλιο και ο άνδρας από την Σκωτία το είχε πάρει πολύ άσχημα, αναφέρει η Daily Mail.

Τελικά ο άνδρας αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του, με τον πιο τραγικό τρόπο. Έπεσε στις σιδηροδρομικές ράγες, τη στιγμή που πλησίαζε το τρένο το οποίο οδηγούσε η πρώην του, η οποία ήταν η πρώτη γυναίκα οδηγός της συγκεκριμένης γραμμής.



Η 29χρονη δεν μπόρεσε να σταματήσει το τρένο και χτύπησε τον άνδρα, ο οποίος βρήκε ακαριαίο θάνατο.

Το δυστύχημα συνέβη στο Inverlochy, κοντά στο Fort William, το πρωί της Τρίτης.
Η κοπέλα ήταν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση.



sidirodromiakanea

Αυτή η γυναίκα μεταμόρφωσε το άχρηστο γκαράζ της σε ονειρικό σπίτι.


Όταν οι περισσότεροι άνθρωποι φαντάζονται το σπίτι των ονείρων τους μεγάλο, πολυτελές που θα κοστίζει χιλιάδες ευρώ.


Δείτε πως αυτή η γυναίκα έφτιαξε το σπίτι των ονείρων της στο παλιό άχρηστο γκαράζ της.




Έτσι ήταν το γκαράζ στην αρχική του μορφή….

Έτσι ήταν το γκαράζ στην τελική του μορφή….













a-pistefto

Μαγιονέζα η θαυματουργή -Το ήξερες ότι κάνει όλα αυτά;




Κάπου στο πίσω μέρος του ψυγείου σου, βρίσκεται ένα κουτάκι μαγιονέζας. Πάρ'την στα χέρια, κοίταξέ την καλά και αναθεώρησε τις χρήσεις της.
Λένε ότι η σημερινή μαγιονέζα, προέκυψε από μία τυχαία ανάμειξη υλικών. Το 1756 ο σεφτου Δούκα Ρισελιέ, θέλοντας να ετοιμάσει το δείπνο της γιορτής για την κατάκτηση του κάστρου Mahonnaise, θέλησε να φτιάξει μία σάλτσα με βάση τους κρόκους και την κρέμα γάλακτος. Αντί κρέμας, χρησιμοποίησε ελαιόλαδο με αποτέλεσμα την πρώτη μορφή της μαγιονέζας. Για κάποιους άλλους μελετητές, η λέξη μαγιονέζα έχει σαν ρίζα την λέξη moyeu, μία λέξη που χρησιμοποιούνταν για τον κρόκο.
Ό,τι από αυτά και να ισχύει, το σίγουρο είναι ότι η μαγιονέζα, δεν είναι μόνο για την κουζίνα. Xάρη στην υψηλή περιεκτικότητά της σε λάδι, η πλήρης σε λιπαρά μαγιονέζα, μπορεί να σου φανεί πιο χρήσιμη από ότι φανταζόσουν.

1. Μαλακτικό για τα μαλλιά
Γνωρίζατε ότι η μαγιονέζα περιέχει συστατικά που θα χαρίσει ενυδάτωση στα μαλλιά σας και θα τα κάνει να λάμψουν;
Δοκιμάστε το εξής:
Πάρτε τη μαγιονέζα και κάντε μασάζ στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας, όπως θα κάνατε και με ένα κανονικό conditioner. Στη συνέχεια βάλτε ένα σκουφάκι για το μπάνιο, περιμένετε μερικά λεπτά και λουστείτε.

2. Μάσκα προσώπου
Για μια σπιτική και χαλαρωτική μάσκα προσώπου με μια μαγιονέζα θα χρειαστείτε μερικά κουταλάκια της και ολόκληρα αυγά.
Δοκιμάστε το εξής:
Αναμείξτε δύο κουταλιές της σούπας μαγιονέζας με ένα αυγό. Απλώστε απαλά το μείγμα στο πρόσωπο σας και αφήστε το να δράσει για περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια σκουπίστε την και ξεπλυθείτε με κρύο νερό. Το πρόσωπο σας θα είναι καθαρό και λείο.
3. Γερά νύχια
Η περιορισμένη σε θρεπτικά συστατικά διατροφή μας και η κούραση πολλές φορές εξασθενεί τον οργανισμό, το ίδιο και τα νύχια μας τα οποία γίνονται ιδιαίτερα εύθραυστα. Η λύση για το πρόβλημά σας και δεν είναι άλλη από τη μαγιονέζα, μιας και θα κάνει τα νύχια σας ανθεκτικά και δυνατά.
Δοκιμάστε το εξής:
Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να απλώσετε μια μικρή ποσότητα σε κάθε νύχι και να την τρίψετε. Στη συνέχεια αφήστε τη να δράσει για 10 λεπτά και ξεπλύνετε τα χέρια σας.

4. Κάψιμο από τον ήλιο; Ήρθε η ώρα της ανακούφισης
Η συγκεκριμένη χρήση της είναι για καλοκαίρι, όμως καλό είναι να την μάθετε από τώρα. Μια γενναία ποσότητα μαγιονέζας θα σας ανακουφίσει από τον πόνο και θα ενυδατώσει το δέρμα σας.
Δοκιμάστε το εξής:
Για να θεραπεύσετε το ξηρό, καμένο δέρμα, απλώστε μια γενναία ποσότητα μαγιονέζας στις παθούσες περιοχές.

5. Η μαγιονέζα μπορεί να λειτουργήσει σαν ένα πολύ καλό καθαριστικό.
Καλά, δεν λέμε να αντικαταστήσετε τα καθαριστικά σας με μαγιονέζα, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις, είναι θαυματουργή.
Δοκιμάστε το εξής:
Αν έχετε λοιπόν πιάνο σπίτι σας και τα πλήκτρα του έχουν κιτρινίσει ελαφρώς, βάλτε προσεκτικά λίγη μαγιονέζα πάνω τους, περιμένετε μερικά λεπτά και στη συνέχεια τρίψτε με ένα καθαρό πανί.

6. Τσίχλα στα μαλλιά;
Κανένα πρόβλημα. Η μαγιονέζα θα κάνει και πάλι το θαύμα της.
Δοκιμάστε το εξής:
Αρχικά, αφήστε κάτω το ψαλίδι! Πάρτε λίγη μαγιονέζα και κάντε μασάζ στο σημείο όπου έχει κολλήσει η τσίχλα. Στη συνέχεια, με υπομονή, αφαιρέστε το "μείγμα" που δημιουργήθηκε.
7. Τέλος τα αυτοκόλλητα από τον προφυλακτήρα (και όχι μόνο)
Για κάποια πράγματα, δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο.
Δοκιμάστε το εξής:
Ένα στρώμα μαγιονέζας που εφαρμόζεται επάνω από ένα αυτοκόλλητο θα μαλακώσει το χαρτί και θα διαλύσει την κόλλα μετά από λίγα λεπτά. Δοκιμάστε το.



8. Αντίο νεκρά κύτταρα
Θέλετε να μαλακώσετε και να διώξετε τα νεκρά κύτταρα από τους αγκώνες και τα πόδια σας;
Δοκιμάστε το εξής:
Τρίψτε λίγη μαγιονέζα πάνω στον ξηρό, τραχύ ιστό, αφήστε τη να δράσει για 10 λεπτά και στη συνέχεια απομακρύνετε την σκουπίζοντας την με ένα υγρό πανί.

9. Ψείρες του κεφαλιού Vs μαγιονέζα
Πολλοί δερματολόγοι πλέον συνιστούν την χρήση της μαγιονέζας για να σκοτώσει και να απομακρύνει τις ψείρες από το κεφάλι των παιδιών, αντί των τοξικών συνταγογραφούμενων φαρμάκων. Εξάλλου, οι ψείρες έχουν αρχίσει να αποκτούν αντοχές και να αντιστέκονται σε τέτοιες χημικές θεραπείες.
Δοκιμάστε το εξής:
Για να διώξετε τις ψείρες με την μαγιονέζα, κάντε μασάζ με μια γενναία ποσότητα στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας πριν από τον βραδινό ύπνο. Βάλτε ένα σκουφάκι μπάνιου, έτσι ώστε να μεγιστοποιήσετε την δράση και κοιμηθείτε. Το πρωί λουστείτε και χρησιμοποιήστε μια αραιή τσατσάρα για να αφαιρέσετε όσες ψείρες και κόνιδες έχουν απομείνει. Για να εξαλείψετε τελείως τη μόλυνση, επαναλάβετε τη θεραπεία σε μια εβδομάδα.

10. Σκουπίστε τα σημάδια του νερού
Πολλές φορές, αφήνουμε πάνω στα ξύλινα τραπέζια τα ποτήρια με το νερό κι εκείνα με τη σειρά τους, αφήνουν τα κλασσικά "δαχτυλίδια" στην επιφάνειά τους.
Δοκιμάστε το εξής:
Τρίψτε την περιοχή με λίγη μαγιονέζα και αφήστε για λίγα λεπτά πριν την αφαιρέσετε με ένα πανί (away!). Για έναν... πεισματάρη λεκέ, αφήστε τη μαγιονέζα για περίπου μια ώρα.

briefingnews

Γνωρίστε τους Vulgarati – Η νέα γενιά που επιδεικνύει τα πλούτη της με τον πιο χυδαίο τρόπο




Χρυσά αυτοκίνητα, σούπερ γιοτ και κοσμήματα που τυφλώνουν με τη λάμψη τους. Η νέα γενιά των υπερ-πλούσιων δεν έχει καθόλου class. Η Telegraph τους “κολλά” το παρατσούκλι “Vulgarati”, από τη χυδαία (vulgar) επίδειξη του πλούτου τους.
Πρώτη στη λίστα δεν θα μπορούσε παρά να είναι η Kim Kardashian και οι αδερφές της, αλλά σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, η Αμερικανίδα τηλεπερσόνα έχει πλέον ισχυρό ανταγωνισμό. Πρόκειται για τις αδερφές Tamara και Petra Ecclestone, κόρες του δισεκατομμυριούχου αφεντικού της Formula 1, Bernie.
Ο σύζυγος της Petra Ecclestone, ο 28χρονος επιχειρηματίας James Stunt, προκάλεσε σάλο όταν εμφανίστηκε σε γκαλερί του Λονδίνου με έναν ολόκληρο στόλο από πανάκριβα αυτοκίνητα. Η συνοδεία του αποτελούνταν από μία Rolls-Royce, δύο Ranger Rover και μία Lamborghini.
Τα αναγκαία “αξεσουάρ” και οι πιο προκλητικές συνήθειες των Vulgarati; Μία χρυσή Bugatti Veyron Grand Sport αξίας 1,7 εκατ. δολαρίων (κατά προτίμηση, διπλο-παρκαρισμένη έξω από το Harrods), USB sticks καλυμμένα με διαμάντια και πάρτι σε ιδιωτικά νησιά με την Rihanna να τραγουδά για την αλλαγή του χρόνου.


“Δεν έχει νόημα να διασκεδάζεις σαν μία γνήσια Vulgarista εάν οι κοινοί άνθρωποι δεν ξέρουν τι χάνουν”, εξηγεί η Telegraph. Η νέα γενιά των Vulgarati είναι διεθνής, αγαπά τις μάρκες και παρότι θέλει πάντα να ταξιδεύει με ιδιωτικά τζετ, φροντίζει ώστε όλος ο κόσμος να γίνει μάρτυρας της δημόσιας επίδειξης κατανάλωσης που θα κάνει μόλις φτάσει στον προορισμό της.
Έτσι, αυτό το μήνα, κατά τη διάρκεια αυτού που ονομάζεται “Ramadan Rush”, πλούσιες οικογένειες από τη Μέση Ανατολή βρέθηκαν και πάλι στο Λονδίνο, για να ξεχυθούν στα μαγαζιά. Έξω από τα πιο ακριβά μαγαζιά του Knightsbridge, του Mayfair και της Bond Street, τα πανάκριβα παρκαρισμένα αυτοκίνητα μαρτυρούσαν το ύψος των ποσών που χρεώνονταν σε χρυσές πιστωτικές κάρτες μέσα σε αυτά. Μια Porsche καλυμμένη με καθρέπτη ήταν παρκαρισμένη πλάι σε μια Ferrari έντονου μπλε χρώματος και μία ασημί Lamborghini Aventador.
Μάλιστα, η Telegraph περιλαμβάνει στην κατηγορία των Vulgarati ακόμα και το ζεύγος Blair, που όπως λέει, είναι πρόθυμοι να κάνουν διακοπές με όποιον τους δίνει διανομή (αρκεί αυτή να είναι πολυτελής, όπως η πανάκριβη βίλα του Ιταλού επιχειρηματία Massimo Carello, στις ακτές της Σικελίας).


4news.gr

Τι μπορείτε να πάθετε από τις γρήγορες δίαιτες...



Γρήγορο αδυνάτισμα. Ο διακαής πόθος κάθε γυναίκας...
Συνήθως πριν τις εξορμήσεις στην παραλία με μπικίνι ή ολόσωμο, επιθυμούν να χάσουν τα περιττά κιλά του χειμώνα , αν είναι δυνατόν μέσα σε λίγα 24ωρα, υποβάλλοντας τον εαυτό τους σε ακραίες και στερητικές δίαιτες. Η απόφαση του γαλλικού δικαστηρίου, που έκρινε ένοχο τον Πιέρ Ντουκάν για χιλιάδες θανάτους , προκάλεσε έντονη ανησυχία σε όλο το γυναικείο πληθυσμό του πλανήτη επώνυμες και μη.

Όταν πριν από δύο χρόνια , η Κάρολ Μίντλετον , ανακοίνωσε , ότι έχασε δύο κιλά σε τέσσερις μέρες, χάρη στην δίαιτα του Ντουκάν , εκτόξευσε στα ύψη τις πωλήσεις του βιβλίο του αδυνατίσματος Dukan Diet στη Βρετανία.
Έκτοτε ..νερό στο όνομα της περίφημης δίαιτας πίνουν και πολλοί ακόμη διάσημοι, όπως το τοπ μόντελ Ζιζέλ Μπούντχεν και η τραγουδίστρια Τζένιφερ Λόπεζ.
Την ίδια στιγμή , η δίαιτα κέρδιζε εκατομμύρια φανατικούς οπαδούς κυρίως γυναίκες σε όλο το κόσμο.

Η τεράστια όμως απήχηση της δίαιτας Ντουκάν οφείλονταν στο γεγονός ότι εκτός από την γρήγορη απώλεια κιλών δεν υπήρχαν περιορισμοί στις ποσότητες φαγητού .



Μπορεί οι διαιτολόγοι να προειδοποιούν για τους κινδύνους που κρύβουν οι γρήγορες δίαιτες αλλά “ μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος”.
Όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί σε θέματα διατροφής “ η υψηλή περιεκτικότητά της συγκεκριμένης δίαιτας σε πρωτεϊνες μπορεί να προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες που μπορεί να οδηγήσει σε «διαταραχή της ισορροπίας θρεπτικών συστατικών στον οργανισμό» εξαιτίας της περιεκτικότητας της σε πολύ αλάτι και λιγοστή βιταμίνη C.”
Ο δρ Ντουκάν ωστόσο εξακολουθούσε να ισχυρίζεται, ότι η δίαιτά του ήταν ασφαλής και “όποιος την ακολουθούσε κατά γράμμα έβλεπε θεαματικά αποτελέσματα”.

3,5 κιλά λιγότερα μέσα σε 5 μόλις μέρες.

Η δίαιτα περιλαμβάνει τέσσερα στάδια :
Το πρώτο ονομάζεται «ολομέτωπη επίθεση» κατά την οποία πρέπει το άτομο να τρώει μόνο πρωτεϊνες. Με άλλα λόγια, επιτρέπονται μόνο κρέας, ψάρι, αυγά και γαλακτοκομικά με 0% λιπαρά, για χρονικό διάστημα που κυμαίνεται από 1 έως10 ημέρες, αναλόγως με τα κιλά που θέλει να χάσει.
Αυτό το πρώτο στάδιο είναι τέτοιο σοκ για τον οργανισμό, ώστε πολλοί βλέπουν τη ζυγαριά τους να δείχνει έως 3,5 κιλά λιγότερα μέσα σε 5 μόλις μέρες.

Στο δεύτερο στάδιο, οι μέρες της απόλυτης πρωτεϊνοφαγίας εναλλάσσονται μαζί με ατέλειωτες ποσότητες σαλάτας και λαχανικών.



Το τρίτο στάδιο εισέρχεται η σταθεροποίηση και εισάγονται στη διατροφή προοδευτικά φρούτα, ψωμί, τυρί και άλλοι υδατάνθρακες (όπως τα ζυμαρικά) στη διατροφή.
Το τέταρτο και τελευταίο στάδιο ονομάζεται «σταθεροποίηση» όλων των χαμένων κιλών . Τρως και πίνεις ό,τι θες , δίχως ενοχές με την προϋπόθεση να τηρεί τον τελευταίο κανόνα της δίαιτας: μία μέρα την εβδομάδα, κατά προτίμηση Πέμπτη, να τρώει μόνο πρωτεϊνες (κρέας, ψάρι και γαλακτοκομικά λίγων λιπαρών). Πόσο διαρκεί αυτό το στάδιο; Εφ’ όρου ζωής.

“Δεν είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη”

«Ουσιαστικά είναι “συνταγή καταστροφής”», υποστήριζε η διαιτολόγος δρ Κάρεν Κόνγκρο, διευθύντρια του ΠρογράμματοςΕυεξίας στο Νοσοκομειακό Κέντρο του Μπρούκλιν, στη Νέα Υόρκη. «Το να το ακολουθήσει κανείς για λίγο καιρό, πιθανώς δεν δημιουργεί πρόβλημα, αλλά μακροπρόθεσμα είναι ανθυγιεινό. Περιέχει πολλά λίπη, δεν περιορίζει το αλάτι, έχει πολύ λίγα φρούτα, υδατάνθρακες και όσπρια, που πρέπει να αποτελούν τον κορμό της υγιεινής διατροφής».
Μαζί της συμφωνούσαν η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας στην Διατροφή, το Περιβάλλον & την Εργασίας (ANSES) και η Βρετανική Διαιτητική Εταιρεία, που ήδη εξέδωσαν προειδοποιήσεις πως η μακροχρόνια ακολούθηση της συγκεκριμένης διατροφής είναι επιζήμια για την καρδιολογική υγεία.

Από την πλευρά της, η δρ Κόνι Ντίκαμν, διευθύντρια του Τμήματος Διατροφής στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, στο Σαιντ Λούις, αφού ανέφερε πως αισθάνεται δικαιωμένη μετά την απόφαση του γαλλικού δικαστηρίου” τόνισε ότι η δίαιτα Dukan αποτελούσε μια μορφή δίαιτας Άτκινς, η οποία ναι μεν μοιάζει πιο υγιεινή και λιγότερο βαρετή, αλλά «έχει ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά, οι οποίες την καθιστούν κακή επιλογή για μια υγιεινή απώλεια
βάρους. Και κατέληξε προτείνοντας: «Μια πολύ πιο υγιεινή επιλογή, θα ήταν να διαλέγει κανείς μικρές ποσότητες από ψωμί, ζυμαρικά και δημητριακά ολικής αλέσεως, με λαχανικά και φρούτα, και άπαχες πρωτεϊνες όπως το ψάρι, τα πουλερικά ή το άπαχο κρέας,
συν λίγων λιπαρών γαλακτοκομικά προϊόντα και περιορισμό των θερμίδων από πρόσθετα λίπη και ζάχαρη».
tromaktiko

11 ασυνήθιστα τυριά






Λίγα τρόφιμα λατρεύονται όσο το τυρί

Υπάρχουν τόσα είδη που είναι σχεδόν αδύνατον κάποιος να μην έχει κάποιο αγαπημένο, μέσα στις άπειρες ποικιλίες όμως υπάρχουν και κάποια είδη που ίσως να μη γνωρίζετε και ήρθε η ώρα να μάθετε.

Casu Marzu (Ιταλία)

Το Casu Marzu απολαμβάνεται μόνο από ένα συγκεκριμένο πληθυσμό και αυτό γιατί σερβίρεται με ζωντανά σκουλήκια. Έχει μια βάση οπαδών στη Σαρδηνία, όπου οι εκτροφείς προβάτων έφτιαχναν επί αιώνες τυρί πεκορίνο και το άφηναν να σαπίσει και να προσελκύσει μύγες. Όταν τα αυγά τους εκκολαφθούν η μετατροπή λαμβάνει χώρα και το τυρί γίνεται το Casu Marzu το οποίο αφού καταναλωθεί αφήνει μια επίγευση που διαρκεί για ώρες.

Milbenkase (Γερμανία)

Και ενώ οι Ιταλοί νόμιζαν ότι ήταν μοναδικοί με το Casu Marzu, έρχονται οι Γερμανοί με το Milbenkase στο οποίο συνεισφέρει μια ποικιλία ακάρεων. Παράγεται στο Wurchwitz από κουάρκ που βρίσκεται ανάμεσα σε ακάρεα σκόνης, με λίγη σίκαλη για επικάλυψη. Τα ακάρεα εκκρίνουν ένα ένζυμο για να ωριμάσει το τυρί το οποίο σταδιακά από κίτρινο γίνεται κόκκινο-καφέ και μαύρο, οπότε και καταναλώνεται μαζί με τα ακάρεα. Πικρό και πικάντικο, θεωρείται ότι αυτό το τυρί έχει θεραπευτικές ιδιότητες για την αλλεργία στη σκόνη.



Τυρί από γιακ (Θιβέτ)

Πρόκειται για ένα τόσο σκληρό τυρί που μπορεί μέχρι και να σπάσει τα δόντια σας, αν και συναντάται και σε πιο μαλακές ποικιλίες. Φτιάχνεται τυλίγοντας το πηγμένο γάλα γιακ σε πανί και πιέζοντάς το για να απαλλαγούμε από το νερό. Όταν στεγνώσει κόβεται σε κομμάτια και αφήνεται να ξεραθεί πάνω από μια φωτιά με ξύλα.

Τυρί airag (Κεντρική Ασία)

Το τυρί airag ή τυρί από γάλα αλόγου είναι αρκετά συνηθισμένο στην Κεντρική Ασία όπου τα άλογα είναι ακόμη αναπόσπαστο μέρος ζωής σε πολλά μέρη.


Για την παραγωγή του μια φοράδα αρμέγεται κατά τη διάρκεια του τοκετού και το γάλα αφήνεται να ζυμωθεί. Μπορεί να καταναλωθεί φρέσκο ή αποξηραμένο.

Τυρί από γάλα καμήλας (Αιθιοπία, Μαυριτανία, Σουδάν και κοινότητες των Βεδουίνων)

Οι κτηνοτρόφοι των νομαδικών κοινοτήτων σε όλη την Αφρική αρμέγουν τις καμήλες τους για αιώνες. Δεν είναι μόνο μια εναλλακτική βιώσιμη λύση για τις αγελάδες σε ξηρά κλίματα αλλά το γάλα τους περιέχει περισσότερο λίπος και πρωτεΐνες. Ωστόσο η παρασκευή τυριού από γάλα καμήλας είναι μια δύσκολη διαδικασία ώστε οι βοσκοί χρησιμοποιούν κομμάτια από το στομάχι του ζώου για να πήξει το γάλα και να δημιουργήσει τυρόπηγμα.



Τυρί από ανθρώπινο γάλα (Νέα Υόρκη)

Όταν η κατάψυξη του σεφ της Νέας Υόρκης Daniel Angerer γέμισε από το μητρικό γάλα της συζύγου του, αποφάσισε να πειραματιστεί με αυτό αντί να το πετάξει. Δημοσίευσε τη διαδικασία με φωτογραφίες του γάλακτος με τεύτλα, αφυδατωμένα μανιτάρια πορτσίνι και κρεμμύδι chutney. Και αν νιώθετε ήδη μια ναυτία, να σας διαβεβαιώσουμε ότι δεν πουλήθηκε ποτέ σε εστιατόριο.

Αμερικανικό τυρί

Τεχνικά, το αμερικανικό τυρί δεν είναι καν πραγματικό τυρί. Περιλαμβάνει γάλα, ορό γάλακτος, λιπαρές ουσίες του γάλακτος, αλάτι, ζελατίνη, γάλα σε σκόνη, αποξηραμένο πορτοκάλι, τεχνητές γεύσεις και λάδι. Το περίεργο κατασκεύασμα είναι αναμεμειγμένο με ένα επεξεργασμένο τυρί για να σχηματίσει λείες και κρεμώδεις φέτες που λιώνουν εύκολα και λατρεύονται στις ΗΠΑ.

Τυρί από λειχήνες (Καναδάς)

Όταν μια μικρή εταιρεία στο Κεμπέκ ανακάλυψε ότι κάποτε οι Ινουίτ έτρωγαν λειχήνες που έχουν υποστεί ζύμωση στο στομάχι των καριμπού και που είχαν γεύση μπλε τυριού, αποφάσισαν να το δοκιμάσουν και οι ίδιοι. Χρησιμοποιώντας κατσικίσιο γάλα και λειχήνες, δημιούργησαν ένα καλούπι από το ψήσιμο και το βράσιμο των λειχήνων και το άφησαν να ζυμωθεί. Αυτό το τυρί βρίσκεται ακόμη σε πειραματικό στάδιο.

Τυρί από γάλα ελαφιού (Νέα Ζηλανδία)

Το γάλα ταράνδου παράγεται σε κοινότητες στη Φινλανδία εδώ και χρόνια και τώρα ήρθε η ώρα το τυρί από το ταπεινό κόκκινο ελάφι να γίνει σήμα κατατεθέν της Νέας Ζηλανδίας. Πρόκειται για το αποτέλεσμα συνδυασμένης δουλειάς επιστημόνων και τυροκόμων και είναι το πρώτο τυρί που βγάζει η χώρα.



Τυρί από Αλπακά και Λάμα (κοινότητες των Άνδεων)

Η ζωή στο Altiplano είναι σκληρή και θα ήταν ακόμη πιο δύσκολη χωρίς τα αλπακά και τα λάμα που παρέχουν κοπριά, δέρμα, μαλλί και γάλα. Είναι λίγο δύσκολο να αρμεχτούν, αλλά το γάλα τους μπορεί να γίνει ένα μακράς διάρκειας τυρί που είναι αλμυρό, πλούσιο και βαρύ στην υφή.

Τυρί γαϊδάρου (Σερβία)

Στο Πάρκο Ζασαβίτσα 50 χιλιόμετρα έξω από το Βελιγράδι μπορείτε να δοκιμάσετε αυθεντικό γάλα γαϊδάρου.


Αν και υγιές (περιέχει 60 φορές περισσότερη βιταμίνη C από το αγελαδινό γάλα) τα γαϊδούρια παράγουν μόνο 200 ml την ημέρα, ενώ για τη δημιουργία ενός κιλού τυρί χρειάζονται περίπου 25 λίτρα. Αυτό σημαίνει ότι αυτό το τυρί είναι περιορισμένο και δαπανηρό.clickatlife

Πώς να διαχειριστώ τον θυμό μου;



Ο θυμός αποτελεί ένα απόλυτα φυσιολογικό, υγιές ανθρώπινο συναίσθημα που όλοι βιώνουμε ανά στιγμές...
Όταν όμως δεν μπορούμε να διαχειριστούμε αποτελεσματικά τον θυμό μας, «επιτρέποντάς» του να εξελιχθεί σε οργή, τότε μπορεί να προκαλέσουμε σοβαρά προβλήματα στην λειτουργικότητά μας, στον χώρο εργασίας μας, στο κοινωνικό μας πλαίσιο, στην προσωπική μας ζωή, στην υγεία μας.



Είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε πως δεν υπάρχει κακό συναίσθημα, αφού όλα τα συναισθήματα εξυπηρετούν κάποια ανάγκη μας και μας δίνουν αντίστοιχα σημαντικά μηνύματα.



Υπάρχει όμως κακή- αναποτελεσματική διαχείριση των συναισθημάτων μας, που μπορεί να εκφραστούν χωρίς φίλτρο, ανεπεξέργαστα, «βίαια». Πράγματι, ο θυμός σαν συναίσθημα εμπεριέχει αυτή την σημαντική δυσκολία, την επιτακτική ανάγκη της εκφόρτισής του ώστε να βιώσει το άτομο την λύτρωση, ανάγκη που πυροδοτεί την παρόρμηση και την ανεπεξέργαστη έκφραση του θυμού.



Ο θυμός ως απάντηση σε:

Έντονο, ανεξέλεγκτο άγχος
Φόβο, ανασφάλεια, απειλή
Εμπλοκή σε μια συνθήκη όπου δεν έχουμε κανέναν έλεγχο
Συναισθήματα ματαίωσης και απογοήτευσης
Μνήμες άλυτων συναισθηματικά γεγονότων
Άδικη μεταχείριση/ προδοσία/ αχαριστία/ εκμετάλλευση
Άτομα/ καταστάσεις που δεν ικανοποιούν τις ανάγκες μας
Βαθύτερο φόβο απόρριψης και θέματα χαμηλής αυτοεκτίμησης


Πώς να διαχειριστείτε αποτελεσματικά τον θυμό σας:


Εντοπίστε τι σας θυμώνει!
Μετά από μια σύγκρουση σκεφτείτε τι σας ώθησε στα άκρα, χρησιμοποιήστε εκείνες τις στιγμές για να μάθετε καλύτερα τον εαυτό σας!


Βρείτε λέξεις- κλειδιά- «σωτήριες» εκφράσεις και κάντε time- out!
Αφού έχετε αναγνωρίσει τι σας θυμώνει, τώρα μπορείτε να «προλάβετε» την έκρηξη ζητώντας από τον συνομιλητή σας να κάνετε ένα διάλειμμα! Μπορείτε ακόμη , εάν για παράδειγμα είστε ζευγάρι, να υιοθετήσετε μια συγκεκριμένη λέξη/ φράση που θα χρησιμοποιείτε όταν θα φορτίζεστε, και θα σηματοδοτεί την λήξη της κουβέντας, για εκείνη την στιγμή.



Επικοινωνείστε την απογοήτευσή σας την κατάλληλη χρονική στιγμή, στον κατάλληλο χώρο!
Φυσικά, μετά από το διάλειμμα θα χρειαστεί να επανέλθετε ώστε να διερευνήσετε τι ακριβώς πήγε στραβά στην προσπάθεια να επικοινωνήσετε, τι σας θύμωσε ή αντίστοιχα τι θύμωσε τον συνομιλητή σας. Επιλέξτε προσεκτικά τον χρόνο και τον χώρο που θα γίνει η συζήτηση, διασφαλίζοντας ένα ήρεμο- μη στρεσογόνο πλαίσιο επικοινωνίας.


Κάντε χρήση τεχνικών χαλάρωσης (βαθιές αναπνοές).
Σε στιγμές έντονης φόρτισης, μπορείτε να βοηθήσετε τον ίδιο σας τον εαυτό παίρνοντας βαθιές αναπνοές, βοηθώντας το σώμα σας να χαλαρώσει.




Μην αποθηκεύετε την οργή σας (παθητική επιθετικότητα)!
Και φυσικά, μην αποθηκεύετε τον θυμό σας, αφού είναι βέβαιο πως, ακόμη κι αν δεν εκφραστεί μέσα από μια ανεξέλεγκτη σύγκρουση, θα προσπαθήσει να βγει από μέσα σας μέσα από ειρωνεία, κριτική, απόρριψη, ματαίωση του άλλου στην καθημερινότητα, μέσα από μια παθητικά επιθετική στάση δηλαδή που μολύνει τις ανθρώπινες σχέσεις.





Να θυμάστε πως ο θυμός είναι συναίσθημα που δεν χρειάζεται να παγώνουμε, αλλά να βιώνουμε στην πορεία της ζωής μας, ώστε να αντιλαμβανόμαστε καλύτερα τον εαυτό μας και τους άλλους. Η επιθετικότητα όμως είναι συμπεριφορά και ως εκ τούτου είναι επιλογή μας εάν θα την υιοθετήσουμε ή εάν θα μάθουμε να την διαχειριζόμαστε
!

faysbook

Έρευνα αποκαλύπτει για ποιό λόγο οι ηλικιωμένοι δεν κοιμούνται πολύ



Είναι γεγονός πως οι ηλικιωμένοι άνθρωποι δυσκολεύονται να κοιμηθούν τις αντίστοιχες ώρες με εκείνες, που έπεφταν για ύπνο, όταν ήταν νεότεροι...

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτό οφείλεται στο γεγονός πως χάνουν το «διακόπτη» του ύπνου τους!

Ερευνητές από το τμήμα Ιατρικής του Χάρβαρντ εντόπισαν μια ομάδα κυττάρων στον εγκέφαλο, τα οποία μπλοκάρουν τις συνειδητές σκέψεις, επιτρέποντας στο άτομο να κοιμάται.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η Daily Mail, οι επιστήμονες πιστεύουν πως αυτοί οι ανασταλτικοί νευρώνες διαβρώνονται σταδιακά, όσο γερνά κανείς, οδηγώντας σε περισσότερα προβλήματα ύπνου αργότερα στη ζωή.



Οι Αμερικανοί ερευνητές ισχυρίζονται ότι η ίδια διαδικασία παρατηρείται σε ανθρώπους που πάσχουν από Αλτσχάιμερ και οι οποίοι είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς στις διαταραχές ύπνου και στη σύγχυση του χρόνου κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Ένας 70άρης κοιμάται, κατά μέσο όρο, μία ώρα λιγότερο κάθε βράδυ σε σχέση με έναν 20άρη» είπε ο καθηγητής Clifford Saper και συνέχισε: «Η απώλεια αυτών των νευρώνων με τη διαδικασία της γήρανσης και εξαιτίας της νόσου του Αλτσχάιμερ, μπορεί να αποτελεί ένα πολύ σημαντικό λόγο, για τον οποίο πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν διαταραχές στον ύπνο».




exedra

Ice Bucket Challenge: Εγχώρια μπουγέλα... [photos]




Οχι που δεν θα έμπαιναν στον… χορό του Ice Bucket Challenge οι εγχώριοι celebrities. Μετά τους ξένους σταρ που επιδίδονται σ” αυτή τη δοκιμασία για να ενισχυθεί οικονομικά το ίδρυμα ALS, που ψάχνει θεραπεία για την ομώνυμη ασθένεια (αμυοτροφική πλάγια σκλήρυνση), στον αγώνα μπήκαν και οι… δικοί μας.






Η Μαίρη Συνατσάκη και η Ντορέττα Παπαδημητρίου… έπαιξαν πανηγυρικά μπουγιέλο, ενώ προκάλεσαν τον Δημήτρη Ουγγαρέζο κι εκείνος τους έκανε τη χάρη, αφού φίλοι τους του έριξαν μια λεκάνη νερό και κατόπιν παγάκια.








aplita.gr

Αυτοί είναι οι δύο 18χρονοι που κατηγορούνται για το διπλό φονικό στη Μάνη: Πως η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του Παναγιώτη Μήτσου; photos]

Προθεσμία να απολογηθούν την προσεχή Δευτέρα ζήτησαν κι έλαβαν από τον Ανακριτή Καλαμάτας στον οποίο οδηγήθηκαν αργά σήμερα οι δύο 18χρονοι από τον Κάμπο Αβίας, που συνελήφθησαν και
κατηγορούνται για τη διπλή δολοφονία των δύο φίλων στη Δυτική Μάνη... που εξιχνιάστηκε άμεσα από την Ασφάλεια Καλαμάτας, με τη συνδρομή της διεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής.

Φώς στα πώς και τα γιατί της άγριας δολοφονίας του 26χρονου Κωνσταντίνου Σγούρου και του 25χρονου Γιάννη Κομμάτη επιχείρησαν να δώσουν οι αστυνομικοί που ανέκριναν για ώρες τους δύο 18χρονους νεαρούς που φέρονται ως οι δράστες του διπλού φονικού.

Και οι δύο 18χρονοι φίλοι -ο Παναγιώτης Μήτσος και ο Νίκος Μοσχανδρέου ασχολούνταν με το bodybuilding και μάλιστα αυτή τους η ασχολία ήταν αυτή που τους έφερε κοντά στα δύο θύματα. Ο ένας από τους δύο είναι γόνος γνωστής οικογένειας της Μεσσηνίας με «ηχηρό» επώνυμο.


Ο Παναγιώτης Μήτσος μεγάλωσε στην ευρύτερη περιοχή αλλά κατοικεί στην Καλαμάτα ενώ ο δεύτερος, ο Νίκος Μοσχανδρέου είναι μόνιμος κάτοικος Κάμπου Αβίας.

Όπως προκύπτει από τις φωτογραφίες που έχουν δημοσιεύσει σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης οι δύο 18χρονοι είχαν ιδιαίτερη αγάπη για τη γυμναστική επιδεικνύοντας τα αποτέλεσματά της. Σύχναζαν, μάλιστα, και στο ίδιο γυμναστήριο ενώ ήταν και συμμαθητές στο λύκειο της Καλαμάτας από το το οποίο αποφοίτησαν μόλις φέτος.



Ενδιαφέρον αλλά και γνώσεις είχαν και για τα όπλα. Ο ένας εξ αυτών μάλιστα είχε δημοσιεύσει φωτογραφία με καραμπίνες για τις οποίες στο διάλογο που τις συνοδεύει εκφράζει την άποψή του σχετικά με τη διατρητική ικανότητά τους.

Η φωτογραφία είναι απο το προσωπικό του προφιλ στο facebook

Ο Παναγιώτης Μήτσος, ο οποίος ήταν και ο πρώτος που προσήχθη ως ύποπτος από τους αστυνομικούς ήταν και αθλητής του κικ μπόξινγκ με συμμετοχές σε αγώνες.

Η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του Παναγιώτη Μήτσου από τις σημειώσεις που βρήκε στο σπίτι του και στις οποίες γινόταν αναφορά στο όνομα του δολοφονηθέντος Κωνσταντίνου Σγούρου από τον οποίο οι δύο 18χρονοι είχαν ζητήσει να τους προμηθεύσει αναβολικά. Η μη παράδοση του πακέτου για το οποίο οι δύο 18χρονοι, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν δώσει το ποσό των 800 ευρώ αποτέλεσε την αιτία του διπλού φονικού. Στους αστυνομικούς οι δύο νεαροί φέρονται να ανέφεραν ως αφορμή για να ανοίξουν πυρ με την κυνηγετική καραμπίνα ένα… χαστούκι.

Πώς τους παρέσυραν σε ερημικό σημείο, 18 χλμ έξω από την Καλαμάτα

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δύο δράστες ομολόγησαν με λεπτομέρειες τις πράξεις τους και αποκάλυψαν ότι πίσω από τις δολοφονίες, βρίσκονται οικονομικές διαφορές που είχαν με τα θύματα.

Όλα ξεκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης όταν τα θύματα συναντήθηκαν κοντά στη Μικρή Μαντίνεια Μεσσηνίας με τους δράστες, για να διευθετήσουν τις οικονομικές διαφορές που είχαν και που σχετίζονταν με τα αναβολικά φάρμακα που ένας από τους δύο δράστες είχε αγοράσει από ένα από τα θύματα.

Οι δράστες έφτασαν στο σημείο της συνάντησης με αγροτικό όχημα, το οποίο άνηκε στον πατέρα ενός εκ των δύο.

Όμως, στη συνέχεια, με το πρόσχημα ότι ήθελαν να δείξουν στα θύματα ένα γρήγορο αυτοκίνητο το ποίο ήταν προς πώληση, οι δράστες οδήγησαν τα θύματα σε ερημική τοποθεσία, 18 χλμ έξω από την Καλαμάτα.

Εκεί, ένας από τους δράστες πυροβόλησε τα θύματα με κυνηγετικό όπλο, ενώ έπειτα από τους φόνους, μετέφεραν τη μηχανή των νεκρών σε χώρο στάθμευσης ξενοδοχείου την Καλαμάτα.

Το φονικό όπλο



Οι δράστες, που και αυτοί είναι σωματώδεις, κατάφεραν να εξουδετερώσουν τους δυο bodybuilder και ο ένας από αυτούς πήρε το δίκαννο της μητέρας του που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο με το οποίο πήγε στο ραντεβού και τους πυροβόλησε εν ψυχρώ, δίνοντάς τους μάλιστα εξ επαφής τις χαριστικές βολές!

Σύμφωνα με όσα διαπίστωσε ο ιατροδικαστής, οι δυο άτυχοι νεαροί βασανίστηκαν άγρια πριν δολοφονηθούν με απανωτούς πυροβολισμούς και αφού είχαν αναγκαστεί πρώτα να γονατίσουν!


Πηγή

Κι δεν της το είχαμε! Κατερίνα Καινούργιου: «Έχω βγει με έναν που γνώρισα στο facebook και…»

Για το πώς το facebook μπορεί να επηρεάσει την ζωή ενός ζευγαριού, μίλησαν σήμερα στην εκπομπή «Καλοκαίρι Παντού» και η Κατερίνα Καινούργιου έκανε…αποκαλύψεις!

«Εγώ παιδιά, δεν θέλω ο φίλος μου να έχει facebook. Και δεν έχει! Και να είχε, θα το του έκλεινα. Εγώ όταν είχα πρωτοκάνει facebook είχα μια εμμονή και ήμουν όλη την ώρα online. Έχω φλερτάρει και έχω βγει, μάλιστα, με έναν που γνώρισα στο facebook. Είχαμε κοινούς γνωστούς, ρώτησα ποιος είναι και έτσι βγήκαμε. Ρώτησα τη φίλη μου, βρήκαμε τους κοινούς γνωστούς, βγήκαμε, δεν έγινε κάτι άλλο. Εντάξει, δεν τον ήξερα, αλλά τον ήξερε η φίλη μου. Πάντως οι κοινοί φίλοι στο facebook παίζουν ρόλο. Αν ο άλλος είναι παντελώς άσχετος, δεν βγαίνεις», είπε χαρακτηριστικά!

14 κακές συνήθειες, που σας στερούν την ενέργεια




Αν και συνηθίζουμε να αποδίδουμε την έλλειψη ενέργειας στην έλλειψη ύπνου και επαρκούς ξεκούρασης, υπάρχουν πολλές... καθημερινές συνήθειες που ευθύνονται για την αδυναμία μας «να πάρουμε τα πόδια μας» σε καθημερινή βάση. Ανακαλύψτε τι από τα παρακάτω κάνετε και διαπιστώστε οι ίδιοι γιατί ενώ κοιμάστε καλά και τρέφεστε σωστά, δεν έχετε την ενέργεια που περιμένατε. Δεν κάνετε τη γυμναστική σας όταν είστε κουρασμένοι Κάθε φορά που με δικαιολογία την οικονομία ενέργειας, καθώς είστε ήδη κουρασμένοι, αποφεύγετε να κάνετε τις ασκήσεις σας, κάνετε περισσότερο κακό παρά καλό στον εαυτό σας. Όσο περισσότερο γυμνάζεστε τόση περισσότερη ενέργεια έχετε, καθώς ενισχύετε τη δύναμη και τις αντοχές σας,

βοηθάτε το καρδιαγγεικό σύστημα να λειτουργεί καλύτερα και το οξυγόνο να φτάνει σε κάθε γωνιά και ιστό του σώματος. Την επόμενη φορά που απλά θέλετε να αράξετε, κάντε τουλάχιστον μια βόλτα με τα πόδια και θα δείτε ότι θα νιώσετε καλύτερα. Δεν πίνετε αρκετό νερό Ακόμα και η υπόνοια αφυδάτωσης ρίχνει κατακόρυφα την ενέργειά σας. Η αφυδάτωση μειώνει τον όγκο του αίματος στον οργανισμό, κάνοντας το πιο παχύρευστο. Συνεπώς, η καρδιά δεν λειτουργεί στο μέγιστο των δυνατοτήτων της και δεν προωθεί σε όλο το σώμα με την ίδια ταχύτητα το οξυγόνο και τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζονται οι ιστοί και τα ζωτικά όργανα. Έχετε έλλειψη σιδήρου Τα χαμηλά επίπεδα σιδήρου σας προκαλούν αδυναμία, εκνευρισμό και δυσκολία στη συγκέντρωση.


Η δε κούραση που νιώθετε είναι αποτέλεσμα των χαμηλών επιπέδων οξυγόνου που φτάνουν σε μύες και κύτταρα. Ενισχύστε τη διατροφή σας με σίδηρο, τρώγοντας μοσχάρι, φασόλια, αυγά και πράσινα λαχανικά και συνδυάστε τα με τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, για καλύτερη απορρόφηση. Είστε τελειομανείς Ο αγώνας για το τέλειο, σας ωθεί να δουλεύετε για ένα project πολύ περισσότερο και με μεγαλύτερη ένταση. Οι στόχοι σας είναι τόσο υψηλοί, που τελικά είναι ακατόρθωτοι και δεν καταλήγετε ποτέ να νιώσετε την ικανοποίηση της εκπλήρωσής τους. Ακόμα και αν έχετε υψηλούς στόχους, βάλτε πρόγραμμα στη δουλειά σας και θα διαπιστώσετε οι ίδιοι πως οι υπερωρίες που δουλεύατε, δεν βοηθούσαν ουσιαστικά την πρόοδό σας. Είστε υπερβολικοί Εάν τρέμετε το τηλεφώνημα του αφεντικού, πριν καν γίνει, ή φοβάστε να βγείτε μια βόλτα με το ποδήλατο επειδή τρομοκρατείστε ότι θα πάθετε κάποιο ατύχημα, τότε πρέπει να εστιάσετε την προσοχή σας στη διαχείριση της καταστροφολογίας που σας χαρακτηρίζει. Το άγχος του φόβου και ακόμα και η σκέψη του χειρότερου πιθανού σεναρίου είναι ικανά να σας παραλύσουν και να σας εξουθενώσουν πνευματικά. Σε τέτοιες στιγμές πανικού, πάρτε μερικές βαθιές ανάσες, αναλογιστείτε τις ρεαλιστικές πιθανότητες να συμβεί όντως το χειρότερο και βρείτε ένα τρόπο να ηρεμήσετε τον εαυτό σας, είτε μέσω διαλογισμού, είτε μιλώντας με έναν φίλο. Δεν τρώτε το πρωινό σας Το φαγητό που τρώτε, δίνει την ενέργεια στο σώμα σας που χρειάζεται για να λειτουργήσει και δεδομένου ότι ενέργεια καταναλώνετε ακόμα και όταν κοιμάστε, για τις βασικές λειτουργίες του οργανισμού, το πρωί που σηκώνεστε πρέπει να ανατροφοδοτήσετε το σύστημα για να συνεχίσει ακάθεκτο. Είναι λοιπόν λογικό κι επόμενο, όταν δεν τρώτε το πρωινό σας, να νιώθετε δυσκίνητοι και νωθροί κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας. Ξεκινήστε την ημέρα σας δίνοντας μια γερή ώθηση στο μεταβολισμό σας, τρώγοντας πρωτεΐνη, ολική άλεση και υγιή λιπαρά. Τρώτε κυρίως fast-food Το φαγητό που σας προφέρει το φαστφουντάδικο της γειτονιάς και λατρεύετε να τρώτε είναι γεμάτο με ζάχαρη και απλούς υδατάνθρακες, υψηλού γλυκαιμικού δείκτη, ο οποίος με τη σειρά του ευθύνεται για την απότομη αύξηση του ζαχάρου στο αίμα. Οι απότομες αλλαγές στα επίπεδα του ζαχάρου στο αίμα, ευθύνονται για το αίσθημα της κούρασης, γι’ αυτό είναι σημαντικό με τη διατροφή σας να διατηρείτε το ζάχαρο στο αίμα σε σταθερά επίπεδα. Φροντίζετε καθαρή πρωτεΐνη και ολικής άλεσης προϊόντα να είναι κομμάτι κάθε γεύματος. Λέτε πάντα «ναι» Όταν είστε διαρκώς διαθέσιμοι για τους άλλους, είναι αναμενόμενο σε σύντομο χρονικό διάστημα να ξεμείνετε από ενέργεια στην προσπάθειά σας να τους ικανοποιήσετε όλους. Εξασκηθείτε μόνοι σας στο να λέτε «όχι» φωναχτά στο αυτοκίνητό σας ή οπουδήποτε αλλού και θα είστε περισσότερο έτοιμοι την επόμενη φορά να αρνηθείτε τη διαθεσιμότητά σας σε κάποιον. Είστε ανοικοκύρευτοι Ένα πηγμένο γραφείο, γεμάτο με σημειώσεις, χαρτιά, φακέλους και ένα σωρό άλλα πράγματα, δυσκολεύει την εργασία σας αποσπώντας σας, ακόμα και εν αγνοία σας, από τις υποχρεώσεις σας. Διαπιστώστε οι ίδιοι πόσο πιο συγκεντρωμένοι εργάζεστε σε ένα τακτοποιημένο και καθαρό γραφείο. Τακτοποιείτε στο τέλος κάθε μέρας το γραφείο σας και θα δείτε πόσο ευκολότερα θα ξεκινάτε την επόμενη μέρα, τις υποχρεώσεις σας. Δουλεύετε και στις διακοπές σας Ακόμα και ένα απλό τσεκάρισμα του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου, όσο βρίσκεστε στην παραλία σας εμποδίζει να ξεκουραστείτε ουσιαστικά και χάνετε έτσι, έστω και μερικώς, το νόημα των διακοπών. Μην θεωρείτε πολυτέλεια τις διακοπές, καθώς είναι απαραίτητες για την ξεκούρασή σας και ακόμα και την αύξηση της αποδοτικότητάς σας, όταν επιστρέφετε στο

γραφείο ανανεωμένοι από αυτές. Πίνετε ένα ποτήρι κρασί πριν πέσετε για ύπνο Η συνήθεια που θεωρούμε ότι μας χαλαρώνει κάθε βράδυ, έχει πολλές φορές διαφορετικά αποτελέσματα. Το αλκοόλ αρχικά μεν χαλαρώνει, αλλά εν τέλει σαμποτάρει την ποιότητα του ύπνου σας. Πιο συγκεκριμένα, αφού μεταβολιστεί το αλκοόλ, ανεβάζει απότομα τα επίπεδα της αδρεναλίνης στον οργανισμό, γι’ αυτό και πολλές φορές διακόπτεται ο ύπνος σας, τη νύχτα που έπεται τα δυο ποτηράκια κρασί. Αν θέλετε να πιείτε, φροντίστε να είναι 3-4 ώρες πριν πέσετε για ύπνο. Τσεκάρετε τα email σας από το κρεβάτι Το έντονο φως του tablet, smartphone ή του laptop είναι ικανό να αποσυντονίσει τον κιρκάδιο ρυθμό σας, ρίχνοντας τα επίπεδα της μελατονίνης, ορμόνης που παίζει σημαντικό ρόλο, στη ρύθμιση του ύπνου και των κύκλων του. Η ευαισθησία στη φωτεινή οθόνη αλλάζει από άτομο σε άτομο, αλλά σε κάθε περίπτωση καλό είναι να αποφεύγετε τη χρήση της τεχνολογίας μια με δυο ώρες, πριν πέσετε για ύπνο. Η καφεΐνη είναι η βασική πηγή ενέργειάς σας Ο πρωινός καφές, δεν κάνει φυσικά κακό, παρά πολύ καλό. Για την ακρίβεια, μπορείτε να πίνετε μέχρι 3 κούπες καφέ την ημέρα.


Αυτό που κάνει κακό είναι η κατάχρηση της καφεΐνης, καθώς επιδρά άμεσα στην ποιότητα και ποσότητα του ύπνου σας. Η καφεΐνη μπλοκάρει την απελευθέρωση της αδενοσίνης, της οποία η συσσώρευση σας οδηγεί στο νυχτερινό σας ύπνο. Σχετική έρευνα έχει δείξει πως η κατανάλωση καφέ, ακόμα και έξι ώρες πριν πέσετε στο κρεβάτι, έχει επιδράσεις στον ύπνο σας. Ξενυχτάτε τα σαββατοκύριακα Περιμένετε όλη την εβδομάδα το σαββατοκύριακό για να διασκεδάσετε και να ξενυχτήσετε, αλλά αυτή σας η συνήθεια πυροδοτεί μια σειρά μάλλον αρνητικών συμβάντων. Εν ολίγοις, κοιμάστε αργά το βράδυ του Σαββάτου, με αποτέλεσμα να ξυπνάτε επίσης αργά το πρωί της Κυριακής, διαταράσσοντας έτσι το βραδινό ύπνο της Κυριακής και δεδομένου ότι τη Δευτέρα ξυπνάτε νωρίς, ξεκινάει μια εβδομάδα με έλλειψη ύπνου. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα ξενυχτήσετε, γιατί δεν σας προτείνουμε να μείνετε μέσα Σαββατόβραδο, προσπαθήστε την Κυριακή να ξυπνήσετε σχετικά νωρίς και να αναπληρώσετε τον χαμένο ύπνο με μια μεσημεριανή σιέστα. Η 20λεπτη σιέστα δεν θα επηρεάσει τον ύπνο σας το βράδυ και θα ξυπνήσετε με την απαραίτητη ενέργεια τη Δευτέρα, για τη δουλειά και την καινούρια εβδομάδα. clickatlife.gr

Πάνω από 600 άνθρωποι ταξίδεψαν στην Ελβετία για να... πεθάνουν



«Tουρίστες αυτοκτονίας»Άνθρωποι από 23 έως 97 ετών πήγαν στην χώρα για να οργανώσουν τον ίδιο τους το θάνατο.Περισσότεροι από 600 άνθρωποι ταξίδεψαν στην Ελβετία για να πεθάνουν, ανάμεσα στο 2008 και το 2012 με τους αριθμούς την συγκεκριμένη περίοδο να έχουν διπλασιαστεί, συγκριτικά με το παρελθόν, αναφέρουν οι ερευνητές.

Πολλοί από τους ανθρώπους αυτούς προέρχονται από χώρες που έχουν αυστηρούς νόμους, οι οποίοι απαγορεύουν τον υποβοηθούμενο εκούσιο θάνατο, αναφέρει η δρ Saskia Gauthier του Ινστιτούτου της Νομικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης.



«Ενώ η υποβοηθούμενη αυτοκτονία (ευθανασία) είναι αυστηρά περιορισμένη σε πολλές χώρες, δεν είναι ρυθμισμένη με σαφήνεια στον ελβετικό νόμο. Αυτή η ανισορροπία οδηγεί σε εισροή ανθρώπων που ονομάζονται "τουρίστες αυτοκτονίας", οι οποίοι έρχονται στην Ελβετία για να πεθάνουν», γράφει χαρακτηριστικά η Gauthier στην Εφημερίδα Ιατρικής Δεοντολογίας (Journal of Medical Ethics).

Η Gauthier ανέφερε 611 αναγνωρισμένες περιπτώσεις ανθρώπων ηλικίας από 23 έως 97 ετών που έφτασαν στην Ελβετία για να οργανώσουν τον ίδιο τους το θάνατο, με τη βοήθεια κάποιων γκρουπ που πρεσβεύουν το «δικαίωμα στο θάνατο», όπως είναι η Dignitas...


anatakti.gr

ρωταγωνίστρια στο πλευρό του μπαμπά της η 15χρονη κόρη του Τζόνι Ντεπ!




Το μήλο… έπεσε κάτω από τη μηλιά!

​Με μπαμπά και μαμά καλλιτέχνες, δεν είναι περίεργο που η 15χρονη κόρη του Τζόνι Ντεπ και της Βανέσα Παραντί θέλει να ασχοληθεί με την υποκριτική.



Η Λίλι Ρόουζ (που είναι «φτυστή» η μητέρα της), θα κάνει το ντεμπούτο της στη μεγάλη οθόνη, και μάλιστα… σε πρωταγωνιστικό ρόλο!





Σύμφωνα με το «The Hollywood Reporter», η έφηβη κόρη του ηθοποιού, έκανε casting και επιλέχθηκε από τον σκηνοθέτη Κέβιν Σμίθ, για να παίξει στην νέα του ταινία «Yoga Hosers», στην οποία θα πρωταγωνιστεί επίσης η κόρη του (σκηνοθέτη), με την οποία η Λίλι Ρόουζ είναι φίλες από το σχολείο.


Αυτή δεν θα είναι η πρώτη εμφάνιση της Λίλι Ρόουζ στη μεγάλη οθόνη, μιας και στο παρελθόν έχει κάνει διάφορα περάσματα, θα είναι σίγουρα όμως η μεγαλύτερη.


star.gr

Στο σφυρί η πολυτελής βίλα του Ρόμπιν Γουίλιαμς για 30 εκατ. δολάρια [εικόνες]




Εδώ και χρόνια προσπαθούσε να πουλήσει την πολυτελή έπαυλή του στην κοιλάδα της Νάπα ο Ρόμπιν Γουίλιαμς. Φωτογραφίες της πολυτελούς βίλας, την οποία ο ηθοποιός έχτισε το 2003, ήρθαν ξανά στο φως και δίνουν στους θαυμαστές του τη δυνατότατα να δουν πως ζούσε ο ηθοποιός, πριν βάλει...τέλος στη ζωή του.
Ο Γουίλιαμς είχε επιμεληθεί την κατασκευή και τη διακόσμηση της έπαυλης, της βίλας των ονείρων του, συνολικής έκτασης 650 εκταρίων, με έξι υπνοδωμάτια και πέντε μπάνια.

Αν και ο ηθοποιός λάτρευε τη βίλα, προσπαθούσε να την πουλήσει, καθώς αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στο μεγάλο κόστος της συντήρησής της, έπειτα και από τα δύο διαζύγια που είχε πάρει και τα οποία του είχαν κοστίσει τη μισή του περιουσία.

Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις που ο ηθοποιός είχε κάνει σε συνέντευξή του στο αμερικανικό περιοδικό Parade, τον Σεπτέμβριο του 2013.

«Η ιδέα του να έχω μια σταθερή δουλειά είναι ιδιαίτερα ελκυστική», είχε πει ο Williams, προσθέτοντας: «Έχω άλλες δύο επιλογές: να βγω στο δρόμο και να κάνω stand-up comedy ή να κάνω μικρές, ανεξάρτητες ταινίες, δουλεύοντας για τον ελάχιστο μισθό».

Μάλιστα, είχε αποκαλύψει στο περιοδικό ότι είχε πολλούς λογαριασμούς τους οποίους έπρεπε να πληρώσει, ότι η ζωή του είχε αλλάξει δραματικά και πως έπρεπε να πουλήσει το σπίτι του στη Νάπα, γιατί δεν μπορούσε να το συντηρεί πια.








































Ο ηθοποιός διέθετε και σπίτι στο Σαν Φρανσίσκο, μέσα στο οποίο αυτοκτόνησε:



Αποτελούσε ένα από τα αξιοθέατα της πόλης και πολλοί τουρίστες φωτογραφίζονταν στην πρόσοψή του:


exofitsio

ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ